dijous, 20 de maig del 2010

Novetats d'aquest mes

RECOMANACIONS PEL MES DE MAIG

NOVEL•LES

Tot el que podríem haver estat tu i jo si no fóssim tu i jo. Albert EspinosaRosa dels Vents, 2010
N Esp



En Marcos té un do. En Marcos acaba de perdre la seva mare, una reconeguda ballarina que li ha ensenyat tot a la vida i decideix que el seu món ja no pot ser igual sense ella. Just en el moment que donarà un gir a la seva vida, una trucada de telèfon canvia radicalment els esdeveniments.

Font: http://www.megustaleer.com


NOVEL•LA JUVENIL

Tremolor. Maggie Stiefvater
Cruïlla, 2010
JN Sti



Grace observa des de fa anys als llops que viuen en el bosc contigu a casa seva. Un d'ells, un llop d'ulls grocs, ha arribat a convertir-se en una presència distant sense la qual Grace ja no pot viure. Sam, mentrestant, duu una doble vida: durant l'hivern, en els boscos gelats, gaudeix de la protecció de la seva, i de la llunyana companyia d'una noia que l’observa sense por. A l'estiu, atresora els seus moments com humà fins que el fred li fa canviar de nou. I ara, Grace coneix a un noi d'ulls grocs, algú tan familiar que el seu aspecte li lleva l'alè. És el seu llop; ha de ser-lo. Però a mesura que s'aproxima l'hivern, Sam ha de seguir lluitant per a seguir sent humà perquè en cas contrari perdrà a Grace, i a si mateix, per a sempre.

Font: http://www.cruilla.cat/


CÒMIC

Macanudo. LiniersReservoir Books [etc.], 2006-2009
C Lin



Aquest cinquè volum recopila les historietes de Macanudo publicades en l'últim any en el diari argentí La Nación. Avalat amb el pròleg d'Andrés Calamaro, aquests petits poemes gràfics ens oferixen una dutxa agredolça de riures contagiosos, on desfila la gent que camina per aquí: Enriqueta i el seu osset Madariaga, el gat Fellini, el misteriós home de negre, Alfio i el propi Liniers, entre altres personatges tendres i graciosos. Unes vinyetes que es convertiran, sens dubte, en un clàssic de la historieta.

Font: http://www.randomhousemondadori.es/


CONEIXEMENTS

Els Plats trencats : banquers, polítics i ciutadans: culpables i víctimes de la crisi econòmica. Francesc Sanuy
La Magrana, 2010
338.97 San



Els grans desastres -i la crisi actual n'és un- no acostumen a produir-se per atzar, sinó que solen ser fruit d'una successió de males pràctiques, nyaps i abusos. Aquest llibre reflecteix sense eufemismes ni malabarismes les veritables causes d'aquesta crisi, detecta els culpables i en denuncia les males pràctiques. La festa s'ha acabat. Uns quants la van disfrutar fins al final, però som molts més els que estem pagant els plats trencats de tants excessos. Francesc Sanuy posa el dit a la nafra, explica les argúcies i els estratagemes de legalitat dubtosa de la banca, les relacions pantanoses entre allò públic i allò privat, el tràfic d'influències vergonyós de les grans empreses, la descarada evasió d'impostos dels més rics, el trist paper d'Espanya en aquesta crisi mundial i les sempre complicades relacions entre Madrid i Barcelona, és a dir entre Espanya i Catalunya.

Font: http://www.llibres.cat


CONEIXEMENTS INFANTIL

El sentit de la vida. Oscar Brenifier, Jacques Després
Cruïlla, 2010
I128 Bre



No hi ha una única resposta per a les grans preguntes sobre la vida, ni una sola manera de pensar. Amb aquest llibre, els infants aprendran a reflexionar.

Font: http://www.cruilla.cat/


IMAGINACIÓ

Qui o què. Martine Perrin
La Galera, 2009
I* Per



Unes botes sota la pluja, un biberó que es torna a omplir, un osset al meu llit Pàgines retallades, objectes i animals per posar-hi nom: en aquest joc de fet i amagar, somiant s'aprenen les primeres paraules.
Un llibre amb pistes que indiquen que s'amaga a la pàgina següent.

Font: http://www.lagalera.cat/

Valentina a Barcelona. Anatxu Zabalbeascoa
Tusquets, 2009
I** Zab



Valentina és una nena curiosa i aventurera que es fa preguntes. Vol entendre les coses. I vol conèixer el món. Per als nens, Valentina és imprevisible i valent, un personatge al que seguir. Les seves aventures són històries entretingudes, misterioses i inesperades. Per als pares, les aventures de Valentina suposen l'entrada dels seus fills en noves ciutats. Una manera divertida i fàcil de conèixer monuments, nous costums, altres gastronomies i fins i tot idiomes nous. Les aventures de Valentina fomenten l'esperit crític i les ganes de conèixer.

Font: http://www.tusquetseditores.com/

Els deliciosos dies de la Shirley. Elisabetta Gnone
Destino, 2009
I*** Gno



A Fairy Oak per fi ha arribat la primavera. L'ambient fa olor de narcisos, de dies llargs i de jocs. Però també de pluja.
I, efectivament, plou, diluvia, i fins i tot pedrega! Durant molts interminables dies. Sort que la Shirley Poppy és allà i s'encarrega d'aixecar l'estat d'ànim dels joves del poble amb un nou i complicat misteri. Amagat al taller de la seva tia, la jove i poderosa bruixa ha trobat un receptari molt i molt estrany.
Les velles pàgines descolorides no parlen d'ous ni de farina sinó d'espases de sal, de trossos de cel, de cors de pedra i d'un secret, el Secret del Bosc...
Font: http://www.grup62infantiljuvenil.cat


CÒMIC INFANTIL

Dr.Slump. Akira Toriyama
Planeta de Agostini, cop. 2009
IC Tor




MÚSICA

Splendor in the grass, Pink Martini
Heinz, 2009
CD 571PIN



Si haguéssim de descriure Pink Martini, l’hauríem de situar en algun lloc entre les orquestres de ball cubanes de 1930, una orquestra clàssica de cambra, una banda de cercaviles brasilera i una pel•lícula de cinema negre japonesa. Entre la seva nombrosa formació amb secció de cordes, metalls i percussions, hi destaca en especial la veu de la seva cantant, China Forbes.

L'àlbum de debut de Pink Martini, Sympathique (1999), va editar-se de forma independent en el seu propi segell, Heinz Records, i va vendre 700.000 còpies a tot el món. L’èxit va ser tan gran que fins i tot es van utilitzar algunes de les cançons en anuncis publicitaris, pel•lícules i sèries de televisió.
Hang On Little Tomato, l’esperat segon àlbum del grup, es va editar a finals d'octubre de 2004, i incloïa temes en francès, italià, japonès, croat, espanyol i anglès. “Som com una mena d’arqueòlegs musicals, en portar melodies i ritmes de diferents parts del món per crear alguna cosa que és moderna”, assegura Lauderdale.
Els següents treballs de Pink Martini serien Hey Eugene! (2007) i el més recent Splendor In The Grass (2009).

Podeu consultar el llistat complet de novetats a la pàgina web de la biblioteca