dijous, 27 de gener del 2011

Novetats d'aquest mes

RECOMANACIONS PEL MES DE GENER

NOVEL•LES

El Gran disseny
Hawking, Stephen W.
Columna, 2010
523 Haw



Stephen Hawking argumenta que Déu no va ser el creador de l'Univers i que el Big Bang -l'explosió inicial de l'univers- va ser «una conseqüència inevitable de les lleis de la física» i que el cosmos «es va crear del no res». Reformulant les seves tesis de 1988 a Una breu història del temps, en aquest nou llibre Hawking descarta aquesta possibilitat: «Perquè existeix una llei com la de la gravetat, l'univers pot i es podia crear a ell mateix del no res. La creació espontània és la raó per la qual resulta redundant el paper d'un creador». El Big Bang és, doncs, una conseqüència inevitable de les lleis de la física.
www.casadellibro.com


L'Arqueòleg : de Montserrat a Terra Santa perseguint un somni
Gironell, Martí.
Columna, 2010
N Gir



Martí Gironell tracta en clau de ficció un personatge real, en aquest cas el monjo de Montserrat Bonaventura Ubach, artífex de la Bíblia de Montserrat i del museu de l’Orient Bíblic d’aquest monestir, creat el 1911. En concret, adapta de forma lliure els dos viatges d’Ubach per terres bíbliques, d’Egipte a l’Iraq, plens de riscos físics, que el monjo va emprendre per contrastar les sagrades escriptures amb els seus escenaris reals i aconseguir peces arqueològiques representatives. Alhora, hi afegeix una subtrama que recorre tota l’obra, al voltant de les túniques de la sagrada família de Jesús, la qual accentua el caràcter novel•lesc de la història.


El Secret del meu turbant
Ghulam, Nadia.
Columna, 2010
N Ghu



“La mare xiscla mentre em treu amb mans frenètiques els trossos de guix i de ciment que m’han caigut al damunt. Els seus ulls plens de pànic busquen algun indici de vida al meu cos de vuit anys. Acaba de caure una bomba a casa. I ella es llança a apagar amb el seu cos les flames que encenen el meu, amb una abraçada en què em vol tornar a donar la vida. Ignora que ella també s’està cremant, ignora que és una dona feixuga i poc àgil, ignora el fum i la runa i em treu a braços, i en pocs segons, del que podia haver estat la meva tomba. Només després de veure’m fora d’allà, i de comprovar que encara respiro, a la mare l’abandonen les forces. Llavors es posa a tremolar descontroladament i a repetir el meu nom com si no pogués parar mai més: “Nàdia, Nàdia, Nàdia, Nàdia”.
Serà l’última vegada que la mare em dirà Nàdia a la nostra casa de Kabul. El proper cop que tindrem una casa, jo seré l’home de la família.”

El secret del meu turbant explica la història real de Nàdia Ghulam, una noia afganesa que amb només vuit anys va patir greus ferides a causa d’una bomba. En sortir de l’hospital dos anys després, el règim talibà s’havia instaurat a Afganistan i ella va prendre una decisió radical: es va vestir de noi i durant deu anys es va fer passar per home per poder portar un sou a casa, ja que el nou govern va prohibir que les dones treballessin fora de casa.
Aquesta és la història de la Nàdia, una noia que va lluitar per la seva llibertat.
www.columnaedicions.cat


NOVEL•LES JUVENILS

El Cementiri sense làpides i altres històries
Gaiman, Neil.
Estrella Polar, 2010
JN Gai



De l'autor de Coraline i El llibre del cementiri. Un recull d'històries màgiques i inquietants.
Entre l’horror i la fantasia, Gaiman ens presenta onze relats per passar por i somriure, i ens convenç un cop més que les històries “són viatges fins a l’altra banda de l’univers que no et faran que arribis tard a sopar”.
Un pacte amb la mort, una trobada amb una bruixa, la veritable recerca del Sant Greal, la prova per entrar en un selecte club d’estafadors, una competició d’històries fantàstiques, la història d’un noi que no sap com parlar amb les noies, una investigació detectivesca, els secrets que amaga la caixa de sorpreses d’en Jack...
www.casadellibro.com


CONEIXEMENTS

La Llei del mirall
Noguchi, Yoshinori.
Comanegra, 2010
155 Nog



A partir d'una història i senzilla Emotiva, Yoshinori Noguchi (Hiroshima, 1963), experto en reconegut un entrenamiento y asesoramiento psicològic, ens situa davant d'un mirall per a enfrontar-nos amb el nostre. Es que el interior, en definitiva, el tot determina que el que ens passa en la vida. L'Eiko està preocupada perquè els nens de l'escola maltracten el seu llenar Yuta, i se sent totalment impotente i Solà davant d'un problema que no sap com resoldre. Fins que el seu amic Yaguchi li ofereix un Mètode sorprenent que la farà viure la situació més Difícil de la seva vida: enfrontar-se als seus Fantasmes continuar endavant i nou amb esperit. A mig camí entre el coaching i les constel•lacions familiars, la llei del mirall ens retroba filosofia oriental, amb una renovada i ens Proposa Pautes Clares i efectives per a resoldre d'arrel els problemes de la vida. Mai no havíem tingut la felicitat tan al'abast.
www.fnac.es


Museus
Cabeza, Anna.
Ajuntament de Barcelona : La Galera, 2009
91(026)(46.71Bar) Cab



Vols anar d'excursió a l'Amazònia sensee moure't de Barcelona? Saps que hi ha un museu on pots veure prop de cinc-cents instruments musicals? Vols aprendre a fer les teves pròpies figures de xocolata? Coneixes el museu on pots trobar-hi la Pilota d'Or de Messi?
En aquest llibre trobaràs propostes de rutes per a conèixer amb detall els museus de la ciutat i descobrir-ne els atractius i activitats d'una manera fàcil i divertida.
www.altair.es


CÒMICS D’ADULTS

Dios en persona
Mathieu, Marc-Antoine.
Sins Entido, 2010
C Mat



En una cua del cens un petit home espera pacientment el seu torn per ser atès. En el moment que li pregunten el seu nom es presenta sota el nom de Déu, cognom Déu. No té ni domicili ni papers ni número de la Seguretat Social. La irrupció d’aquest enigma metafísic “en persona” desencadena un enorme fenomen mediatic. Un gran procés judicial s’organitza en contra d’aquest “Culpable universal”.
Aquest còmic va ser premiat amb el premi ACBD 2010 de critica a França, es un relat en forma d’ironia sobre els processos mediatics i les campanyes de publicitat.


IMAGINACIÓ

Una Festa sobre rodes
Borau, Dolors.
Cruïlla, 2010
I* Bor



La Maria surt d’una festa d’aniversari. El seu pare l’ha anat a buscat. Mentre van cap a casa la nena li explica com s’ho ha passat. Ha estat una festa especial.
Una història senzilla i quotidiana narrada amb una gran dosi d’amor i respecte.


Swing Café
Norac, Carl.
Kókinos, 2010.
I** Nor



Zazú, una petita cigala brasilera, canta dia i nit a la platja, somiant amb Amèrica. I un dia decideix llançar-se i embarcar-se cap a Nova York. Allà descobreix el barri de Chinatown, la gent, els colors, els somriures, però també la misèria i, finalment, guiada per el seu amic Buster...el Swing Café!
Carl Norac ens introdueix a descobrir el món del jazz amb una escriptura musical i sincopada.


Diari d'una penjada : manual de supervivència a l'institut
Russell, Rachel Renee.
Estrella Polar, 2010
I*** Rus



Dork Diaries revela les aventures de la Nikki Maxwell, que fa la crónica de la seva vida a través del diari i esbossa el seu moviment a una escola nova; la batalla amb la seva mare per un iPhone; el seu entusiasme pel dibuix i els estranys sentiments d'amor/odi envers l'abella reina de l'escola, la Mackenzie, que es converteix en la rival de la Nikki en una competició d'art. Podrà la Nikki superar totes aquests reptes?
www.llibres.cat


Podeu consultar el llistat complet de novetats a la pàgina web de la biblioteca