dijous, 1 de setembre del 2011

Tornen les Tardes Literàries a la Pedrolo!

Des del mes d’abril de l’any 2001, ara fa més de deu anys, a la Biblioteca Manuel de Pedrolo de Ribes, un divendres al mes es reuneix un grup de persones motivades per la lectura i comparteixen un llibre que ha llegit tothom prèviament. Aquest concepte de “club de lectura” no és nou, són moltes les biblioteques i altres entitats de caràcter cultural que animen a la gent a llegir, i sobretot a compartir vivències, emocions, opinions, coneixements.

S’han llegit obres de tots els gèneres: novel•la històrica, policíaca, de ciència-ficció, romàntica, humorística, de terror, d’aventures...

En ocasions també han estat convidats alguns autors, per tal de poder conèixer de primera mà com ha estat pensada i escrita aquella obra. En altres casos s’ha fet una sortida per complementar la lectura, com amb l’itinerari literari de l’Esglèsia del Mar i el de Rusiñol a Sitges.


Actualment les conductores de les tertúlies són l’Antònia Santana, professora de l’escola d’adults que ha estat al capdavant de les tertúlies des del primer dia, i la Sílvia Romero, escriptora.

Per al trimestre que tot just comencem, està previst comentar en primer lloc el llibre Quatre germanes, de Jetta Carleton, el proper divendres 16 de setembre, a les 18 hores. Al mes d’octubre l’Antònia Santana conduirà la tertúlia sobre Cames de seda, de Maria Mercè Roca. Al mes de novembre hi haurà la lectura de la novel•la Olor de colònia, de Sílvia Alcàntara, que, gràcies a la col•laboració de l’Institució de les Lletres Catalanes, ens acompanyarà durant la tertúlia. I clourem l’any amb la lectura de La Meitat de l’ànima, de Carme Riera.

Totes aquelles persones que estiguin interessades en participar en aquestes tertúlies, es poden adreçar a la Biblioteca Manuel de Pedrolo.