dijous, 19 de setembre del 2013

Novetats de setembre

Ja podeu trobar a la Biblioteca Manuel de Pedrolo les novetats d’adults del mes de setembre.


Aquest mes destaquem:



Novel·les:


Casa gran de Nicole Krauss  N Kra


La Nàdia va rebre del poeta xilè Daniel Varsky un bell escriptori que va pertànyer a Federico García Lorca. La Nàdia va emprendre rere d’ aquell moble una vida profitosa com a novel·lista però desastrosa a nivell personal, fins que un dia la filla d’en Daniel, que va morir assassinat per les forces repressores de Pinochet,

li reclama l’ escriptori, i a partir d’aquí la vida de la Nàdia es desfà. L’Aaron, per la seva banda, un vell advocat israelià, acaba de perdre la seva dona, i ara que el seu fill Dov ha tornat a casa no li pot perdonar que abandonés la família, encara que fos per acabar esdevenint un gran jutge de Londres.

Vivir de noche de Dennis Lehane   N Leh


Boston, 1926. Joe Coughin, fill d'un eminent capità de la policia de la ciutat, no està seguint precisament els passos del seu pare. Va començar amb petits furts, però ja ha fet el salt a crims de més envergadura. La seva ascendent carrera en el món dels gàngsters en plena Llei Seca el portarà al Boston de l'Edat del Jazz, a barri llatí de Tampa i els carrers de Cuba. I en el seu camí es creuarà una dona, Emma Gould, que canviarà per sempre la seva vida.

Novela Juvenil:

L’Edat del despertar: tercer trimestre del club de la cistella d’Àngel Burgas JN Bur


Amb aquesta novel·la, ens trobem amb una altra aventura dels nois i les noies del Club de la Cistella. La història comença al segon trimestre del curs de 1r d’ESO. La Martina, una de les protagonistes i narradora de la novel·la, ens explica com han estat les vacances de Nadal per a tots els seus amics i en quin punt es troba el club: gairebé desfet i aparcat. La Martina passa les festes sopant i dinant els dies assenyalats amb els familiars materns i paterns, i per Cap d’Any marxa a la casa de la Garrotxa. En Tom i en Jerry, els bessons, van a un poble de Terol amb la família i s’hi avorreixen com ostres. En Pau, del qual la Martina no vol saber res des del darrer dia de curs per l’incident del Pessebre Vivent –en Pau es va presentar disfressat de Josep i li va dir que per fi eren marit i muller–, li truca un parell de vegades al mòbil i ella no li respon. L’Àlex passa les vacances a Barcelona, però no es veuen ni es truquen. A l’Iker, el company que veu morts, l’envien a casa la seva tia Concepció, perquè els pares creuen que li servirà de teràpia de xoc i en deixarà de veure.

Llibres de coneixement:

Tan frescas: las nuevas mujeres mayores del siglo XXI d’Anna Freixas 155.6 Fre



Una nova generació de dones grans comença a treure el cap: són les filles del «rock & roll» i del feminisme, que avui tenen seixanta, setanta i vuitanta anys. Han trencat molts motlles, són independents, actives i exigents, i els estereotips de la vella pudorosa no li serveixen.

En aquest llibre renovador i necessari, l'autora posa nom a una infinitat de temes i situacions inèdites que experimenten les dones madures d'avui.

El Cistell local: guia per a comprar aliments de quilòmetre zero a Catalunya de Begoña García  664 Gar


El creixent interès per les pautes de consum responsables ha fet que els consumidors d'avui dia siguem més exigents a l'hora de comprar, especialment quan es tracta d'aliments. I la manera més sostenible de consumir bons productes alimentaris és interessar-se per la seva procedència i buscar els que no només procedeixin de llocs de producció propers, sinó que a més, amb la seva producció, donin suport a l'economia de la regió. 

En aquest llibre es proposen descobrir quins són els aliments propis del nostre territori, per poder reconèixer-los als mercats entre l'àmplia oferta que es presenta, i escollir amb conseqüència el que volem menjar. Es tracta de buscar productes sans i saludables, i per això cal fixar-se en els mètodes de cultiu o producció, destacant els que respecten el medi ambient i el benestar social. A més, cal que els productors estiguin compromesos amb la sostenibilitat i especialment amb la qualitat del producte, que ofereixin aliments naturals i ecològics accessibles a la majoria de consumidors.

El Cançoner de tothom: les 150 cançons de la nostra vida d'Albert Puig
784 Pui


Aquest llibre aplega les 150 cançons més properes i conegudes pels catalans, ja siguin tradicionals o d’autor. Cançons que s’han convertit en petits himnes, lletres que han marcat generacions, tornades que ens han alegrat la infantesa, que cantem per Nadal, a la vora del foc i a la dutxa, en camps de futbol, concerts, campaments i colònies o manifestacions. Per primer cop, les trobareu totes en un sol volum il·lustrat que recull les lletres, les partitures i les petites grans històries i anècdotes que hi ha darrere.

Els Herois del 1714: els defensors de Catalunya de Francesc Serra i Sellarés 9(46.71)"15/17" Ser


Francesc Serra rescata de l’anonimat els veritables herois del 1714, els quals, amb noms i cognoms, ens parlen de com varen lluitar en una guerra decisiva per al futur de la nació. Un conflicte en què els catalans, abandonats per les potències internacionals, varen continuar sols la lluita, conscients del que comportaria la rendició.

L’obra dignifica la memòria de tots aquells catalans que fa 300 anys varen lluitar per defensar les llibertats del país. Tres segles després, encara en plena ofensiva contra la nació catalana pels hereus dels que varen voler esborrar Catalunya del mapa, cal tenir ben present la perseverança i l’esforç de tots aquests herois del 1714 que varen defensar Catalunya fins a les últimes conseqüències.


Còmic:

Mi principio...y mi probable fin d'Alan Davis  C Dav



Recuperem per a vosaltres un clàssic de l’escola anglesa que va desembarcar en l’univers DC dels Estats Units, Alan Davis. Són sis números de la sèrie Detective Comics on es mostren totes les virtuts de l’artista. Els guions són d’un altre monstre del món del còmic de grans herois, Mike W. Barr. Ens trobem amb un Batman ple de color, molt en la línia televisiva d’aquells anys. El mateix Sherlock Holmes es passeja per una d’aquestes aventures que posa a prova l’habilitat detectivesca de Batman i que és un clar homenatge al personatge creat per Conan Doyle. És en definitiva, un còmic “vintage” que no podia faltar a la nostra biblioteca.


Supercómic: Mutaciones de la novela gràfica contemporànea  745.5 Sup



Aquest mes, com a novetat de còmic, us volem recomanar un llibre que no és un còmic. Parla sobre el còmic actual i de com ha canviat en aquests darrers anys. A través dels assajos d’especialistes en còmic com ara, Jordi Costa, Max, Eddie Campbell... veurem com ha sorgit una nova manera d’explicar en vinyetes, fruit de la unió entre còmic tradicional i els nous temes i sensibilitats. 



Llegir còmic pot ser avui en dia tan gratificant com veure una gran pel·lícula o llegir una bona novel·la. En el còmic actual, ens podem trobar: biografies, periodisme en vinyetes, superherois reinventats, un nou gènere negre, etc.


Aquest llibre amaga una sorpresa, un còmic inèdit de Max, creat amb la col·laboració d’una jove promesa del còmic, la Mireia Pérez. 

Per a complementar la lectura d’aquest llibre,us recomanem la web de la revista El Wendigo, dedicada a la informació, estudi i crítica del còmic. Aquesta revista és la revista de còmic més antiga d’Espanya i s’ha publicat ininterrompudament des de l’any 1974. http://www.elwendigo.net/

Audiovisuals:

Atletes, baixin de l'escenari de Manel  CD 2.MAN




Aquest disc és el tercer disc del grup català Manel.


Instrumentalment, el grup opta en aquest disc per una estructura clàssica de banda pop rock: guitarres, baixos, bateria i percussions, teclats i veu. Així doncs, aquest cop i a diferència dels àlbums anteriors no compta amb secció de vents ni quartets de corda. Donada l'absència dels arranjaments orquestrals, les guitarres prenen protagonisme, fet que ha motivat que hagi estat definit com un disc d'un so més elèctric. En són un exemple, el single «Teresa Rampell» i «Vés, bruixot!».

Atletes, baixin de l'escenari és un disc més pop si es compara amb els dos discs anteriors; en són un exemple els temes: «Quin dia feia, amics», «Fes-me petons» i «Un directiu em va acomiadar». Malgrat això, Manel no perd el seu to flok en cançons com «Ja era fort» o «Imagina't un nen».

Fin dirigit per Jorge Torregrossa  DVD Fin


Pel·licula basada en la novel.la de David Monteagudo, el film compta amb un guió signat per Sergio G. Sánchez, autor de “Lo impossible”, i Jorge Guerricaechevarría, autor del guió de “Celda 211”. Amb un pressupost de 5 milions d’euros, la producció ha estat dirigida per Jorge Torregrossa, realitzador que ha fet el salt al llargmetratge amb aquesta pel·lícula.

A Fin, un grup d'amics, que porten anys sense veure's i comparteixen un episodi fosc, es reuneix per passar el cap de setmana en una casa a la muntanya. Un estrany incident els deixarà aïllats i al sortir a buscar ajuda, el grup s'anirà desintegrant, mentre un nou ordre natural s'imposa.

Consulteu el llistat complet de les novetats de setembre