dijous, 17 de setembre del 2009

Tardes literàries

Des del mes d’abril de l’any 2001, ara fa més de vuit anys, a la Biblioteca Manuel de Pedrolo de Ribes, un divendres al mes es reuneix un grup de persones motivades per la lectura i comparteixen un llibre que ha llegit tothom prèviament. Aquest concepte de “club de lectura” no és nou, són moltes les biblioteques i altres entitats de caràcter cultural que animen a la gent a llegir, i sobretot a compartir vivències, emocions, opinions, coneixements.

S’han llegit obres de tots els gèneres: novel•la històrica, policíaca, de ciència-ficció, romàntica, humorística, de terror, d’aventures...fins i tot els clàssics, com per exemple el Quixot de Cervantes o el Ferragus, d’Honoré de Balzac.
En ocasions també han estat convidats alguns autors, per tal de poder conèixer de primera mà com ha estat pensada i escrita aquella obra. En altres casos s’ha fet una sortida per complementar la lectura, com l’any passat amb l’itinerari literari de l’Esglèsia del Mar, experiència que repetim aquesta tardor.



Actualment les conductores de les tertúlies són l’Antònia Santana, professora de l’escola d’adults que ha estat al capdavant de les tertúlies des del primer dia, i la Sílvia Romero, escriptora.

Per al trimestre que tot just comencem, està previst comentar en primer lloc El Conte número tretze, de Diane Setterfield, el proper divendres 25 de setembre, a les 18 hores. Al mes d’octubre l’Antònia Santana conduirà la tertúlia sobre L’Auca del Senyor Esteve, de Santiago Rusiñol, llibre que ens donarà l’ocasió de fer una sortida a Sitges (el 13 de novembre) per realitzar l’itinerari literari Rusiñol a Sitges, que ens permetrà conèixer de més aprop l’entorn de Santiago Rusiñol i que inclourà una visita al Museu de Cau Ferrat. També al mes de novembre hi haurà la lectura La Societat literària i de pastís de pela de patata de Guernsey, de Mary Ann Shaffer. I clourem l’any amb la lectura de Los Ojos del Tuareg, d’Alberto Vázquez Figueroa.