divendres, 7 de març del 2014

Novetats de març

Ja podeu trobar les novetats d’adults del mes de març.

Aquest mes destaquem:

Novel·les:

Sobre su tumba d’Ian Rankin  N Ran


El retorn del carismàtic inspector John Rebus un lustre després del seu retir forçós.

La seva al·lèrgia a tot tipus d'autoritat, uns mètodes de treball que desafien l'ètica professional i un afecció profunda per l'ampolla condueixen a en John Rebus a ser apartat per la força del departament de policia d'Edimburg. El panorama comença a canviar el dia en que atén de forma atzarosa a una dona, la Susan Hazlitt, mare d'una adolescent desapareguda el Cap d'Any de 1999. Aquesta alberga la teoria que la seva filla va ser la primera d'una llista de diverses menors raptades en algun tram de l'autopista A9 durant els últims anys. L’Annette McKie, de 15 anys, porta absent de la seva llar tot just tres dies, segons informen els mitjans, però la Susan no dubta que és la víctima més recent en unir-se a tan desafortunat grup.

El Guardià invisible de Dolores Redondo  N Red 


Gairebé vint-i-quatre hores després del descobriment del cos nu d’un adolescent sinistrament col·locat al marge del riu Baztan, s’estableix la connexió amb l’assassinat d’una altra noia un mes abans. La inspectora d’homicidis Amaia Salazar dirigirà una investigació que la portarà als escenaris on va néixer, d’on sempre havia volgut escapar, i haurà de lluitar en dos fronts: trobar l’assassí que està espantant tot el poble i resoldre els seus temors personals i familiars.

Aquest és el primer volum de la Trilogia del Baztan.

Novel·la juvenil:

Desconnexió de Neal Shusterman  JN Shu


Una llei implacable. Un únic final. Un conflicte llarg i sagnant als Estats Units va concloure amb una resolució esgarrifosa: la vida humana es considerarà inviolable des del moment de la concepció fins que l' infant compleixi tretze anys. Entre els tretze i els divuit anys, els pares poden decidir «avortar» els seus fills de manera retroactiva amb la condició que des d' un punt de vista tècnic no morin. Aquest procés s' anomena «desconnexió». Actualment, la desconnexió és una pràctica freqüent i socialment acceptada. En Connor, la Risa i en Lev potser aconseguiran escapar-se. Però sobreviuran? Només si arriben als divuit anys podran evitar la desconnexió.

Llibres de coneixement:

Guia fantàstica de Catalunya : llegendes, enigmes i misteris no resolts de Josep Guijarro  133 Gui


En els seus viatges arreu del món en Josep Guijarro, reporter i referent en el món del misteri, s’ha topat amb nombrosos interrogants pels quals encara no tenim resposta. A la Guia fantàstica de Catalunya recull històries i fets misteriosos que han tingut lloc a casa nostra: ovnis, cases encantades, indrets maleïts, esperits i fantasmes tenen el seu protagonisme al costat de tradicions ancestrals, llegendes, misteris medievals i enigmes històrics, com ara el Sant Greal, els càtars o l’esoterisme templer.

- Sabies que al Pirineu podria amagar-s’hi el tresor de l’emperador Moctezuma?

- Sabies que a Moià es conserva un crani prehistòric que mostra una perforació de bala? Qui disparava al neolític?

- Sabies que al castell de Cardona hi ha una habitació amb fantasma?

- Sabies que el claustre de la catedral de Girona amaga un missatge xifrat?

- Sabies que un document del segle XVI ja parla d’ovnis a Montserrat?

Un llibre per descobrir les històries, els enigmes i els racons més fantàstics i misteriosos de Catalunya.

La Frontera invisible de Kilian Jornet  796.52(5) Jor


Tres homes i una muntanya; tres homes i una aventura impossible. Una expedició al Nepal més indòmit, el dels horitzons més llunyans i els pics més remots, amb escalades inversemblants, descensos intrèpids, reptes, riscos, perills i decisions a vida o mort. Una expedició que és alhora una recerca, una evasió i un retrobament, on les emocions es multipliquen i els sentiments es viuen a flor de pell; on les paraules, els silencis i els records adquireixen noves profunditats.

Amb humilitat i senzillesa, Kilian Jornet ens convida a córrer, a anar més enllà i atrevir-nos a explorar la frontera invisible que separa la tristesa de la felicitat, la vida de la mort.

100 originales y divertidas tarjetas de felicitación de Kimber McGray    793.9 Mac


És un magnífic llibre amb el qual poder fer artesanalment targetes per regalar en aniversaris, Nadal, Pasqua... Per què limitar-nos a les típiques targetes de felicitació quan es pot fer que els nostres éssers estimats se sentin especials en rebre una targeta feta a mà?

Conté una àmplia informació explicada pas a pas amb tots els materials necessaris per a realitzar 100 targetes: 50 senzilles de fer i 50 animades o tridimensionals. Totes elles originals i divertides. Va dirigit als que es vulguin iniciar en el món de la targeteria, amb consells molt pràctics, ja que ja els que tenen experiència i siguin aficionats també al scrapbooking, trobaran projectes sorprenents i de disseny modern.

Còmic:

Khalid de Damián Campanario  C Cam 


En aquest còmic, els seus autors ens mostren l’altra cara de la immigració il·legal: la delinqüència, les cases d’acollida de menors i sobretot la frustració dels educadors socials. Damián és, a més de guionista, educador social i ens mostra experiències viscudes per ell mateix. El dibuix de Jordi Pastor és simple i bitonal. Això ens ajuda a introduir-nos emocionalment en la història dels seus personatges.

Per saber més sobre aquest còmic, podeu visitar aquest enllaç:

El Almanaque de mi padre de Jiro Taniguchi  C Tan 


El Almanaque de mi padre és l’obra més coneguda de Jiro Taniguchi. Aquest còmic ha estat premiat al Festival de Còmic d’Angulema (França) i al Saló del Còmic de Barcelona del 2004. L’autor ens explica la història de Yoichi, un jove fotògraf japonès, que després de la mort del seu pare, torna al seu poble natal per assistir al seu funeral. Yoichi haurà d’enfrontar-se a una realitat que ell desconeixia. Descobrirà, a través dels records dels seus familiars, que el seu pare va ser una persona molt diferent al que ell recordava. El dibuix de Taniguchi és realista i ple de detalls i la narració és gairebé de guió cinematogràfic.

Audiovisuals:

La Trama dirigida per Allen Hughes  DVD Tra


A mig camí entre el thriller polític, el policíac i les novel·les de detectius, La trama té tots els ingredients possibles per mantenir enganxats a la pantalla als espectadors.
 
Set anys després de veure's forçat a deixar el seu càrrec dins la policia de Nova York a causa d’un escàndol relacionat amb un tiroteig, el detectiu privat Billy Taggart és contractat per l’alcalde per tal d’investigar la presumpta infidelitat de la seva dona.

El que a simple vista sembla una missió molt fàcil, es complicarà a mesura que l’argument avanci. El suposat amant de la dona apareix mort, i el detectiu no tardarà en descobrir que ell no és res més que un peó dins una trama criminal de grans proporcions.