dissabte, 5 de maig del 2012

Novetats d'aquest mes

Ja podeu trobar a la Biblioteca Manuel de Pedrolo les novetats del mes de maig.

Novetats d’adults

Aquest mes destaquem entre les novetats d’adults:

Llibres de coneixement:

La Cocina japonesa del Kabuki : recetas sencillas y sanas de la gastronomía japonesa de Ricardo Sanz   641 San


Cuina japonesa per preparar a casa de la mà de Ricardo Sanz, chef del restaurant Kabuki, amb una estrella Michelin i considerat com el millor restaurant japonès d’Espanya. El seu èxit rau en la manera diferent de fer les coses, el seu interès per la innovació i els nous sabors que mostra en els més de 100 plats creats en els  darrers 10 anys. La seva fama és el producte de la fusió dels plats típics de la cuina del nostre país amb tècniques i productes del Japó. Allò que s’anomena cuina japonesaespanyola, que la gent comença a conèixer pels seus beneficis i qualitats gastronòmiques, extrema senzillesa i obsessió per la qualitat.

¡Supere el no! : cómo negociar con personas que adoptan posiciones inflexibles de William Ury  65 Ury


Nova edició d’aquest títol del gurú de la negociació, el mètode del qual no es basa en guanyar-se als oponents per la via de l’argumentació i de la força, si no més aviat  pel fet de convidar-los a reflexionar per rectificar la seva postura i així  acostar-los als nostres plantejaments. Encara que no ens adonem, sempre estem negociant. Però que es pot fer quan ens enfrontem a una persona que no vol negociar o és intransigent? Com es pot arribar a un acord quan l’altra part: cap, client, soci comercial... no cedeix ni un mil·límetre? L’autor presenta tècniques i pràctiques que ajuden a arribar a acords, també proposa opcions creatives que satisfan ambdues parts.

Miguel Gila, vida y obra de un genio de Juan Carlos Ortega y Marc Lobato  92(Gil) Ort


Va ser l'humorista més popular de la postguerra i el que millor va saber reflectir aquells temps grisos i incerts en què els rics es caracteritzaven per tenir «sopa i corbates». Miguel Gila va morir a Barcelona, convertit en llegenda, fa una dècada. Una biografia, Miguel Gila. Vida y obra de un genio (Libros del Silencio), escrita per l'humorista Juan Carlos Ortega i el periodista Marc Lobato, rescata la seva història i una bona quantitat de material fins ara inèdit, com són les seves poesies, obres de teatre i alguns monòlegs que no va arribar a representar, tots ells marcats pel seu peculiar i naïf sentit de l'absurd. L'edició s'acompanya d'un CD amb els monòlegs radiofònics que el van donar a conèixer.

Còmic:

Let’s Pacheco!: Una semana en familia de Carmen Pacheco i Laura Pacheco    C Pac


Let's Pacheco! és una hilarant narració de les festes a la casa familiar de les dues autores del còmic. Sorgit arran del seu webcòmic: letspacheco.com, a “Una semana en família”  se’ns explica precisament això: una setmana a la família Pacheco. Una estranya família que, malgrat les seves excentricitats, fa que tots hi reconeguem la nostra en certs moments. Humor, sensibilitat, costumisme, to fresc i un bon dibuix. 


Audiovisuals:

The Artist de Ludovic Bource  CD 520ART


Obra retro que acompanya les imatges mudes, per la qual cosa cobra especial importància en la pel·lícula, ja que sobre ella descansa tota la part auditiva del film. Temes ben marcats per als dos personatges principals del film.
El professor de l’ESMUC, Albert Guinovart, ha col·laborat com a orquestrador a la banda sonora de la pel·lícula The Artist, guanyadora de l’Oscar a la millor música, composta per Ludovic Bource.

Novetats infantils

Aquest mes destaquem entre les novetats infantils:

Llibres d’imaginació:

Salvem els animals de Frances Barry  I* Bar



Un àlbum amb solapes sobre la protecció del medi ambient per a petits lectors. Des de l'elefant africà fins a la papallona monarca, cada pàgina retrata un animal en perill d'extinció i alguns consells finals per ajudar-los a no desaparèixer. 

Recomanat a partir de 4 anys.

El Cotxe de Montse Ganges  I* Gan


Les joguines, els oficis i els mitjans de transport són els protagonistes de Cavall ACCIÓ, una nova sèrie dins la col·lecció del Cavall Volador que combina magnífiques il·lustracions amb fotografies, i textos senzills que combinen la lletra de pal i la manuscrita. Cada títol inclou un breu apartat documental que complementa el text bàsic.

¡Todo controlado, chicos! de Dagmar Geisler   I** Gei


Luis i Vicente sempre han estat un equip! Els encanten els còmics, volen fer una pel·lícula d'animació i ¡s'ho passen bomba! Tot d'una, apareixen Cara de Coca i el seu amic Richi el monstruito i comencen a fer de les seves. Ara la vida de Luis s'ha convertit en un autèntic caos. Fins i tot, Vicente es comporta de manera estranya, però Luis no es rendeix mai. Inclou les divertides historietes de Shark i Spark!

Còmic:

Scooby-Doo!  IC Sco


En aquest còmic trobarem les dues primeres parts del misteriós cas de L'ull del drac: una història que ens portarà al voltant del món a la recerca d'una gemma llegendària amb poders extraordinaris custodiada pels éssers més sorprenents. A més, podrem divertir-nos amb les sinistres desventures de Fred en una cita a cegues d'allò més esgarrifosa.

Audiovisuals:

Mic: benvinguts al circ!  IDVD Mic


En Mic és un titella de llana amb el nas vermell. Rialler i trapella, sempre vol saber-ho tot. En aquest DVD acompanyarà els infants en la descoberta de les estacions i el món del circ. El Mic i els seus amics juguen a fer circ amb pallassos, equilibristes i trapezistes. Benvinguts al fabulós circ del Mic.