dijous, 7 de juny del 2012

Novetats d'aquest mes

Ja podeu trobar a la Biblioteca Manuel de Pedrolo les novetats del mes de juny.

Novetats d’adults

Aquest mes destaquem:

Novel·les:

Els Esquirols de Central Park estan tristos els dilluns de Katherine Pancol  N Pan
Desprès de l’èxit del Vals lent de les tortugues i dels Ulls grocs dels cocodrils, Katherine Pancol ens sorprèn de nou amb Els esquirols de Central park estan tristos els dilluns. Els personatges que han anat apareixent ens han fet plorar, riure i pensar sobre situacions reals i actuals. La mort, l’enveja, l’amistat, l’amor o la firmesa de la familia han estat temes que, tractats dolçament, han captivat milions de lectors. La vintena de personatges que han sortit d’aquests llibres han viatjat per ciutats com París, Nova York o Londres deixant històries per acabar; com la vida mateixa. En aquest darrer llibre es tanca la trilogia i la família Cortés apareix de nou per enllestir temes inacabats i fer realitat els somnis que tenien.

El Legado de Katherine Webb  N Web
Una saga familiar protagonitzada per dones, que arranca a principis del segle XX i arriba fins als nostres dies.
L'Erica i la Beth Calcott són germanes, però no comparteixen gaires coses, i sembla impossible que puguin acomplir les últimes voluntats de l'àvia, que els ha deixat en herència una gran casa al camp d'Anglaterra amb la condició que hi visquin totes dues. Encara indecises, l'Erica i la Beth es posen d'acord per passar unes vacances de Nadal a la mansió...

Allà, en aquell casalot ple de racons i soterranis, la memòria de les germanes es desperta i a poc a poc es va revelant una història misteriosa que va començar fa quasi cent anys, quan una dona desesperada va deixar enrere els prats americans per tornar a Anglaterra, enduent-se'n alguna cosa més que les maletes.

L'Erica vol saber, la Beth vol oblidar, i l'aire s'omple d'imatges llunyanes... cavalcant entre l'avui i l'ahir.

Novel·la juvenil:

Mistik lake de Martha Brooks  JN Bro
Tres generacions de dones. Una familia trencada. Un fet tràgic que provoca mentides i decisions equivocades.  Quan el passat amaga secrets, el present es veu borrós i el cor es perd en un laberint. Serà l’amor el bàlsam adequat per reorientar les seves vides?

Llibres de coneixement:

Montsant de  Juan Carlos Borrego Pérez  796.51 Bor
20 caminades accessibles a totes les edats. Per gaudir de la muntanya, dels milllors paisatges, dels indrets més bonics. Sempre per camins ben fressats, sense dificultats tècniques i sense dificultats d'orientació. Rutes per caminar en sintonia amb la natura.
L’autor del llibre, Juan Carlos Borrego, és un autor local, de Les Roquetes.

1001 cómics que hay que leer antes de morir  087.6 100
A través de gairebé 1000 pàgines, l’historiador més important de còmics i novel·la gràfica, i fundador de Comica, Paul Gravett, amb la col·laboració de 67 especialistes de 27 països, presenta un impecable volum enciclopèdic sota el títol 1001 cómics que hay que leer antes de morir. La declaració d’amor de Terry Gilliam cap al món del còmic que ens trobem d’entrada suposa un encertat primer pas, perquè, sintetitzant, el cineasta considera que el còmic és, per damunt de tot, llibertat. Obrir còmics com El hombre plástico, Marvelman, El misterio del abismo, El hombre de utopía, Watchmen, La trágica comedia o cómica tragedia de Mr. Punch, El asco i Habibi, per exemple, ens permeten endinsar-nos a múltiples realitats paral·leles, apreciar diferents metàfores del dia a dia, establir connexions entre el món real i el que ens presenta un autor, obrir la imaginació gràcies a una sèrie de dibuixos, diàlegs i trames, i, en definitiva, viatjar, descobrir i conèixer nous horitzons, idees, temes, reflexions, de forma oberta, suggeridora,… com només un còmic és capaç de fer.

Audiovisuals:

Mare Nostrum de Hespèrion XXI  CD 398HES
Mare Nostrum és un gran viatge que recorre diferents cultures de la Mediterrània. Aquest mar ha estat una gran via per la qual han viatjat mercaderies, idees, cultura, esperances... que han transformat la història de les múltiples societats que s'han configurat a través d'aquest pont de diàleg i discòrdies. El trànsit per la Mediterrània també va comportar músiques que van ser i van venir creant llaços i teixint un ordit de sons compartits amb arrelament i fortunes diverses.
L'última publicació del mestre Jordi Savall, galardonat recentment amb el premi Léonie Sonning (el Nobel de la música) en reconeixement al conjunt de la seva trajectòria artística i humanista, reuneix Hespèrion XXI amb músics de l'àrea mediterrània per establir un diàleg a través de músiques cristianes, musulmanes i jueves.

Planeta humano  DVD 576.1 Pla
Sèrie documental coproduïda per la BBC i Discovery Channel que mostra l'evolució humana i la relació entre els éssers humans i la natura. Éssers humans que hem aconseguit adaptar-nos a totes les condicions ambientals possibles: des del gèlid Àrtic a les selves humides, de les més petites illes als deserts més àrids, hem trobat la manera de sobreviure i adaptar-nos a totes les condicions.

Novetats infantils

Aquest mes destaquem:

Llibres d’imaginació:

Un Dia amb la Tina de Séverine Cordier  I* Cor
Un extens vocabulari il·lustrat per recordar als més menuts les paraules del seu entorn i de la vida quotidiana. Amb il·lustracions molt boniques, està adreçat a nens i nenes de 3 a 6 anys.

Cebra tiene hipo de David Mckee I* Mac
És la història d'una zebra que té el singlot i no troba la cura adequada per treure-se'l. Fins que els efectes secundaris del singlot l'obliguen a provar tots els remeis possibles. Malgrat això, la zebra i els seus amics tenen molt sentit de l'humor i fer el ridicul és una ocasió per passar-s'ho bé.

Xamae de Susana Peix I** Pei
Conte guanyador del Premi Mercé Llimona 2011, amb text de Susana Peix i il·lustracions de Romina Martí.
Aquesta és la història d’una misteriosa protagonista que és empesa, sense rumb, pel vent. Un matí d’estiu estava embadalida admirant el paisatge quan, de sobte, una ràfega de vent de migjorn li va fer perdre l'equilibri...

Una Noia N.O.R.M.A.L. fa de pintora d’ Anna Manso I*** Man
Per guanyar diners, la Ru decideix fer de pintora... de parets. Ho prova a casa, i se'n surt força bé. Penja anuncis per les botigues del barri, i li surt l'oportunitat de pintar un local que vol obrir un xinès. De seguida corre la veu que ho fa bé i barat, i comencen a ploure-li encàrrecs. Mentrestant, a casa estan en crisi: el pare, el Rafel, farà cinquanta anys i està molt i molt deprimit. Per animar-lo, la Ramona li prepara un sopar sorpresa en un restaurant de luxe. Com que el pare només parla del Rai, un company seu de la mili, els fills decideixen buscar-lo i fer-lo venir al sopar. El Sami acompanya la Ru a veure el Rai, i la noia descobreix qui és en realitat el pare del Sami. Però, quan sembla que tot va bé, les coses s'espatllen: un pintor professional amenaça la Ru i li adverteix que deixi de prendre-li els clients, i la trobada del Rafel i el Rai és un desastre.

Còmic:

Cinquè gol per al Lille! de  Raymond Reding IC Red
Després d'un partit d'anada molt disputat, el Barça es desplaça a Lille per jugar els quarts de final de la CECA. Aprofitant el viatge, Eric Castel anirà a fer un encàrrec per al seu pare, però certs imprevistos s'interposaran en el seu camí. Arribarà a temps Eric Castel al gran partit?

Llibres de coneixement:

El Zoo d'Anne-Sophie Baumann   I59 Bau
D'on ve el kiwi austral? Quin animal menja gelat de maduixa per berenar? Per què les girafes tenen un estable especial, al zoo? Per a què fa servir la trompa, l'elefant? Qui s'encarrega de posar el menjar als animals, de netejar-los la gàbia i de fer-los fer exercici? Quins animals han estar reintroduïts a la natura? Quin animal conviu amb les zebres al mateix tancat? On s'amaguen les llaminadures per als zimpanzés? Hi neixen animals, al zoo? Què és un "nocturama"? I molts més secrets de la vida en un parc zoològic… Un llibre per descobrir el zoo que es pot llegir com un conte i mirar com un documental.

Animalades de paper de Lola Casas IP 833 Cas
La Lola Casas i en Pere Cabaret han decidit fer feliços als nens, mestres i tot el públic amant dels animals creant un llibre ple d’imatges suggeridores, on tothom trobarà un poema adreçat a les seves bestioles preferides. Un llibre divertit, fresc, agosarat i empaperat titulat Animalades de paper.

Audiovisuals:

Scooby-Doo: la leyenda del fantasmasaurio  IDVD Sco
Una excursió tranquil·la es converteix en una autèntica aventura prehistòrica. Scooby-Doo i la seva colla descobreixen l'horrible Fantasmasaurio i una antiga llegenda es fa realitat, per protegir un tresor amagat enmig del desert. Però Shaggy treu a l'heroi que porta dins a través d'un nou tipus d'hipnosi i està disposat a lluitar contra el monstre. Sembla que el converteix en més valent. A més s'uniran molts sospitosos més, com una banda de motoristes, uns estranys inversors i científics molt entusiastes.