divendres, 18 de novembre del 2011

Novetats infantils del mes de novembre


Ja podeu trobar a la Biblioteca Manuel de Pedrolo, les novetats infantils del mes de novembre, que inclou: llibres de coneixement, llibres d’imaginació i audiovisuals.
Aquest mes destaquem entre les novetats infantils:
Llibres d’imaginació:
Sol, solet de Sebastià Serra  I* Ser (Petits Lectors)
A la col·lecció Ballmanetes hi trobareu les primeres cançons per cantar amb els nens a la falda. A dins el conte a més de la lletra, hi ha també uns petits dibuixets encerclats que són objectes o personatges que es relacionen amb la cançó. D’aquesta manera, passareu una bona estona amb l’infant, mirant el conte, explicant què passa i cantant la cançó. I els nens i les nenes aniran aprenent així, el seu primer vocabulari.
Per a nens i nenes de 0 a 2 anys.
Karaganda de Pep Molist  I* Mol (Per a nens i nenes fins a 6 anys)
L'hivern i, després, la primavera arriben a la ciutat de Karaganda de la mà de dos visitants molt especials.  Cada any, a la ciutat de Karaganda, arriba en Franc, vestit de blanc, i porta l'hivern dins d'una bufanda. I quan en Franc se'n vagi arribarà l'Amanda, que convida a entrar en la seva escalfor i els colors de la seva garlanda.
Gorres per a tothom de Marian Baqués  I** Baq (a partir de 7 anys)
Gorres per a tothom, és un conte que acosta el tema d’una malaltia greu com la leucèmia als joves i la importància de l’amistat per fer-hi front. El text relata la relació de quatre amics d’onze anys, en Víctor, en Joel, l’Anna i la Marina, que van a la mateixa classe. En Víctor contrau leucèmia i el seus amics no el deixen sol i juguen amb ell per vèncer la malaltia.
La Volta al món del senyor Kànkel de Mauri Kunnas I** Kun (a partir de 7 anys)
Al senyor Kànkel, un somnàmbul incansable, li toca una volta al món a la rifa d’un gran centre comercial, i altres afortunats del poble l’acompanyen.
A Egipte, les piràmides i les mòmies impacten tant al senyor Kànkel que se li fiquen fins i tot als somnis. Al bany de l’hotel s’embolica amb metres de paper higiènic i es dirigeix directament cap a les piràmides sota la llum de la lluna. La resta és història...
La Gran matança dels hàmsters de Katie Davies  I*** Dav (a partir d’11 anys)
L’ Anna i el seu germà, en Tom, no paren de dir que volen un animal de companyia. I es fan tan pesats que, al final, la mare els compra un parell de hàmsters. Però l’alegria els dura poc perquè un bon dia se’ls troben més morts que vius. Llavors comencen una investigació com les de debò, amb lupa, pistes i sospitosos, per aclarir què ha passat.
Little red riding hood de Jacob i Wilhelm Grimm IE Gri
Conte en llengua anglesa de la col·lecció Once Upon a Rhyme de l’editorial Edelvives. Són contes tradicionals en anglès amb text rimat. Inclou un CD amb el conte narrat en anglès per un actor natiu.
Llibres de coneixement:
Què hi ha dins del pa? de Karine Harel  I664 Har
Què hi ha dins del pa? D'on ve la farina? Com es cull el blat?
En aquest llibre reportatge, ple de dibuixos i fotografies, l'autora ha volgut seguir el fil de les preguntes dels infants per explicar-nos el camí que recorre la farina fins que arriba a convertir-se en una barra de pa, un panet o una pasta.
Cavallers i castells de Philip Ardagh I9(4)"04/14" Ard
L'Àlex és un nen corrent que viu en una casa insòlita. Juntament amb l'Engrunes, el seu intrèpid gos, i l'encarregat Bernat descobrirà els secrets de l'època medieval. Acompanyarà un cavaller, veurà com es construïen (i es destruïen) els castells, coneixerà el nom de les armes... Per entrar a casa de l'Àlex només hi ha dues condicions: ganes d'aprendre i divertir-se!
Audiovisuals:
Garfield y su pandilla  IDVD Gar
Garfield, el gat més mandrós del planeta, es veu embolicat en una aventura galàctica en què la malvada Vetvix ha atacat el planeta Dorkon i s'ha apoderat d'un invent que l'ajudarà a conquerir l'univers. Garfield i els seus amics s'uneixen per impedir-ho.
Consulteu el llistat complet de novetats