dimarts, 3 de juliol del 2012

Nou serveiEls usuaris de la Xarxa de Biblioteques Municipals (XBM) de la Diputació de Barcelona tenen a l'abast una nova prestació. Es tracta de Pregunta a la biblioteca, un nou servei d'informació virtual que atén les consultes d'informació que els ciutadans adrecin, a través d'un formulari web, des del portal de la Biblioteca Virtual

L'entrada en funcionament del Pregunta a la biblioteca amplia la prestació de serveis i recursos on-line des de la Biblioteca Virtual que, a més de difondre i promoure els serveis presencials de les biblioteques de la Xarxa, esdevé un espai per donar resposta a les necessitats d'informació, d'aprenentatge i de lleure dels usuaris de forma ininterrompuda i des de qualsevol indret.

Qui pot utilitzar el nou servei?: qualsevol ciutadà de més de 14 anys que disposi de connexió a Internet i adreça electrònica pot plantejar una consulta.


Com es rebrà la resposta?: L'usuari rebrà un correu electrònic amb la resposta elaborada pels bibliotecaris de la XBM.

Què es podrà preguntar?: Pregunta a la biblioteca contestarà tot tipus de preguntes de caràcter general i de qualsevol temàtica i, en especial, aquelles relacionades amb l'àmbit territorial de les comarques de Barcelona. Com a biblioteques públiques, les preguntes responen a interessos en matèria d'informació, de formació i de perfeccionament personal, incloses les relacionades amb el lleure i l'oci. Pots formular la teva pregunta en català, castellà o anglès.

Qui gestionarà el nou servei ? El servei serà gestionat per un conjunt de biblioteques de la XBM que, en torns setmanals, atendran les consultes formulades, que complementaran el servei d'informació que les biblioteques presten presencialment.


Abans de preguntar, pots consultar la selecció de recursos d'informació en línia per si vols trobar la resposta tu mateix, mirar els consells pràctics i exemples de preguntes.


Utilitza aquests enllaços per altres qüestions relacionades amb: fer-se el carnet i altres tràmits en línia ;funcionament i millores del catàleg, o propostes de compra. I per a queixes i suggeriments contacteu amb les biblioteques o amb la Gerència de Serveis de Biblioteques.