divendres, 25 d’abril del 2014

Novetats d'abril

Ja podeu trobar a la Biblioteca les novetats d’adults del mes:

Llibres de coneixement:

Cócteles : 180 recetas con deliciosos maridajes de comidas de Gianfranco Di Niso   641 Di N


Una col·lecció de receptes dels combinats més famosos del món que ens pot permetre sorprendre a qualsevol convidat amb 180 begudes clàssiques i innovadores acompanyades de plats amb els quals realçar tot el seu sabor. Un compendi de begudes per a tots aquells que senten passió o curiositat pels còctels i les begudes espirituoses, o per als que alberguen el desig d'esdevenir barman o cuiner de talent. Des de mescles provocatives i atractives fins a combinats més clàssics i tradicionals. Entre els 180 còctels del llibre se’n troben alguns de cèlebres com el black russian , el margarida, el white lady o el sex on the beach, així com creacions recents, receptes per mojitos especials i begudes elaborades amb gelat. Cada entrada presenta una llista d'ingredients, una explicació dels orígens i les seves curiositats, la preparació i un suggeriment d'ús. Per concloure, el consell culinari explica com preparar un plat que vagi bé amb la beguda. Una imatge il·lustra el resultat final.

La Gran guerra: la Primera Guerra Mundial al descubierto  9(4)"19" Gra


Amb motiu del centenari de la Primera Guerra Mundial el 2014, Canal d'Història i Plaça i Janés publiquen un entretingut i complet llibre sobre el conflicte armat més important i desconegut del segle XX.
Què és el que va succeir, perquè un problema local als Balcans va adquirir una rellevància mundial? Com van viure els ciutadans el primer gran conflicte armat de la història que va implicar directament la població civil? Com van afectar els devastadors esdeveniments de la guerra al desenvolupament econòmic, social i cultural del segle XX?

Explicat des d'un punt de vista nou, que no es limita a explicar la cronologia o les batalles de la guerra, aprofundeix en els antecedents i les conseqüències del conflicte, i en les diferents àrees de l’espectre polític, econòmic i social. A més, aprofundeix no només en els grans personatges i esdeveniments, sinó també en la història de la vida privada, de com va afectar el dia a dia dels ciutadans aquestes transcendentals transformacions, del canvi social i dels costums.

115 dies a l'Ebre: el sacrifici de la Lleva del Biberó d’Assumpta Montellà  9(46.71)"19" Mon


115 són els dies que va durar la batalla més decisiva de la Guerra Civil, la més aferrissada, dolorosa i irracional de la nostra història contemporània. Un enfrontament a la ribera de l’Ebre que avui evoca pors, angoixes, ideals perduts, famílies trencades i més de 30.000 víctimes entre els dos bàndols. 115 dies protagonitzats per homes corrents i soldats primerencs, herois tots ells. Molts d’aquests herois van formar part de la Lleva del Biberó i alguns encara poden donar testimoni d’allò que van viure. Assumpta Montellà ha volgut recollir les seves paraules per a la posteritat en aquest llibre.

115 dies a l’Ebre és una documentada aproximació al dia a dia de la batalla, amb detalls estratègics i militars, amb testimonis inèdits i precisions històriques, però sobretot és una mirada apassionada cap al vessant més humà de l’episodi. Perquè 115 dies a l’Ebre és el llegat d’uns homes que van viure la guerra a la primera línia del front, a les trinxeres de l’Ebre, esmaperduts, morts de por i de set, quan encara eren pràcticament uns nens.

El Somriure de Mandela : un retrat personal de John Carlin  92(Man) Car


Combatent per la llibertat i estadista a parts iguals, Nelson Mandela ha dominat l’escena mundial durant les últimes tres dècades, i ha deixat un llegat que el situa en el panteó dels dirigents més exemplars de la història.
Com a corresponsal estranger a Sud-àfrica, el periodista John Carlin va tenir un accés privilegiat a Mandela durant els anys posteriors a l’apartheid, en què Mandela es va enfrontar als reptes més formidables de la seva vida i va atènyer els seus triomfs més grans. Carlin va ser-ne testimoni directe, des de la seva excarceració després de vint-i-set anys de presó fins al seu accés a la presidència d’un país convuls.

A partir de les seves converses en exclusiva amb Mandela i d’incomptables entrevistes amb persones que van estar a prop seu, Carlin ha construït el retrat d’un home que no ha sigut ni un sant ni un superhome. Les transcendentals victòries polítiques de Mandela van tenir el preu d’una gran infelicitat i decepció personals.

El somriure de Mandela ofereix una visió íntima d’una de les figures més prominents i més notables de la nostra època.

Audiovisuals: 

Barcelona nit d'estiu de Dani de la Orden  DVD Bar


Sis històries d'amor i una única ciutat
La nit del 18 d'agost de 2013 el cometa Rose va creuar el cel de la ciutat de Barcelona oferint un espectacle únic que no tornarà a repetir-se fins d'aquí varis segles. A cau d'orella o a viva veu, encara germinant o a punt de pansir-se, aquesta mateixa nit va haver-hi 567 històries d'amor; i en aquesta història se n'expliquen 6.

La pel·lícula va aconseguir tres nominacions a la darrera edició dels premis Gaudí (aconseguint-ne un per a Joan Daussà com a millor música original).



Còmic: 

Jo, René Tardi, presoner de guerra a l'Stalag II de B. Jacques Tardi  C Tar


A Jo, René Tardi, coneixerem en René Tardi, un soldat francès que fou capturat en batalla i traslladat al camp de presoners Stalag II B. El seu fill, en Jacques Tardi, li va demanar que escrivís els fets que va viure, omplint tres quaderns d'escola. En Jacques se'ls va llegir i els va desar, el temps va anar passant i en René va morir. Un temps desprès els va recuperar i va decidir plasmar els records del seu pare en format còmic. Al llarg de les seves pàgines, mitjançant una diàleg anacrònic entre pare i fill, coneixerem les vivències d'en René: el seu allistament a l'exercit, el seu casament, la caiguda de França en mans de l'Alemanya nazi, la seva captura en plena batalla i, el gruix principal de l'obra, la seva captivitat a l'Stalag II B, que va durar 4 anys i 8 mesos, finalitzant quan foren evacuats per l'avanç dels russos. El que ve a posteriori ja és una altra història. Aquest còmic és un homenatge a en René i a tots els que van perdre la joventut en la captivitat dels camps de presoners.

Atajos de Martí Riera  C Mar


Martí Riera és un creador fonamental del còmic underground, amb una obra de culte que no us podeu perdre. Obsessionat amb el crim i la decadència moral, de tant en tant l’autor ens lliura petites meravelles com Atajos, un recopilatori de relats pertorbadors i magistrals, a mig camí entre la crònica negra espanyola i la literatura pulp, apareguts al llarg dels anys a Ediciones La Cúpula. En aquests relats trobareu referències a David Lynch o a Juan Rulfo, de qui Martí Riera adapta un dels seus relats.

Consulta aquí el llistat complet de les novetats d'aquest mes