dimecres, 3 de març del 2010

Novetats d'aquest mes

RECOMANACIONS DEL MES DE MARÇ

NOVEL•LA

La pastoral catalana. Julià de Jòdar
Proa 2010
N Jod



A partir del viatge d'una parella catalana a Miami per ajudar una amiga i de les investigacions al voltant d'un misteriós agent de la CIA, Julià de Jòdar fa una radiografi a d'un món en crisi i, sobretot, d'una societat catalana desorientada i superada per la realitat. La novel•la estableix un joc de miralls entre dues societats, encarades en un carreró sense sortides clares, i de dues parelles de la generació que va voler canviar el món però que no va gosar fer-ho. Ha existit el «somni català»? Què se n'ha fet? La pastoral catalana és el testimoni lúcid d'una societat vulnerable, on gairebé res no és el que sembla.

Font: Llibres.cat

Cartes que sempre he esperat. Maria de la Pau Janer
Columna 2010
N Jan



«Hi ha llocs on les cartes van a morir. Hi ha qui espera una carta tota la vida.»

Així comença aquesta novel•la marcada per l'atzar, l'espera i els secrets. Cada matí en Miquel, el carter d'un petit poble, passa per davant de la finestra de na Ricarda. Ella espera des de fa anys una carta, però quan aquesta finalment arriba ja és massa tard. En Lluís, el seu fill, queda marcat per la imatge d'una mare malenconiosa, sempre a l'espera de notícies, i per això comença a treballar a la secció de «cartes mortes» de Correus, el lloc on van a parar les cartes que mai no van arribar al seu destí. Una d'aquestes duu el remitent «Paula» i en Lluís quedarà captivat per aquelles cinc lletres i el contingut d'aquelles missives.

Font: Llibres.cat

NOVEL•LA JUVENIL

Els jocs de la fam. Suzanne Collins
Estrella Polar, 2009
JN Col



Panem és una nació creada sobre les ruïnes del que fa temps va ser Nord Amèrica, el seu poder i la seva riquesa es concentren a la capital, rodejada per 12 districtes marginals. La capital és dura i cruel, i manté sotmesos a la resta de districtes, obligant-los a entregar cada any a dos ciutadans com a tribut. Un noi i una noia entre 12 i 18 anys hauran de participar en nom del seu districte a la celebració anual dels Jocs de la fam, una lluita a vida o mort. Començarà el combat brutal entre els contrincants, la jove Katniss i en Peeta representaran al districte 12. Òbviament no serà una competició justa.

Font: Llibres.cat

CONEIXEMENTS

Superwoman: el estrés en la mujer. Marisa Bosqued
Paidós, 2009
616.99 Bos



Com aconseguir una comunicació més satisfactòria amb la meva parella? Què puc fer per no discutir amb ell o ella per la relació amb les respectives famílies? Com deixar d'estar obsessionada pel meu pes o les arrugues? Què puc fer si sofreixo persecució psicològica en el treball? Com afrontar la menopausa de la millor manera? Com compatibilitzar el treball fora de casa i el domèstic i aconseguir alguna cosa de temps per a mi i la meva parella? Aquestes són alguns dels dubtes més freqüents a què s'enfronten les dones d'avui. Superwoman respon amb solucions pràctiques a les situacions problemàtiques que habitualment generen estrès en la dona. Eina imprescindible per a tota dona, aquest llibre també va dirigit a aquells homes que desitgin conèixer millor al sexe femení, a aquelles parelles que vulguin reforçar la seva relació i, en general, a tots aquells que volen abordar un procés de superació personal millorant alguns aspectes de la seva vida. Concebut com a una guia d'autodiagnòstic i autoajuda,

Font: http://www.casadellibro.com/

CONEIXEMENTS INFANTIL

La meva primera guia d'arbres: què cal saber, fitxes d'arbres, curiositats. Martí Boada i Juncà
La Galera, 2009
I58.15 Boa



Saps com es diuen els arbres que t'envolten? T'interessa conèixer com s'alimenten, creixen i es reprodueixen? Sabies que n'hi ha que tenen més de mil anys? T'agradaria descobrir qui viu en els arbres, qui rosega les pinyes i qui es menja les glans?

Doncs, quan vagis al bosc, xit!, silenci! Obre els ulls, para bé les orelles i observa amb atenció tot el que t'envolta. Aquesta guia t'ajudarà a conèixer i estimar els arbres i els habitants dels boscos. Hi trobaràs tot el que cal saber per a ser un bon bosquerol.

Font: Llibres.cat

IMAGINACIÓ

El petit timbaler. Loren Long
Joventut, 2009
I* Lon



Un matí fred d'hivern, un nen troba un paquet davant la porta de casa seva. És un petit timbaler de joguina. El nen està encantant amb aquest petit timbaler i ell, a canvi, li ofereix l’únic regal que li pot donar. Toca el seu tambor: rom pom pom pom, rom pom pom pom.
Però per accident, el petit timbaler va a parar a la paperera i viurà moltes aventures abans de poder tornar amb el nen.
Un entranyable conte amb esperit nadalenc.

Font: http://www.editorialjuventud.es

Un món de mares. Marta Gómez Mata
Comanegra, 2009
I** Gom



"Aquest magnífic àlbum il•lustrat proposa als nens un viatge de somni per les diferents mamàs del món, on es veuran representades totes les seves qualitats. Coneixeràs les propietats musicals de Mamà Acordió, la bona companyia a l'hora de pintar de Mamà Picasso o el recomfortant que és que t'abraci Mamà Xocolata. Si volem viatjar elegirem Mamà Veler o una maquíssima i sempre enrojolada Mamà Maduixa.
Aquest llibre és, gràcies a les delicades il•lustracions i els texts, tot un catàleg de tendresa"

DVD INFANTIL

1 minut al museu!: l'art del segle XX: de Dalí fins avui
BCN Multimèdia, DL 2009
IDVD 75.02 1 mi

Tres vailets molt divertits i 100 obres d'art de tots els temps observades, durant un minut, des de diferents punts de vista. Per aprende a apreciar l'art i a interpretar-lo segons els criteris propis de cadascú.
L'estudiós Rafael, la intuïtiva Mona i el trapella Nabi interpreten l'art des de punts de vista diferents. Així posen de manifest la importància que té formar-se una opinió pròpia. Perquè tothom pot acostar-se a l'art a la seva manera.

Font: http://www.bcnmultimedia.cat

MÚSICA

A cada passa. At Versaris
Propaganda Pel Fet, DL 2009
CD 2.AT V 80



Pau Llonch, Rodrigo Laviña i DJ Singu formen aquest conjunt de rap amb 2 discos i un EP ja a l’esquena (“Va amb vosaltres” (2007), “La vida són 2 dies” (2008) i ara “A cada passa” (2009) Propaganda pel fet!). Tornen a publicar un treball just un any després de la seva última entrega en EP, realitzat en suport a la reivindicació dels conductors d’autobusos de Barcelona pels 2 dies de vacances setmanals. Aquest cop no és pas un EP sinó un àlbum completíssim de 14 cançons! L’han omplert de bases de producció pròpia que ens fan recórrer universos de música negra amb el soul, el funk i altres ritmes que combinats en ocasions amb guitarres elèctriques potents o samplers de tota mena, ens porten fins arribar a la col•laboració en 2 temes amb la banda catalana de jazz i funk ASSTRIO. Excepcional! Un d’aquests temes és el que dóna nom al disc “A Cada Passa” i per tancar el disc ho fan amb una revisió d’”Un dia de cel” (editat dins l’EP “La vida són 2 dies” Propaganda pel fet! 2008) aquest cop d’una llargada extra amb banda en comptes de base, ara anomenada “Un trio de cel” fent al•lusió al trio barceloní Asstrio.

Font: http://www.propaganda-pel-fet.info

Podeu consultar el llistat complet de novetats a la pàgina web de la biblioteca