dilluns, 21 d’octubre del 2013

És festa a les biblioteques de l'Alt Penedès i el Garraf

Les biblioteques municipals de l'Alt Penedès i el Garraf hem elaborat conjuntament una guia de recursos bibliogràfics i documentals amb l'objectiu d'apropar aspectes comuns de les nostres comarques i, alhora, facilitar l’accés a aquesta informació que es troba ubicada a les diferents biblioteques. 

En aquesta primera edició s’ha dedicat la guia de recursos a les festes populars. Ordenada per població, primer es descriu una festa de cada localitat i tot seguit, es dóna informació general de la biblioteca que l’ha elaborada. Coneixerem, entre d’altres, la Rua Summer Carnaval de Les Roquetes, la Festa de Santa Llúcia de Gelida, la Trobada de gegants de Cubelles, la Fira Remeiart de Santa Margarida i els Monjos, el Corpus Christi de Sitges, la Festa de la Fil·loxera de Sant Sadurní d’Anoia, la Fira Medieval de Sant Pere de Riudebitlles, la Festa Major de Vilafranca o els Tres Tombs de Vilanova. Els bibliobusos Castellot i Montau, que donen servei bibliotecari mòbil a les poblacions més petites de les dues comarques, relacionen quins dies se celebra la festa major a les diferents poblacions per on passen. Al final de la guia hi ha el recull bibliogràfic sobre les festes populars de cada municipi i també de les dues comarques en general. 

És una recopilació on hi consten, a més de llibres, audiovisuals i dossiers de premsa molt útils per a saber més sobre les nostres festivitats, les nostres fires i aplecs i el nostre folklore més proper. 

Els llibres i documents es poden consultar a les biblioteques i també es poden sol·licitar d’una biblioteca a una altra a través del servei de préstec interbibliotecari.