L'exposició, comissariada per Miquel Barceló, fa un repàs a les característiques més destacables de la ciència ficció i en especial als temes recurrents en molts dels seus llibres: el viatge a l'espai, els extraterrestres, els robots, els viatges a través del temps, entre d'altres.
Tot un univers d'especulacions meravelloses
La ciència-ficció s´ha acreditat com una narrativa d´idees, una manera d´explicar històries en la qual l´element determinant és l´especulació del “que passaria si...’ la ciència ens permetés transportar-nos d´una galàxia a l´altre sense dificultat, si visquéssim en ciutats plenes de robots i habitants d´altres planetes, si una catàstrofe mundial hagués deixat la terra amb molt poc supervivents...
A més de la voluntat especulativa, la ciència-ficció comporta el “sentit de la meravella’, o sigui, la capacitat de sorprendre el lector o l´espectador amb uns móns ficticis que hi aporten el mateix atractiu que la narrativa històrica o de viatges. Per tant, parla de paisatges, societats i personatges que són diferents als que veiem i coneixem habitualment i, gràcies a les seves peculiaritats, ens atrauen fortament.
D'Orwell al ciberpunk
De la mà d´autors clàssics del gènere, com Orwell, Asimov o Clarke, fins arribar al ciberpunk, l´exposició proposa un interessant recorregut per les claus d´aquest univers narratiu, que despertarà múltiples complicitats al visitant.
Del 21 de juliol al 18 d'agost a la sala polivalent