dimecres, 21 de desembre del 2011

Novetats d'aquest mes de desembre


Ja podeu trobar a la Biblioteca Manuel de Pedrolo, les novetats del mes de desembre.

Novetats d’adults
Aquest mes destaquem entre les novetats d’adults:
Novel·les:
El Prisionero del cielo de Carlos Ruiz Zafón  N Rui



Barcelona, 1957. Daniel Sempere i el seu amic Fermí, els herois de L'Ombra del Vent, tornen de nou a l'aventura per afrontar el desafiament més gran de la seva vida. Just quan tot començava a somriure'ls, un inquietant personatge visita la llibreria de Sempere i amenaça amb revelar un terrible secret que porta enterrat dues dècades en la fosca memòria de la ciutat.
En conèixer la veritat, Daniel comprendrà que el seu destí l’arrossega inexorablement a enfrontar-se amb la major de les ombres: la que està creixent al seu interior.
Ple d'intriga i emoció, El Prisionerodel cielo és una novel·la magistral on els fils de L'Ombra del Vent i El Joc de l'Àngel convergeixen a través de l'embruix de la literatura i ens condueix cap a l'enigma que s'amaga en el cor del Cementiri dels Llibres Oblidats.

La Confesión de John Grisham  N Gri


La història d'un home innocent que està a punt de ser condemnat a la pena capital per un delicte que no ha comès. Alhora, un altre home, ex pres en llibertat condicional es presenta en una església per confessar totes les agressions i violacions que ha comès en la seva vida. Malalt d'un tumor cerebral, li queda poc temps i decideix confessar, de passada, aquesta vegada a les autoritats, un altre crim que va cometre i pel que mai va ser condemnat, la mateixa agressió per la que una altra persona, sí que va a ser-ho. El destí del primer dependrà del segon i de la seva capacitat de convèncer a les autoritats amb la seva confessió.

Al país del núvol blanc de Sarah Lark  N Lar



Londres, 1852: dues noies emprenen la travessia en vaixell cap a Nova Zelanda. Significa el principi d’una nova vida com a futures dones d’uns homes a qui no coneixen. Però trobaran l’amor i la felicitat a l’altra punta del món? Al país del núvol blanc, el debut amb més èxit dels últims anys a Alemanya, és una novel·la inoblidable sobre l’amor i l’odi, la confiança i l’enemistat, i sobre dues famílies unides per sempre.

Novel·la juvenil:
Cavall de guerra de Michael Morpurgo  JN Mor


Quan esclata la Primera Guerra Mundial, el Joey, un preciós cavall de granja, és venut a l’exèrcit i enviat al front. A través dels ulls de l’animal assistirem a la lluita per la supervivència i reviurem la seva amistat amb el jove Albert. El fort vincle entre tots dos demostrà que el poder de l’amistat és més fort que qualsevol guerra.

Llibres de coneixement:

Niños : cómo piensan, aprenden y crecen de los 2 a los 5 años de Desmond Morris 155.4 Mor



Analitza el món dels nens d'entre 2 i 5 anys, quan deixen de ser bebès i comencen el seu llarg camí cap a la independència. Aquests primers anys confirmen una època en la qual la seva capacitat d'aprenentatge i exuberància vital no tenen comparació, i en aquesta intuïtiva guia podem trobar informació precisa sobre tots els aspectes del seu desenvolupament. S'inclouen perfils any a any que descriuen els patrons de creixement, el comportament emocional i social, i les habilitats físiques i cognitives.

Harumi cada día : 60 nuevas recteas de cocina japonesa de Harumi Kurihara  641 Kur


Harumi Kurihara, l'escriptora culinària més popular del Japó, selecciona els seus plats favorits i els presenta en aquest volum per gaudir en família i amb els amics. L'autora pretén que qualsevol pugui preparar les seves receptes i mostra com de fàcil és cuinar autèntics plats japonesos per a qualsevol ocasió sense recórrer a botigues especialitzades. Un nou i accessible llibre de cuina que ens convida a cuinar i compartir un autèntic menjar japonès simple i elegant.

Steve Jobs : la biografia de Walter Isaacson  92(Job) Isa


La biografia exclusiva de Steve Jobs, el fundador d'Apple, escrita amb la seva col·laboració. Després de més de quaranta entrevistes amb Steve Jobs i amb un centenar de persones del seu entorn, familiars, amics, adversaris i col·legues, aquesta és la biografia definitiva d’una de les icones indiscutibles del nostre temps, la crònica de l'agitada vida i abrasiva personalitat del geni, la creativitat, energia i perfeccionisme que ha revolucionat sis indústries: informàtica, pel·lícules d'animació, música, telèfons, “tablets” i edició digital. Quan el món busca com construir les bases d'una economia digital, Jobs és un símbol de la inventiva i de la imaginació pràctica. Conscient que la millor manera de crear valor en el segle XXI era connectar la creativitat amb la tecnologia, va fundar una empresa en què impressionants salts de la imaginació anaven de la mà amb sorprenents èxits tecnològics.

Còmic:
Revolution complex  C Rev

Revolution Complex reuneix historietes de Josep Casanovas, Damián, Danide, Jordi Lafebre o Marcos Prior, i també inclou articles de l'economista Arcadi Oliveres, de l'editor de Norma, Rafa Martínez i del cap de Cultura d'El Punt Avui Jaume Vidal. L'editorial ja preveu publicar una segona edició de Revolution Complex que incorpori les opinions i experiències personals que els lectors hagin anat aportant a la pàgina web del llibre. És una mostra que el còmic ha sortit de l'encasellament cultural.

Cinco mil kilómetros por segundo  de Manuele Fior  C Fio


Premi a la millor obra al Festival Internacional de Angouleme. És una historia d’amor entre el Piero, un  apassionat de l’egiptologia, i Lucia, una estudiant de l’obra d’Ibsen. Tot i que s’estimen, aquets dos italians desarrelats no poden compartir la seves vides. Tots dos  necessiten veure món l’un sense l’altra. Les distancies s’eixamplen o s’escurcen, però no deixen d’estimar-se.  Aquest relat de Manuel Fior ens sorprèn per el seu ritme i la temporalitat: ens trobem als personatges en diferents moments de les seves vides. Aquest còmic, segons l’autor, vol ser possible i emocionant.

Audiovisuals:

Cisne negro de Darren Aronofsky  DVD Cis


Narra la història de la Nina, una ballarina d'una companyia de ballet de la ciutat de Nova York. La seva vida, com la de tots els de la seva professió, està completament absorbida per la dansa. La Nina viu amb la seva mare, l’Erica, una ballarina ja retirada que recolza amb entusiasme l'ambició professional de la seva filla. Quan el director artístic Thomas Leroy decideix substituir la ballarina principal en la nova producció de la temporada, "El llac dels cignes", la Nina és la seva primera elecció. Però té competència: una nova ballarina, la Lily, que també ha impressionat gratament a Leroy. "El llac dels cignes" requereix una ballarina que pugui interpretar tant al Cigne Blanc, amb innocència i elegància, com al Cigne Negre, que representa l'astúcia i la sensualitat, i mentre la Nina s'adequa perfectament al paper del Cigne Blanc, la Lily és l'absoluta personificació del Cigne Negre. Mentre la rivalitat entre les dues joves ballarines va transformant-se en alguna cosa més que una encrespada relació, la Nina comença a connectar amb el seu costat més fosc, amb una temeritat tan gran que amenaça de destruir-la. Pel·lícula guanyadora de l’Oscar a la “Millor actriu” per a Natalie Portman.

Valor de Ley de Joel i Ethan Coen  DVD Val


La nova cinta dels Germans Coen adapta una preciosa novel·la de Charles Portis titulada igualment True Grit (Valor de Ley a Espanya).
El pare de la nena de catorze anys Mattie Ross és assassinat d'un tret a sang freda pel covard d’en Tom Chaney, i ara ella està disposada a fer justícia. Buscant l'ajuda del cap de la policia, Rooster Cogburn, un borratxo de gallet fàcil, se'n va amb ell -malgrat la seva oposició- per atrapar a en Chaney. La sang vessada del seu pare li fa perseguir el criminal fins al territori indi i trobar-lo abans que el ranger anomenat LaBoeuf l’atrapi i el porti de tornada a Texas per haver assassinat a un altre home.

4 de Beyonce  CD 2.BEY


4, el quart àlbum d'estudi de Beyoncé en solitari, es va gravar entre la primavera del 2010 i la primavera de 2011, mentre Beyoncé restava allunyada de l'escena, dedicada al que ella defineix com "coses senzilles", com escoltar música. La seva visió musical es reflecteix en el nou àlbum.
El títol no només significa que és el seu quart àlbum en solitari, ni és només el dia del seu naixement, també és un regal personal a les seves fans. Durant més d'un any, els seus admiradors a tot el món van utilitzar les xarxes socials per convèncer Beyoncé que el títol havia de contenir aquest número especial.

21 d’Adele  CD 2.ADE


Adele és una de les joves compositores britàniques de més talent que hi ha a hores d'ara en actiu. Ja va demostrar-lo amb escreix en 19, el seu debut, que el 2008 va acollir crítiques més que favorables. I 21, el seu segon àlbum, s’ha convertit en el disc que més exemplars ha venut al Regne Unit al segle XXI.

Novetats infantil

Aquest mes destaquem entre les novetats infantils:

Llibres d’imaginació:

El Dia de Reis de Núria Font  I* Fon



Conte sobre la tradició de celebrar el dia de Reis, amb la carta, la cavalcada, els regals, el tortell… Col·lecció ambientada en la vida quotidiana dels infants i que combina il·lustració i fotografia, per conèixer les principals celebracions del nostre calendari tradicional. Per a nens i nenes fins a 6 anys.

La Brunilda ximpleta de Laura Owen  I** Owe

 

Amb les aventures de la bruixa Brunilda és impossible avorrir-se: descobriràs tots els seus talents (al volant, al jardí, a la cuina o a la hípica); compartiràs totes les seves peripècies i sobretot les seves desventures; ella és una bruixa atrevida.
Per a nens i nenes de 8 a 10 anys.

El Xíling de plata d’ Ana Campoy  I*** Cam



Què hauria passat si Alfred Hitchcock i Agatha Christie s'haguessin conegut de petits? Quines aventures haurien viscut? T'imagines quins casos sorprenents haurien resolt plegats? Les aventures d'Alfred & Agatha ens mostren com podria haver estat l'amistat d'infantesa dels dos mestres del suspens més importants del nostre temps.
Per a nens i nenes a partir de 10 anys.

Còmic:

El Primer vengador de Brian Clevinger  IC Cle


Descobreix el primer dia en la vida del Capità Amèrica.
Steve Rogers té la fortalesa i l'entrenament. Però, tindrà el que cal?
L'únic supersoldat de l'exèrcit nord-americà s'embarca en la seva primera missió de la Segona Guerra Mundial. I la seva única missió és sortir viu del repte!

Llibres de coneixement:

Atles de les desigualtats de Stéphanie Lédu i Stéphane Frattini  I339 Led


T'interessa el món que ens envolta? Com es reparteixen els habitants sobre la Terra i en quines condicions viuen? Quants n'hi ha que tenen una feina i un habitatge dignes? Tots tenen accés a l'aigua potable i accés a serveis sanitaris? Quants infants hi ha que no poden anar a escola?... Amb aquest atles podràs veure de manera molt clara, i entendre-les bé, les grans desigualtats que hi ha entre els països.

Com funciona el temps? de Christiane Dorion  I551.5 Dor



Per què hi ha huracans? Què és un tornado? Per què neva? De debò que estem fent canviar el clima? Trobaràs les respostes a aquestes preguntes i moltes d'altres en aquesta emocionant exploració del temps que fa al nostre planeta. Plena de desplegables, llengüetes per estirar, solapes per alçar i moltes més coses genials per descobrir, aquesta guia carregada de dades revela un munt d'informació sobre el clima.

Audiovisuals:

Los Pitufos de Raja Gosnell  IDVD Pit

Quan el malvat mag Gargamel persegueix els petits barrufets blaus fora del seu poble, els fa caure en un portal i es traslladen del seu món màgic al nostre món, just al mig de Central Park. Atrapats en mig de Nova York, els Barrufets han de trobar la manera de tornar al seu poble abans que els trobi el Gargamel.

Cars 2 de Pixar  IDVD Car



Rayo McQueen, l'estrella dels cotxes de curses, i el Mate, la incomparable grua, travessen l'oceà per participar al primer Grand Prix Mundial, que determina quin és l'automòbil més veloç del món. Però el camí cap al campionat s'omple de sots, desviaments i sorpreses quan el Mate es veu atrapat en una misteriosa aventura d'espionatge internacional.

La Esponja que podía volar de Bob Esponja CD 722 Bob


La banda sonora de l’únic espectacle oficial de l’esponja marina més coneguda de la televisió. Un musical en directe pensat perquè els més petits passin una bona estona.

Consulteu el llistat complet de novetats