dijous, 25 d’octubre del 2012

Novetats de novembre

Ja podeu trobar a la Biblioteca Manuel de Pedrolo, les novetats del mes de de novembre 

Novetats d'adults

Aquest mes destaquem entre les novetats d’adults: 

Novel·les: 

Condenados al silencio de Robert Wilson  N Wil


Rafael Vega i Lucía, la seva dona, apareixen morts en el seu xalet d'un exclusiu barri de Sevilla. El cos de Lucía està sobre el llit, amb signes d'asfíxia, el de Rafael, constructor adinerat, a la cuina, on sembla haver-se enverinat amb un producte químic. El que en principi fa l'efecte d'un evident suïcidi aviat indueix a sospitar d'un doble assassinat, ja que una mà de Rafael amaga una nota que aixeca totes les sospites. L'inspector en cap Javier Falcón, de la divisió d'homicidis sevillana, inicia la investigació d'un cas en el qual res és el que sembla, ni tan sols la identitat dels presumptes suïcides. 

Memòria d'uns ulls pintats de Lluís Llach  N Lla


Quatre amics, dos nois i dues noies nascuts el 1920, creixen junts al barri obrer de la Barceloneta. Comencen a descobrir el món en un ambient humil i llibertari, i la proclamació de la República els obre un amplíssim horitzó de possibilitats, il·lusions i esperances. Però la Guerra Civil i la posterior repressió franquista ho estronquen tot. 

Novel·la juvenil: 

Aguas oscuras de Claudia Gray  JN Gra


L'embarcació més luxosa de tots els temps, el Titanic, està a punt de salpar amb destinació a Nova York. Hi viatjarà Tess, una noia de 18 anys que treballa com a serventa i somia amb arribar als Estats Units per començar una nova vida, i també Álec, un atractiu viatger de primera classe, fill d'un poderós magnat americà, per qui Tess sent una atracció instantània. 

Llibres de coneixement: 

Una Mochila para el universo: 21 rutas para vivir con nuestras emociones d’ Elsa Punset  155 Pun


Quant ha de durar una abraçada? De què serveix plorar? Què podem fer per canviar la nostra sort? Té algun propòsit l'enamorament? Quants amics necessitem per ser feliços? Podem evitar estressar-nos sense necessitat? Per què li importa més a un home que a una dona que li ratllin el cotxe? 
A aquestes i moltes altres preguntes, transcendentals i quotidianes, respon Elsa Punset en aquest llibre, concebut com una «petita guia de rutes variades» que transiten per la geografia de les emocions humanes amb el propòsit de fer-nos més fàcil comprendre el que ens envolta, reconèixer la importància de les nostres relacions amb els altres. 

Un Hort per ser feliç de Marc Estévez Casabosch  63.51 Est

Una guia completa amb il·lustracions i fotografies que mostra pas a pas el camí per posar un hort a la teva vida. Inclou calendaris de sembra i de plantació per zones -perquè no és el mateix fer un hort en un clima com el de Barcelona que fer-lo als Pirineus- i una guia pràctica d’adreces i de recursos útils. 

Manual del ciclista urbano de Charles Haine  656.1 Hai

Anar amb bicicleta per la ciutat és molt més que una forma barata i eficaç de moure’s: s'ha convertit en tota una declaració de principis, en una autèntica senya d'identitat. Totalment il·lustrada, amb tutorials pas a pas, aquesta guia t'ajudarà a gaudir al màxim de la bici: aprèn a reparar una punxada, ajustar les pastilles de fre, adaptar la longitud i l'altura del manillar i realitzar molts altres arranjaments bàsics. Descobreix la roba més adequada per a cada ocasió, la millor manera de transportar l'equipatge o com evitar que et robin la bicicleta. 

Cult movies: películas de nuestra vida de Juan Tejero  778.5 Tej


De les desenes de milers de pel·lícules que s'han fet al llarg de la història del cinema, només un petitíssim nombre d'elles han despertat aquestes passions desfermades que no s'esgoten fàcilment. Aquest llibre conté algunes d'aquestes pel·lícules especials que per un motiu o altre han estat adoptades per sectors del públic cinematogràfic, que han estat estimades, protegides i, sobretot, defensades fanàticament. Des del artista desfigurat encarnat per Lon Chaney en El Fantasma de l'òpera fins als matons de Tarantino de Reservoir Dogs, passant pel fals predicador de La Nit del caçador. Cult Movies és un divertit i agitat viatge al apassionant, excessiu i delirant món d'aquestes pel·lícules de culte que han causat un gran impacte en el cinema i la cultura popular. 

Audiovisuals: 

11 de novembre de Sílvia Pérez Cruz  CD 091.7PER


A 11 de novembre, Sílvia Pérez Cruz experimenta amb gèneres dispars com el jazz, la psicodèlia, el pop, el tropicalisme, el flamenc, el fado o la clàssica. I això sense oblidar-se de les havaneres, de les que va beure des de nena i que l'han acompanyat al llarg de tota la seva carrera. Per cantar tota aquesta amalgama de músiques, es val del català, el castellà, el portuguès i el gallec, amb unes lletres en part seves, en part procedents de versos de Feliu Formosa, Maria Cabrera i Maria Mercè-Marçal. Barrejar per crear una cosa única. 

Midnight in Paris de Woody Allen  DVD Mid


Midnight in Paris, de Woody Allen, ens explica la història de Gil i Inez que són una parella estaunidenca a punt de casar-se. Com que els pares d'ella han de viatjar a París per negocis, els joves decideixen acompanyar-los per poder passar uns dies a la capital francesa. Un cop allà però, Gil es veu atret per l'encant de la ciutat i les seves nits i, fins i tot, es planteja quedar-s'hi. La seva promesa i sogres en canvi, no apreciaran aquest desig i la relació entre la jove parella s'anirà complicant. 

Novetats infantils 

Aquest mes destaquem entre les novetats infantils: 

Llibres d’imaginació:

Contraris de Patrick George  I* Geo


Introdueix els teus nens en el món dels contraris. Mirant a través de la pàgina transparent, per davant i per darrere, veuràs dos aspectes diferents i oposats.
Aquest és un llibre per llegir amb els més petits; creat per a estimular la conversa i la interacció visual a cada pàgina. 

Un Rei molt tossut de Montserrat Balada  ILS Bal


En Tolot és el rei més tossut del món. Quan algú li porta la contrària, el tanca a la presó. Així, la presó de palau està sempre plena a vessar de gent. Un bon dia, més tossut que mai, mana als seus soldats que vol rocs que parlin. Rocs parlants? Els soldats tenen un greu problema.Com s’ho faran per fer entrar en raó a en Tolot i no acabar a la presó? 

Al dvd que inclou el conte hi trobaràs: la interpretació del conte en llengua de signes catalana i veus en off, les il·lustracions animades i a més, aprendràs el vocabulari del conte i de la cançó: Hola, digues com estàs. La peculiaritat dels contes de la col·lecció Ginjoler és que van destinats a infants tant oients com sords. 

Ancas fatales: un caso de Batracio Frogger d’Andrei  I** And 



Batracio Frogger, el detectiu més sol·licitat de Anques City, rep un cas molt olorós: trobar al misteriós anònim que amenaça el director d'una prestigiosa companyia de perfums. Però a l'edifici de Ancanel N. º 7 res és el que sembla, i qualsevol, des del missatger fins a la dissenyadora gràfica, podria ser el culpable. Batracio Frogger ha de descobrir-ho abans que el delinqüent es faci amb la fórmula secreta. 

Diario de Sofía: desde el cuarto de baño de chicas de Rose Cooper   
I*** Coo


Començar l'institut pot ser molt dur, sobretot si no ets popular. La Sofia ho sap i s'ha posat a escriure el millor bloc del món mundial. Espiant a la cambra de bany de noies, pren notes en el seu diari de tot el que passa en els canvis de classe. Així aconsegueix que el seu bloc sigui llegit per tothom, però aconseguir la popularitat no és tasca fàcil i de vegades haurà de prendre decisions que afecten els seus éssers estimats. 

Diario de Sofía: desde el cuarto de baño de chicos de Rose Cooper
I*** Coo


La Sofia comença un nou curs a l'institut, i aquesta vegada ve carregadet de problemes. La seva mare està embarassada, arriba a l'institut un estudiant d'intercanvi, la seva gran enemiga, Mia, intenta lligar amb el noi que li agrada i, per si fos poc, escolta uns rumors a la cambra de bany dels nois ... que no deixaran indiferents a professors ni alumnes. Ho ha anotat tot en el millor bloc del món mundial (el seu, clar). 

City kid d’Álex Fito  IC Fit 



Un nen i la seva família es muden d'un petit poble a una gran ciutat per motius laborals.
Encara que està avorrit de la seva tranquil·la vida de poble, al nen li fa pànic anar a viure a un altre lloc amb un estil de vida per a ell desconegut.
Gràcies als consells del seu avi i l'afecte dels seus pares, aconsegueix adaptar-se i conèixer nous amics. 

El Mar d’ Andrea Erne  I551.4 Ern


Qui viu al mar? Qui captura els peixos? Que hi ha entre les dunes? 

Aquest llibre, per als més petits, respòn aquestes i moltes altres preguntes relacionades amb el mar i el seu entorn. 

Audiovisuals: 

A l'hivern d’ En Jep i la Rita  CD 710JEP


Onze cançons populars catalanes tractades amb la delicadesa que el món infantil requereix, respectant la seva essència però actualitzant els seus timbres, els seus ritmes i la seva posada en escena.
"La pastoreta", "L'esquimal", el "Caga Tió" o "L'estranya joguina" són alguns dels títols d'aquesta primera entrega, pensada perquè gaudeixin i aprenguin els més petits, però també perquè els seus pares es submergeixin una vegada més dins d'aquest repertori popular.

El Gato con botas de Chris Miller  IDVD Gat


Relata la història del Gat amb botes abans de conèixer Shrek i el seu amic Ase. El Gat és un fugitiu de la justícia que es dedica a robar per subsistir, sense fer-ho a persones de baixos recursos o a esglésies. El lloc en el qual va ser criat el Gat és al poble de San Ricardo, on va ser abandonat de petit en un orfenat. Allà coneix la dona que ell anomenaria Mare i el seu únic amic i germà Humpty Dumpty. Al costat d'Humpty planeja trobar els fesolets màgics que, segons el seu germà adoptiu, fan germinar una immensa planta que conduïa a una terra màgica al cel.

Consulta el llistat complet de novetats