dijous, 13 de febrer de 2014

Els bibliotecaris recomanen...

Els turmentats
John ConnollySetena novel·la negra de les tretze protagonitzades pel detectiu Charlie "Bird" Parker. Sí, com el genial trompetista de jazz. Dotze traduïdes i esperant la tretzena. L'autor: John Connolly, irlandès amant de Nova Anglaterra, deixeble avançat d'Stephen King i dels mestres de la novel·la negra americana.

No importa amb quina comencis a fascinar-te per la particular manera d'entendre el gènere de Connolly. "Els turmentats" pot molt bé ser de les millors, de les que et deixen sense alè i no pots parar fins al final.

Tanmateix, si et captiva, et recomano que recomencis per la primera, "Todo lo que muere", i les lleguexis en ordre. No, no se segueixen, cadascuna és una història sencera, però si les llegeixes cronològicament, a poc a poc t'adonaràs que tenen un crescendo, que s'alimenten entre elles i que el món que ens mostra Connolly, entre real i fantasmagòric, terrible, sigui com sigui, on les arrels del mal més absolut planen per les pàgines, resulta fascinant, terriblement versemblant. 

Més informació:


Recomanat per Antònio Bueno. Bib. L'Escorxador. Sant Celoni.