divendres, 21 de desembre del 2012

Novetats de Nadal


Ja podeu trobar a la Biblioteca Manuel de Pedrolo, les novetats de Nadal

Novetats d’adults de Nadal

Aquest Nadal destaquem:

Novel·les:

La marca del meridiano de Lorenzo Silva N Sil


En una ciutat pervertida pels diners i l’explotació de les persones, encara l’amor pot estovar a les Feres. Un guàrdia civil  retirat apareix penjat d’un pont, assassinat de manera humiliant. A partir d’aquest moment, la investigació que ha de dur a terme el seu vell amic i deixeble, el brigada Bevilacqua, obrirà la caixa de Pandora: corrupció policial, delinqüents sense escrúpols i un home quixotesc que buscarà en el deure i l’amor impossible la redempció d’una vida fracturada. Ambientada a la Catalunya actual, aquesta absorbent novel·la policíaca de Lorenzo Silva, mestre indiscutible del gènere s’endinsa més enllà dels fets i presenta un sòlid retrat de l’ésser humà davant el dubte moral, el combat interior i les decisions equiocades.
Premi Planeta 2012.

El fals somriure de Mari Jungstedt  N Jun


Quan el popular i glamurós organitzador d’actes Viktor Algård és assassinat en una de les seves ostentoses recepcions, al comissari Knutas se li obren diverses línies d’investigació. Les pistes el conduiran fins a una sòrdida i terrible història d’abusos que l’obligarà a enfrontar-se als seus propis dimonis i que tindrà terribles conseqüències per al periodista Johan Berg i l’Emma, el seu nou amor.

La caja negra de Michael Connelly  N Con


En un cas que avarca 20 anys, Harry Bosch relaciona la bala d’un crim recent amb un arxiu de 1992, la mort d’una jove fotografa durant les revoltes de Los Angeles. Harry va ser l’encarregat de la investigació en primera instància, però després va passar a una unitat especialitzada en els altercats i mai es va resoldre. Ara l’informe de balística demostra que no va ser un acte de violència a l’atzar, sinó alguna cosa més personal i connectat a una intriga més complexa. 
VI Premi Internacional RBA de Novel·la Negra

Novel·la juvenil:

Bon dia, princesa! de Blue Jeans  JN Blu

La Valèria no sap si, deixant-se endur pels seus sentiments, pot trair la seva millor amiga; en Bruno escriu cartes d’amor sense èxit; la Maria és l’aneguet lleig que busca el seu lloc; l’Elisabet no està acostumada a un no com a resposta; en Raül no vol equivocar-se una altra vegada, i a l’Ester li agradaria cridar el seu amor als quatre vents.

Llibres de coneixement:

Wok: cocina asiàtica para cada día 641 Wok


És una obra destinada tant a principiants com a aficionats a la gastronomia asiàtica. Inclou una gran quantitat de receptes de verdura, peix i carns, així com postres que es poden preparar en el wok. Inclou una àmplia introducció sobre el wok i informació sobre els productes necessaris per a cuinar amb wok i sobre els mètodes de cocció que es poden aplicar amb ell. També inclou una descripció dels diferents condiments i la seva forma d’ús.

Manual imprescindible de Twitter de Antonio Cambronero  681.3(Int)Cam


Els temps i les formes de consumir la informació estan canviant. Twitter, amb prop de 200 milions d'usuaris a tot el món, s'ha convertit en un instrument necessari i poderós per entendre la comunicació i impulsar els més diversos moviments socials. Aquest Manual Imprescindible és el recurs ideal per aprendre a utilitzar Twitter ràpidament i des de zero, tant en la web com en els dispositius mòbils. Proporciona, a més, trucs i eines, així com pistes per emprar Twitter en l'estratègia de social mitjana de qualsevol negoci. En definitiva, aquesta és la guia més senzilla i pràctica tant per iniciar-se en les xarxes socials i Twitter, com per aprofundir en l'apassionant món del social media.
  
Cartes des del front  9(46.71) “19” Car


Ens ofereix  en   20 cartes com era el dia a dia i com  van viure la Guerra Civil molts catalans anònims i les seves famílies des del front.

Belchite, Gandesa, Corbera d’Ebre i Balaguer són alguns dels escenaris que es descriuen a les cartes.
Tot va començar a finals de l’any 2011 en el moment que l’editorial Ara Llibres i la revista Sàpiens van començar una crida per buscar testimonis per poder publica un llibre sobre les cartes que es van enviar durant la Guerra Civil.
El periodista Eloi Vila encarregat de la recopilació i edició del llibre va ha fet la selecció d’una vintena entre les 150 cartes rebudes.

Audiovisuals:

Battle born de The Killers  CD 2. KIL


Battle Born és el títol del quart àlbum d’estudi de The Killers. És el nom de l’estudi de la banda, i el nick de la seva casa a Nevada. El disc va ser gravat en l’estudi del mateix nom a Las Vegas i en la producció han participat grans noms com Daniel Lanois, steve Lillywhite, Damian Taylor, Stuart Price i Brendan O’Brien.

Lioness: hidden treasures d’ Amy Winehouse  CD 180WIN


És un àlbum pòstum de l’artista. És el tercer àlbum d’Amy Winehouse, sens dubte una de les artistes amb més talent, originalitat i més volguda de les que hagin sorgit en la música pop en dècades. La col·lecció de 12 temes conté cançons no editades amb anterioritat, versions alterades de clàssics ja editats a més d’un parell de noves composicions d’Amy.

Sombras tenebrosas de Tim Burton  DVD Som


És l’adaptació cinematogràfica d’una sèrie de televisió de la dècada dels 60 en què es deixaven veue habituals criatures del món del terror, com fantasmes, zombis, vampirs, licantrops o bruixes.
L’any 1752, Joshua i Naomi Collins, amb el seu jovenet fill Barnabas, salpen de Liverpool, Anglaterra, per iniciar una nova vida a Amèrica. Però fins i tot un oceà no és suficient per escapar de la misteriosa maledicció que ha caigut sobre la seva família.

The Artist de Michel Hazanavicius  DVD Art


Hollywood, 1927. George Valentin és una gran estrella del cinema mut a qui la vida li somriu. Però, amb l’arribada del cinema sonor, la seva carrera corre perill de quedar sepultada en l’oblit. Per la seva banda,la jove actriu Peppy Miller, que va començar com a extra al costat de Valentin, es converteix en una estrella del cinema sonor.

Novetats infantils de Nadal

Aquest Nadal destaquem:

Llibres de d’imaginació:

El Tió de Nadal d’Estel Baldó I* Bal


Fer cagar el tió és una tradició ben arrelada a casa nostra. Mitjançant un text atractiu, fragments de cançons i unes il·lustracions molt divertides i sorprenents, els nens i nenes s’ acosten a la preparació de la nit de Nadal, que té com a objectiu final fer cagar el tió. Per afavorir la lectura autònoma dels infants, cada doble pàgina presenta el text de manera breu i escrit amb dues modalitats de lletra: de pal i lligada.

Tres reis i un desig... i una carta per als Reis d’Orient de Teresa Giménez     I* Gim


S’apropa la nit més màgica de l’any: la nit de Reis!!! En Melcior, en Gaspar i en Baltasar no tenen tot a punt quan, inesperadament, el rei blanc ensopega i es trenca una cama. Com s’ho faran els Reis Mags per repartir els regals a temps? La Sara, una nena molt especial, ha tingut una pensada i…

La llegenda de Sant Jordi... explicada pel senyor drac!  de Carles Sala i Vila I** Sal


La llegenda de Sant Jordi explicada pel drac, que resulta que, al final, es va fer amic del cavaller! I si resulta que el drac era vegetarià? I si la princesa era una bleda assolellada? I si la lluita entre el drac i el cavaller no va ser tan ferotge com es diu? I si la llegenda de Sant Jordi no va anar ben bé com ens l’han explicada?

SOS! atrapat en família de Jeff Kinney I*** Kin


 
En Greg intenta portar-se bé perquè les festes de Nadal ja arriben i vol que el Pare Noel li porti tots els regals que ha demanat. Tot es complica, però, quan a les parets de l’escola hi apareixen unes pintades i en Greg sembla ser el principal sospitós. Però, realment, en Greg és més o menys innocent. Gràcies a una nevada inesperada s’anul·len les classes i en Greg s’escapa del càstig. O no del tot! Perquè s’ha quedat atrapat a casa amb la família durant les vacances!

Llibres de coneixement:

Què seré quan creixi? de Nicola Davies I59.15 Dav 



Tots els animals primer són cadells, però en què es converteix cada cadell quan creix?

Aixeca les pestanyes per descobrir-ho!
A partir de 4 anys.

Còmic:

Els Barrufets negres ; El barrufet volador ; El lladre de barrufets de Peyo     IC Pey



El Poble Barrufet viu en pau i harmonia. Però un dia, un Barrufet és picat per una mosca Bzz i pateix una estranya mutació: es torna de color negre, redueix tot el seu vocabulari a la paraula "Nyac" i només té una obsessió: mossegar les cues dels altres Barrufets, que també es tornen negres i mosseguen més Barrufets. Un grup cada vegada més reduït de Barrufets, comandats pel Gran Barrufet, haurà de fer front a l'epidèmia de Barrufets negres.

Audiovisuals:

Els nens dels altres de Macedònia CD710MAC 



Els nens dels altres és un disc diferent. Sens dubte, no és el típic disc de Macedònia. D’entrada, perquè les lletres de les cançons, que és una des les característiques del grup, doncs no les ha fet Macedònia. El grup versiona cançons d’altres formacions; cançons que expliquen històries de nens. Nens somiadors, nens atrevits, nens petits molt petits… És un disc molt atrevit que va servir de despedida per a la generació de la Berta, l’Aida, la Laia, la Clàudia i l’Èlia.
Dr. Seuss: Lorax en busca de la trúfula perdida de Chris Renaud  IDVD Dr S


Explica la història d’un noi que busca l’objecte que li permetrà guanyar-se l’afecte de la noia dels seus somnis. Per aconseguir-ho, ha de descobrir la història del Lorax, una encantadora encara que malhumorada criatura que lluita per protegir un món en vies d’extinció.

Consulta el llistat complet de novetats