dimecres, 5 de febrer del 2014

Novetats de febrer

Ja podeu trobar a la Biblioteca Manuel de Pedrolo, les novetats d’adults d'aquest mes de febrer.

Destaquem les següents:

Novel·les:

Una Dona d'aigua de Núria Esponellà  N Esp


Una Dona d’aigua és una novel·la d’intriga psicològica que recrea una època amb tot detall i que ens explica la història d'un amor adúlter i clandestí, el de la Sara Prats i en Miquel Camps, tots dos atrapats en matrimonis sense amor. La seva passió haurà de lluitar contra els rumors d'una ciutat petita com Banyoles, una societat convulsa després de les guerres carlistes i els tripijocs del marit de la Sara, que després d'aconseguir el control de la fàbrica que va aixecar el seu pare, ara l'està arruïnant.

Molt recomanable aquest vídeo de Youtube amb imatges del procés de treball de l’autora: http://youtu.be/ND1m58tys9k

El Cielo ha vuelto de Clara Sánchez  N San


La Patricia és una jove model de passarel·la i la seva vida sembla marcada per l’èxit. En un vol de treball coneix a la Bibiana, la seva companya de seient, que li adverteix que vagi amb compte perquè algú del seu entorn desitja la seva mort. Descreguda i gens supersticiosa, quan la Patricia torna a la felicitat de seva llar decideix oblidar-se d’aquesta recomanació sense fonament. Fins que una sèrie d'accidents fortuïts, que afecten a la seva feina i a la seva vida privada, la porten a cercar a la Bibiana, per trobar una explicació a aquests successos.

Una intriga subtil que ens parla del preu de l’èxit i de com en ocasions les persones més properes poden ser les més nocives.

Novel·la guanyadora del Premio Planeta 2013

Novel·la juvenil:

Las Carreras de Escorpio de Maggie Stiefvater  JN Sti


A la petita Illa de Thisby, cada novembre els cavalls d'aigua de la mitologia celta emergeixen del mar. I cada novembre, els homes els capturen per participar en una emocionant carrera mortal. A les carreres d’Escorpio, alguns competeixen per guanyar, altres per sobreviure. Els genets intenten dominar als seus cavalls d'aigua el temps suficient per acabar la carrera. Alguns ho aconsegueixen. La resta, moren en l’intent. En Sean Kendrick és el favorit, i necessita guanyar la carrera per guanyar, també, la seva llibertat. Però la Puck Connolly està disposada a ser la seva més dura adversària. Ella mai va voler participar a les carreres. Però aquest cop no té elecció: o competeix i guanya o ho perdrà tot.

Llibres de coneixement:

El que ens passa per dins: un milió de vides al descobert d’Eduard Punset 155 Pun


Saber com som és la clau mestra per entendre el que ens passa per dins i aprendre a manejar-nos per fora. El nou llibre de l’Eduard Punset desxifra la rosa dels vents emocional de l’ésser humà a partir del que diu la ciència i del que confirmen l’experiència i el testimoni de desenes de casos reals.

L’empremta inesborrable de la infància, la turbulenta adolescència, els problemes d’aprenentatge, l’amor i els seus laberints, l’èxit social, la medicina personalitzada, la por de la mort... Nous reptes de la vida de qualsevol persona il·lustrats amb casos tractats per l’equip de professionals del grup de Suport Psicològic Online i acompanyats de les sempre lúcides reflexions de l’autor.

Receptes antiaging : gastronomia i ciència de Carme Ruscalleda  641 Rus


No us perdeu aquest llibre de cuina ni els consells mèdics que l'acompanyen. Totes les receptes són d'execució fàcil i estan tècnicament ben detallades. Hi trobareu una llista de productes de temporada en forma de calendari d'aliments frescos per encarar la vida amb una alimentació saludable, saborosa, plaent i amb valors antiaging. «El secret de la gastronomia antiaging és utilitzar els productes de proximitat i de temporada elaborats segons els costums de cada regió. Gaudiu de manera sana de les receptes dels nostres avis cuinades amb les tècniques més capdavanteres». Dr. Manuel Sánchez «Nosaltres hi posem la part cuinada, ens inspirem en els productes de temporada i hi aportem el nostre estil culinari, que defensa els productes de proximitat, que practica un respecte màxim en la manipulació i cocció dels ingredients, amb l'objectiu que el resultat final, a taula, sigui atractiu, aromàtic, saborós, equilibrat, divertit i gastronòmicament molt plaent». Carme Ruscalleda i Raül Balam.

Córrer, menjar, viure: la increïble història d'un corredor llegendari de Scott Jurek  796.422 Jur


Durant dues dècades Scott Jurek ha dominat el duríssim món de les ultramaratons i ha guanyat diverses vegades les curses més llargues, prestigioses i extremes: Hardrock, Badwater, Spartathlon i Western States, en la qual s’ha imposat en set edicions consecutives. A més, l’any 2010 va establir el rècord dels Estats Units de 24 hores amb una distància de 266 km, l’equivalent a córrer sis maratons i mitja en un sol dia.

Farcit de colpidores històries de resistència, d’informació útil per a qualsevol corredor i de consells pràctics – incloent receptes veganes pròpies-, Córrer, menjar, viure et motiva per arribar més enllà de la teva marca, reflexionar sobre l’alimentació i explorar els teus límits personals.

Audiovisuals:

Random Access Memories de Daft Punk  CD 2.DAF


Random Access Memories és el quart àlbum d'estudi del duo francès Daft Punk. L'inici de la gravació d’aquest disc es va iniciar quan el duo preparava la banda sonora de la pel·lícula Tron: Legacy, sense un pla clar del que seria la seva estructura. Després d'haver anunciat el seu nou contracte amb Columbia Records, Daft Punk va començar a promocionar el seu nou àlbum amb cartells, anuncis televisius i sèries per a internet.

Daft Punk fa, amb aquest nou treball, un tribut a la música nord-americana dels anys 70 i la primera part dels 80, particularment el so de Los Angeles durant aquella època. Van gravar l'àlbum amb una orquestra en viu amb sessions musicals i amb un ús limitat de màquines de percussió, sintetitzador modular, i vocoders. L’àlbum conté un gran número de col·laboradors, entre els que destaquen: Panda Bear, de Chilly Gonzales, DJ Falcon, Julian Casablancas, Todd Edwards, Paul Williams, Pharrell Williams i Nile Rodgers.

Los Últimos días dirigida per Álex Pastor i David Pastor  DVD Ult


Aquests dos germans barcelonins residents a Nova York i admiradors de Steven Spielberg situen la història de la seva segona pel·lícula a la ciutat de Barcelona a l'actualitat, quan una misteriosa malaltia s'estén per tot el planeta. L'epidèmia anomenada "el Pànic" es tracta de la por irracional als espais oberts, on els individus que surten a l'exterior experimenten nàusees, marejos i, fins i tot, arriben a morir. En el moment de l'expansió total de la malaltia la gent queda atrapada a les seves cases. En Marc es troba a les oficines on treballa, juntament amb altres companys de feina. Per retrobar-se amb la seva novia, la Júlia, no li queda més remei que aliar-se amb l’Enrique perquè l'ajudi a desplaçar-se pel metro i les clavegueres i arribar al costat d'ella.

Aquesta pel·lícula ha estat una de les grans guanyadores dels Premis Gaudí, amb 7 premis, entre ells el de Millor pel·lícula en llengua no catalana.

El tenim en DVD i en Blu-Ray

Podeu fer un cop d’ull al tràiler en aquest enllaç: http://youtu.be/hTOPiU-zt84

Còmic:
 
Los Surcos del azar de Paco Roca  C Roc
 

Los Surcos del Azar recorda, a través dels records de l'exiliat Miguel Ruiz, els republicans espanyols que després de perdre una guerra contra el feixisme van alliberar París dels nazis. Paco Roca, Premi Nacional de Còmic per Arrugas, reconstrueix la història de la Nou, una companyia francesa formada majoritàriament per espanyols, i ho fa fent un rigorós ús de la documentació amb una elaborada estructura narrativa. Si voleu saber més sobre l'autor Paco Roca, podeu consultar la seva web: www.pacoroca.com

Beowulf de David Rubín i Santiago García  C Gar


Aquests autors s'han unit per posar al dia el mite de Beowulf, que ha inspirat molts autors com ara J.R.R. Tolkien o molts guionistes de Hollywood. La versió de García i Rubín segueix fidelment l'argument i l'estructura en tres actes del text original. Els autors reconstrueixen un relat molt antic amb una mirada moderna. Javier Olivares ha dit: "El vermell de la sang és la base cromàtica amb la qual David ha pintat aquesta història, vermell que sembla que vulgui sortir de les seves pàgines" Si voleu conèixer la història de Beowulf consulteu: es.wikipedia.org/wiki/Beowulf

Podeu consultar el llistat complet de les novetats aquí