dimarts, 10 de febrer del 2009

Llibres per a infants

En Teo a la neu
Violeta Denou

El País, DL 2008
(En Teo descobreix món/ El País; 2)
I* Den (per a infants fins a 6 anys)

En Teo descobreix món és una col·lecció de llibres que pretén entretenir l’infant tot estimulant-ne la curiositat i desenvolupant-ne la capacitat d’observació, i també els hàbits més quotidians i de relació. L’objectiu final és que relacioni el que veu amb el seu entorn. D’aquesta manera el llibre pot esdevenir una eina didàctica útil per gaudir i aprendre d’una manera lúdica.


En Teo a la neu permet parlar de les activitats que podem fer a la muntanya. Quan neva el paisatge canvia molt i les nostres rutines també. Sortim a fer boles i ninots de neu, organitzem curses de trineus... Aquesta lectura dóna l’oportunitat als nens/es d’expressar els seus sentiments: dormir fora de casa, iniciar una activitat nova o fins i tot fer-se mal.


El método del doctor Alquitrán y el profesor Pluma
Edgar Allan Poe
Il·lustracions: Pablo Páez
Albur, 2005
(Biblioteca del faro; 2)
I*** Poe (per a infants de 10 a 12 anys)

Amb un estil magistral, que combina amb intel·ligència la intriga i l’humor, Poe va aconseguir amb aquest títol un conte perfecte, capaç de mantenir la intriga i l’interès en la lectura fins a la última pàgina.



Para comprender la Tierra
Panamericana, 2006
(Guías del conocimiento)
I551 Par

Para comprender la Tierra és un viatge fascinant al voltant del nostre planeta. Explora diversos temes, des de la formació de fòssils fins les més modernes tècniques de cartografia, i respon a nombroses preguntes: Què hi ha al centre de la Terra? Què és un tsunami? Com es fa un mapa?
Destinat a tots els lectors curiosos, la col·lecció Guías del conocimiento permet una comprensió fàcil i senzilla dels fenomens més complexes i apassionants.