dimecres, 30 d’octubre del 2013

Els bibliotecaris recomanen...

A sang freda
Truman Capote


Truman Capote va nèixer a Nova Orleans l'any 1924 on va passar la infantesa i a partir de 1930 va viure a l'estat d'Alabama amb unes tietes paternes. Quan tenia 8 anys la seva mare es va tornar a casar, amb Joe Capote de qui Truman va adoptà el cognom i plegats van anar a viure a Nova York. Al 1944 va començar a treballar al The New Yorker on va conèixer a William Shawn que el va encoratjar a escriure aquesta novel·la. Durant 6 anys, Truman Capote va intentar esbrinar i rebuscar en la causa que havia provocat el terrible assessinat de la família Clutter, a l'estat de Kansas cap als anys 50. La descripció dels fets i posterior investigació es mostra al detall i també relata les característiques dels dos psicòpates que posteriorment van ser condemnats a mort per aquest crim. 
L'autor combina amb un estil magistral la narració típica de la ficció i els resultats d'una investigació periodística exhaustiva per deixar l'empremta, ja no només del tràgic succés, sinó també de tot allò que els va empènyer i tot el què van remoure després. Indispensable.

"A sang freda" que es portaria aviat al cinema, juntament amb "Esmorzar al Tiffany's", el van situar com a una de les veus més importants de la literatura del segle XX.

Més informació:
Recomenat per Sílvia Anforns, Biblioteca Tordera