dilluns, 11 de gener del 2010

Novetats d'aquest mes

1.Coneixements

Memòries: temps de construir (1980-1993). Jordi Pujol
Proa 2009
92(Puj) Puj



En aquest segon volum (que s'obre amb la investidura com a president de la Generalitat) parla amb franquesa i vivacitat d'episodis crucials de la nostra història recent, com el 23-F i el paper d'alguns polítics en l'intent de cop d'estat; la solitud d'Adolfo Suárez; la querella de Banca Catalana (vista com una jugada indigna del govern de Madrid); la complexa situació de CiU davant el referèndum de l'OTAN; l'Operació Reformista de Miquel Roca; la creació de TV3 enmig d'entrebancs constants; els Jocs Olímpics de Barcelona, i també del seu relleu dins de Convergència. S'hi inclouen documents inèdits de gran importància històrica, com, per exemple, una carta al rei Joan Carles i una altra a Felipe González en moments especialment delicats. És difícil que deixi indiferent.

Font: Llibres.cat

2.Còmics infantils:

Cómo hacer un còmic. Lewis Trondheim
Faktoría de libros 2009
IC Tro



Sin duda “Cómo hacer un Cómic”, aporta cosas nuevas, en el aprendizaje, escritura y lectura de los cómics, de una forma muy amena y sencilla. Todo un acierto.
Font: http://coleccionistatebeos.blogspot.com/2009/11/lecturas-como-hacer-un-comic-de-lewis.html

3.Llibre infantil

La petita Messi i el seu estimat oncle. Pia Lindenbaum
Takatuka, 2009
I* Lin



La Petita Messi n’està molt, del seu oncle Tomàs. Van a berenar, a la piscina i es diverteixen plegats. Però un bon dia, el Lourenço apareix a la cuina de l’oncle. A la Petita Messi no li fa cap gràcia: per què no se’n va a casa seva? Però el Lourenço no pensa marxar així com així. La Petita Messi està gelosa!

Rojo país río amarillo: una historia de la Revolución Cultural China. Ange Zhang
Lóguez 2009
I9(51) Zha



Un artista narra en palabras e imágenes su niñez y juventud durante la Revolución Cultural China. Su padre, un famoso poeta, es encarcelado, y a él se le echa en cara su origen social. Durante años, tendrá que realizar duros trabajos en el campo, alejado de toda formación escolar. Sueña con ser pintor. Y no dejará que nadie le arrebate ese sueño.

4.Novel·la

Vida y destino. Vasili Grossman
Galaxia Gutenberg 2007
N Gro



Un gran clàssic del segle XX que denuncia tant el nazisme com l'estalinisme. Un immens mosaic humà, hereu de la millor tradició russa, que ja ha emocionat i commogut centenars de milers de lectors.

Invisible. Paul Auster
Edicions 62 2009
N Aus



La majoria de lectors d'Auster el consideren un dels autors contemporanis més profunds i provocadors, un mag de la literatura, un mestre fent ficció sobre l'art de la ficció. La seva nova obra no només és magnífica per la forma, sinó que reflexiona sobre els múltiples replecs de la identitat i aborda una temàtica universal: la recerca de la justícia, el bé i el mal, la culpa i el perdó. La novel·la comença a Nova York, el 1967. El protagonista, Adam Walker, un estudiant i aspirant a poeta de 20 anys de la Universitat de Columbia -la mateixa on va estudiar Auster-, es troba amb un misteriós professor visitant de París, Rudolf Born, i la seva discreta i seductora nòvia. Amb el temps, aquest encontre inicial es converteix en un triangle pervers que provoca un inesperat acte de violència que canvia el curs de les seves vides.

Font: Llibres.cat

5.Novel·la juvenil

Latidos. Anna Godbersen
Montena 2009
JN God



Chicas deslumbrantes que celebran fiestas hasta el amanecer.Chicos irresistibles, con sonrisas hipnotizadoras y peligrosas.Mentiras, glamour, pasión y misterio.Bienvenidos a Manhattan, 1899.

6.Fons especial

Vint-i-vuit contes. Manuel de Pedrolo
Edicions 62
N Ped



L'abundant obra de Manuel de Pedrolo es manifesta en una enlluernadora pluralitat de formats, de gèneres i amb un riquíssim repertori formal. Aquesta antologia vol despertar novament l'interès per un dels nostres grans narradors i remarcar-ne la seva gran qualitat. Cal gaudir de Pedrolo com cal gaudir d'un clàssic: llegint-lo més enllà del seu moment i, sent conscients que una part de la seva grandesa rau precisament en el fet de ser una fita i de mostrar-nos de manera complexa i profunda les esperances, les lluites i les contradiccions del seu temps.

Font: Llibres.cat

7. Música

40 de abril. Celtas Cortos
Warner music spain, S.A.
CD 2.CEL



Segons la banda aquest '40 de abril' és "un dia inexistent que ens recorda a d'altres passats, dels que el temps i la memòria ens permet ara i amb carinyo riure'ns de la nostra ombra."
El disc ofereix des de la particular visió de Celtas Cortos, l'amor, el desengany, el riure i la reivindicació, amb un so que torna a beure l'essència original, sense perdre de vista el rock and roll.

Podeu consultar el llistat complet de novetats a la pàgina web de la biblioteca