dijous, 2 de maig del 2013

Novetats d'aquest mes


Ja podeu trobar a la Biblioteca Manuel de Pedrolo, les novetats d’adults del mes de maig: llibres de coneixement, còmic i audiovisuals. 

Aquest mes destaquem entre les novetats: 

Llibres de coneixement: 

La Farmaciola natural de Cristina Martí Ribas  615.8 Mar

 
Amb La farmaciola natural no tan sols podrem elaborar remeis, sinó que contribuirem a la nostra economia domèstica, ja que ens estalviarem comprar molts productes comercials i farmacèutics, i a més reduirem residus químics. Ens podem preparar a casa des de remeis per al refredat o per a les cremades, fins a solucions per al pugó del jardí o, fins i tot, per desembussar canonades. Les nostres àvies n’eren unes expertes, potser perquè van viure un llarg període de restriccions, però també perquè a la seva època hi era molt present la transmissió oral de tots aquests remeis casolans, un tresor que posteriorment s’han anat perdent. 

Cristina Martí Ribas, filla de l’Àvia Remei i nascuda a Mataró el 1966, és restauradora d’art de professió, però ja des de petita, a casa, va conviure amb les sopes de farigola, la marialluïsa i les fregues d’esperit de vi de la mà de la iaia Maria. Anys més tard, aquelles vivències la portaren a estudiar fitoteràpia i es bolcà en el descobriment i l’estudi de les herbes remeieres i el món que les envolta. Actualment, tot compaginant la seva feina de restauradora, condueix tallers d’elaboracions artesanes, com ara el sabó, els licors, les herbes… Així mateix, col·labora amb el moviment popular Remeiers i Remeieres, orientat a la recuperació i la divulgació dels remeis casolans. 

Planet cake: decoración contemporánea de pasteles de Paris Gutler  641 Gut 

Aquest inspirador llibre és un curs pas a pas de decoració de pastissos, basant-se en les lliçons de rebosteria que s'imparteixen en el famós Planet Cake de Sidney.
Paris Cutler, propietària de Planet Cake, comparteix amb el lector els seus acolorits i peculiars dissenys, així com els immensos coneixements que posseeix el seu equip. En aquest llibre es recullen algunes tècniques «secretes» i fàcils de dominar que permetran, al lector, realitzar ràpidament les seves pròpies decoracions tal com les fan els professionals.
L'equip de Planet Cake ha portat cada disseny al límit i ha aconseguit que l'elaboració de pastissos arribi a nous nivells. Els pastissos que han preparat per a algunes celebritats, com Nicole Kidman, han dotat al seu establiment de fama mundial i, en l'actualitat, exporten els seus productes des de Sydney a Europa i els Estats Units.

El Secret del gin tonic de Vador Lladó  663.5 Lla 


Perquè ser un amant del Gin Tonic no és només preparar i degustar-los, també pot ser aprendre sobre ell, la seva història, les seves possibles variants i les seves maneres de preparació.

Algú el va inventar? Existeix la recepta que el faci perfecte? A aquestes i altres preguntes pretén donar resposta Vador Lladó en el seu llibre El secret del Gin-Tonic, un llibre que compta amb pròleg del reconegut cuiner català Ferran Adrià.
I en el llibre no només es fa un repàs al Gin Tonic, explicant la seva història, les seves receptes i altres aspectes, sinó també a les dues begudes que els componen: la ginebra i la tònica. Un repàs als diferents tipus de ginebra que existeixen, a les marques de ginebra que podem trobar al mercat i així mateix, un altre repàs a les tòniques més destacades.
Tot això s'acompanya d’anècdotes relacionades amb aquest clàssic combinat, cites que l'aborden, curiositats que el toquen de prop i, a més, opinions de personatges populars com la del cantant Pau Donés, la de l'esportista Carles Moyà, la del cuiner Juan María Arzak, la de la periodista Pilar Rahola o la de l'humorista Andreu Buenafuente. 

Curiositats naturals a prop de Barcelona de Josep Mauri Portolès 
796.51 Mau 


El llibre neix de la vocació que sent l’autor de difondre indrets de tota mena, n’hi ha alguns que són molt coneguts i d’altres que no ho són tant. L’objectiu és satisfer el lector en els aspectes bonics o curiosos que ofereix la natura i que aquest voldria conèixer. Però, la gran diversitat de llibres de tota mena que hi ha al mercat, pot fer perdre una idea general del que conté cada massís muntanyós o comarca. En algun moment de la vida quan hem vist, encara que sigui en fotografia o en pel·lícula, un vistós salt d’aigua, un engorjat, una grandiosa boca d’accés a una cova o balma, una pedra de singular aspecte o un arbre de grans magnituds, ens han vingut a la boca paraules que poden perfectament copsar la nostra idea del llibre: és curiós això, és magnífic! D’aquí surt la idea de fer un llibre dedicat a curiositats naturals; tot allò que la natura ofereix i que la mà de l’home no ha tocat. Per tant molts indrets que tot excursionista sap apreciar, en aquest llibre no hi apareixeran. És a dir, en aquest recull no hi haurà muntanyes, castells, esglésies, ermites o santuaris i també poques fonts, ja que aquestes normalment són arranjades per la mà de l’home, i en aquest cas només sortiria algun brollador natural. 

Còmic:

Ardalén, Miguelanxo Prado  C Pra



Ardalén és el nou i esperat treball del gallec Miguelanxo Prado, guanyador del premi a la millor obra d’autor espanyol al darrer Saló del Còmic de Barcelona. Aquesta és la seva obra més extensa i ambiciosa fins el moment, a la que ha dedicat tres anys. Un relat fascinant sobre els records i la memòria. L’autor ha dit del seu darrer còmic: “És una història al voltant de la memòria personal, la memòria com a essència de la percepció de la nostra vida”. Sabela intenta reconstruir una part de la seva història a través dels records de Fidel, però hi ha més fils que es veuen enxarxats en aquest procés de recuperació, altres persones, altres memòries. Si voleu saber més, cliqueu aquí 


El Héroe. Libro dos David Rubín  C Rub 



Ja tenim el segon volum de El Héroe de David Rubín. Els dos volums han estat realitzats després de les experiències al món de l’animació de Rubín. L’any 2009, la seva obra El Espiritu del bosque va ser nominada als Goya com a millor film animat. El Héroe és una particular visió d’Heràcles i els seus dotze treballs, en un món ple d’elements anacrònics que permeten que el còmic sigui plenament modern, essent alhora més fidel als mites grecs que la gran majoria d’adaptacions que s’han fet fins ara. Rubín fa que una història antiga acabi semblant moderna.

Audiovisual: 

Rebirth de Jimmy Cliff  CD 052.6CLI 


L'estrella del reggae, ara de 64 anys, sona més socialment involucrat que mai en aquesta col·lecció, composta sobretot per temes propis que visiten el terreny dels seus majors èxits dels 60 i 70. 

Vint-i-set anys ha hagut d'esperar Jimmy Cliff per obtenir el segon Grammy de la seva carrera. Rebirth (renaixement) ha estat galardonat com el 'Millor Disc de Reggae' de 2013. 

It's a man's world d’Anastacia  CD 2.ANA 


It's a man's world pren nom de l'expressió encunyada per James Brown i conté deu grans èxits del rock, alguns dels quals freguen l'estatus de clàssics, interpretats per homes. Com en totes les bones versions, l'artista nord-americana posa el seu toc personal en dues direccions ben diferents: en l'aspecte instrumental, suavitza els durs trets del gènere, pel que fa a la qüestió vocal, intenta centrar en ella tota la seva atenció, donant-li a tot un toc distintiu.
En la seva essència, les obres de Led Zeppelin, Foo Fighters, Guns'n'Roses, Rolling Stones, U2, AC / DC, Aerosmith, Kings of Leon, Bon Jovi i Oasis no canvien. No obstant això, algunes reben pinzellades country. 

Cut the world d’Antony and the Johnsons  CD 2.ANT 


A inicis de setembre de l'any passat, Antony and the Johnsons van oferir dos concerts seguits al Denmark Concert Hall de Copenhaguen, on van tocar una selecció de cançons dels seus quatre àlbums d'estudi, però reinterpretades per l'Orquestra Simfònica Nacional de Dinamarca. Prop d'un any després aquell esdeveniment es materialitza amb el llançament del primer àlbum en viu d'Antony and the Johnsons, 'Cut the World'. Aquest no és, doncs, només un àlbum en directe, sinó també un treball conceptual en que el seu autor exposa, com ha fet sempre, els seus interessos particulars, com si aquest fos un disc d'estudi més en la seva discografia. 

Los Idus de marzo de George Clooney  DVD Idu 


En Los Idus de marzo coneixerem Stephen Meyers un idealista i brillant comunicador que és el segon de bord de la campanya presidencial del governador Mike Morris, en qui confia cegament. Durant les primàries d’Ohio, Tom Duffy, el cap de campanya del màxim oponent de Morris, ofereix a Meyers un lloc de treball. Alhora, les negociacions de Morris per aconseguir el suport addicional d’un senador de Carolina del Sud s’estanquen. I la jove becària Molly Sterns capta l’atenció de Stephen. Els republicans guarden diversos asos sota la màniga, Meyers pot haver confiat en excés i Molly guarda un secret. Què és important: la carrera, la victòria o la veritat?

Pel·ícula nominada a quatre Globus d’Or (millor pel·lícula, millor director, millor guió i millor actor) i nominada a l’Oscar al millor guió adaptat.