dimarts, 15 d’octubre del 2013

Novetats d'octubre

Ja podeu trobar a la Biblioteca Manuel de Pedrolo, les novetats d’adults del mes d’octubre


Aquest mes destaquem entre les novetats:

Novel·la:

La Mujer que llora de Zoé Valdés  N Val


Una escriptora prepara una novel·la sobre la vida de Dora Maar, una de les artistes amb més talent del surrealisme fins que la seva vida es va creuar amb la de Pablo Ruiz Picasso. Amant, musa i, finalment, víctima de l'artista, Dora emprèn un viatge a Venècia que marcarà un punt d'inflexió en la seva vida. Al seu retorn a París, es retirarà del món, tancant-se al seu apartament per sempre.

Quan es compleixen quaranta anys de la mort del geni malagueny, Zoé Valdés s'endinsa en l'ànima d'una dona que va ser capaç de tot per amor, i ens regala una vívida i emocionant novel·la sobre la passió portada al límit.

Aquesta novel·la va ser guardonada amb el Premio Azorín de la Diputación Provincial de Alicante 2013.

Terra de caimans de Karen Russell  N Rus


L'Ava Bigtree, de tretze anys, viu a Swamplàndia!, l'illa propietat de la seva família i parc temàtic sobre domadors de caimans. Quan la mare mor, l'estrella del parc gràcies als seus arriscats i espectaculars números amb els caimans, arriba el caos. El pare de l'Ava desapareix, la germana s'enamora d'un individu esborronador amb qui s'escapa a l'inframon, i el germà gran se'n va a treballar al parc rival. De manera que l’Ava es queda a càrrec de noranta-vuit caimans enmig del vast i desolador paisatge del seu dolor, però amb una commovedora energia per afrontar qualsevol perill.

Novel·la juvenil:

El Libro de los portales de Laura Gallego  JN Gal


Els pintors de l'Acadèmia dels Portals són els únics que saben com dibuixar els extraordinaris portals de viatge que constitueixen la xarxa de comunicació i transport més important de Darusia. Les seves rígides normes i la seva exhaustiva formació garanteixen una impecable professionalitat i perfecció tècnica en tots els seus treballs. Quan Tabit, estudiant d'últim any a l'Acadèmia, rep l'encàrrec de pintar un portal per a un humil camperol, no imagina que està a punt de veure’s involucrat en una trama d'intrigues i secrets que podria sacsejar els mateixos fonaments de la institució.

Podeu consultar el booktrailer en aquest enllaç: http://youtu.be/iqPi9jZu7V0

Llibres de coneixement:

Estimat Miquel de Lluís Llach  92(Mar) Lla


Durant vint anys, des del 1982 i fins a la mort del poeta, Lluís Llach i Miquel Martí i Pol van col·laborar estretament. El resultat de la seva col·laboració és ben conegut, un seguit de cançons i quatre composicions llargues: Ara mateix, Un pont de mar blava, Món Porrera i Germanies. El que no és gens conegut és el rerefons personal d’aquest treball conjunt: la profunda amistat que unia el poeta i el cantant i la manera com, a còpia de faxos, salvaven la distància i tiraven endavant la feina conjunta. Amb aquest llibre emotiu i revelador, Lluís Llach treu a la llum els detalls d´una de les col·laboracions artístiques més significades en la cultura catalana recent i ret un sentidíssim homenatge a la memòria de Miquel Martí i Pol en el desè aniversari de la seva mort.

Taller de ganchillo de Erika Knight  746 Kni



Cadascun dels 20 projectes del llibre ens ensenyarà un nou punt, una nova tècnica o un nou truc, alhora que ens permetrà ampliar i consolidar les tècniques de ganxet ja apreses en els projectes precedents, fins que dominem un ampli repertori de tècniques i completem una completa col·lecció de peces de ganxet.

Per començar, l'autora proposa uns senzills coixins i cobrellits, que són peces idònies per practicar els punts bàsics. A continuació, ens guiarà a través de les denses textures del punt alt i del punt alt doble, amb els quals es poden teixir bosses i sabatilles, i més endavant ens conduirà a través dels intricats i delicats punts d'encaix i de dispersió, ideals per xals tradicionals i mantes.

Piensa en blog de Robin Houghton  681.3 Hou


Entra a formar part de la blogosfera:

PAS 1: Tria la plataforma.

PAS 2: Inspira't i dissenya. 

PAS 3: Publica entrades i actualitza.

PAS 4: Comparteix i reblogueja.

PAS 5: Aconsegueix visites.

PAS 6: Amplia la teva comunitat.

PAS 7: Fes el seguiment del teu bloc.

En aquest llibre hi trobem informació vàlida per a tot tipus de blocs: professionals, creatius, personals, audioblocs, etc. Conté consells, tutorials i entrevistes a blocaires d'èxit, així com idees per personalitzar el teu blog i eines de d'última generació.

Còmic:

Cuento de arena de Jim Henson  C Hen


Jim Henson va ser el creador de l’univers de les titelles a Barri Sèsam i The Muppets (Los Teleñecos) a més de dirigir llargmetratges com Cristall fosc i Laberint. L’encarregat de l’arxiu del llegat de Henson, mort al 1990, als 53 anys, va trobar una còpia mecanografiada del surrealista relat Cuento de arena que ara ha adaptat al còmic el dibuixant Ramón K. Pérez, un autor canadenc conegut en el camp dels superherois. 
Aquest relat de Henson té un començament sorprenent. Un jove és en un poble atrotinat, situat en un desert de Califòrnia. Els habitants d’aquest poblet celebren l’elecció del noi per a dur a terme una proesa que coneixen tots menys ell. Al desert es trobarà amb tota mena de deliris surrealistes. 
Aquesta edició del còmic Cuento de arena conté, a més de la historieta, l’edició facsímil del guió, un epíleg de Lisa Henson, filla del titellaire i directora de The Jim Henson Company, i esbossos de Ramón K. Pérez. 
No us podeu perdre la lectura d’aquest còmic, considerat per molts un dels millors d’aquests darrers anys. 

Us recomanem aquest enllaç, en anglès, amb moltes dades i material multimèdia sobre aquest creador http://www.jimhensonlegacy.org/

Los 4 Fantásticos de Walter Simonson  C Sim


Aquest mes us volem recomanar un altre clàssic de superherois, Los 4 Fantásticos, en versió de Walter Simonson. Aquest autor, sovint anomenat també “Walt Simonson”, és reconegut principalment pel seu treball amb Thor i la primera generació de Factor X . Simonson, després d’uns anys una mica ensopits, va saber revifar la saga dels 4 fantàstics. Us recomanem les històries dibuixades per un brillant Arthur Adams on s’uneixen als quatre personatges, Spiderman, Lobezno, Hulk i el Motorista fantasma.

Consulteu el llistat complet de les novetats d'octubre