dijous, 5 de juliol del 2007

La presentació del conte omple la Biblioteca Manuel de Pedrolo


El passat dimecres, 27 de juny, la Biblioteca Manuel de Pedrolo es va omplir en motiu de la presentació del conte El Bibliol aprèn a la biblioteca d'Ester Callao Mestre, il·lustrat per Sebastià Serra i imprès a l'Eco de Sitges.
L'acte va consistir en una projecció de les il·lustracions sincronitzada amb la narració del conte, a càrrec de la mateixa autora, i amb l'encertada col·laboració de David Puertas i el Pau Pujol, que van escenificar i posar veu als seus dos protagonistes: el Drac de Tres Caps i el Bibliol, el cargol que des de fa un parell d'anys s'ha convertit en un personatge que tots els nens i nenes de Ribes relacionen amb la sala infantil de la biblioteca. Aquest conte, que forma part del projecte d'animació a la lectura posat en marxa en coordinació amb les escoles, té una clara finalitat pedagògica, i mostra als més petits els hàbits del silenci i l'ordre a la biblioteca, fent èmfasi en l'organització dels llibres d'imaginació. Cal destacar-ne el treball impecable de l'il·lustrador vilanoví, que amb uns dibuixos molt ben caracteritzats i acolorits, ha aconseguit donar vida al text escrit, captant el missatge que l'autora i bibliotecària proposava.
A començaments del proper curs escolar, l'Ester anirà a explicar el conte a les escoles i en repartirà un per cada alumne, passant a ser un nou material de suport en les visites a la biblioteca. Davant l'èxit obtingut, s'espera que després d'aquest primer número de la col·lecció Lletra per Lletra, se'n publiquin més, buscant sempre el plaer per la lectura entre els més petits.