dijous, 5 de juny del 2014

III Trobada de Clubs de Lectura Alt Penedès i Garraf


DIVENDRES 6 DE JUNY A LES 19:00
AL CELLER DE LA FASSINA DE CAN GUINEU

La Trobada

Des del 2012 es ve duent a terme un acte que aplega un gran club de lectura gegant format per tots els clubs de lectura de les biblioteques de les comarques de l’Alt Penedès i Garraf. Lectors dels municipis per on circulen els bibliobusos Castellot i Montau, de les biblioteques de Cubelles, els Monjos, Gelida, Sitges, Sant Pere de Riudebitlles, Sant Pere de Ribes, Sant Sadurní, Vilafranca i Vilanova es reuneixen per a comentar entre tots l’obra literària d’un autor del territori, enguany l’escriptor gelidenc Jordi Llavina. Es tracta de la Trobada de Clubs de les Biblioteques de l’Alt Penedès i Garraf.

Des del gener i fins ara al juny els diversos clubs han anat llegint les obres de Llavina i comentant-les en petit comitè i el dia 6 de juny serà el moment de trobar-se amb l’autor, comentar els llibres entre tots i fer una petita festa d’homenatge a les lletres i als lectors.

Cada any la trobada és en un municipi diferent d’una de les dues comarques i per al 2014 les biblioteques organitzadores són la Biblioteca Jaume Vila i Pascual de Gelida i la Biblioteca Ramon Bosch de Noya de Sant Sadurní d’Anoia. La ubicació triada és el magnífic celler de la Fassina de Can Guineu, dins el Centre d’Interpretació del Cava de Sant Sadurní d’Anoia, al Carrer Sant Pere.

Durant la trobada participaran representants dels dos ajuntaments organitzadors, tant de Sant Sadurní d’Anoia com de Gelida, també un portaveu de la Gerència de Biblioteques de la Diputació de Barcelona, la directora de la Biblioteca Torras i Bages de Vilafranca com a Cap de zona de les dues comarques i tot seguit començarà l’acte pròpiament dit.

A l’inici de l’acte es farà una ressenya literària de l’autor triat a càrrec del poeta i mestre penedesenc Ricard Garcia i la narradora Sílvia Amigó farà una lectura de textos triats a partir de les tres novel·les que es comentaran durant la trobada.

L’autor, Jordi Llavina

Jordi Llavina (Gelida, 1968) és llicenciat en Filologia Catalana i treballa com a periodista. La seva obra literària comprèn tant reculls de relats: Ningú ha escombrat les fulles, Londres nevat, com novel·la: El llaütista i la captaire, o poesia: La corda del gronxador (Premi Joan Alcover 2006), Diari d'un setembrista (Alfons el Magnànim 2007 i Crítica Serra d'Or 2008), País de vent (Vila de Martorell 2010), Vetlla (Premis Vicent Andrés Estellés 2011 i de la Crítica 2013) o Contrada. També ha publicat els llibres de narrativa infantil La capa d'ozó i L'arqueta dels rellotges.




La meva escriptura, justament, vol ser a prop d’això que, en general, en diem l’ànima. I combat la tristor de la condició humana, al mateix temps que en glossa la grandesa. En els llibres que faig, reflexiono sobre el pas del temps i la mort, sobre l’amor i la pèrdua, i tot això és perquè estimo molt la vida, i miro de dir què em sembla aquest viatge sense retorn, amb tota la fondària expressiva i estilística de què sóc capaç.”




Les obres que es comentaran a la trobada

Els clubs de lectura de les biblioteques Cubelles, de Sant Pere de Ribes, de Vilafranca, Gelida, Sitges, Els Monjos i Santa Fe del Penedès comentaran Ningú ha escombrat les fulles.

Per la seva banda Olèrdola, la biblioteca Armand Cardona de Vilanova, Sant Cugat Sesgarrigues i Santa Fe traslladaran a Jordi Llavina les seves preguntes en relació a Londres nevat.

I per acabar seran els portaveus dels clubs de Vilanova-Joan Oliva, Sant Pere de Riudebitlles i Sant Sadurní els que intervindran comentant la seva darrera obra de narrativa, El Llautista i la captaire.

...

Per a més informació, consulteu el blog de la trobada: www.elsnostresclubs.wordpress.com

També s’anunciarà durant l’acte que la propera trobada de clubs el 2015 es durà a terme a Sitges.

Durant la trobada hi haurà servei de venda de llibres de Jordi Llavina.

En acabat se servirà una copa de cava per a tots els assistents al Pati de la Fassina.

L’acte compta amb el suport de la Gerència de Biblioteques de la Diputació de Barcelona i la col·laboració del Patronat de Turisme de l’Ajuntament de Sant Sadurní d’Anoia.














Imatge de la trobada de Clubs 2013 celebrada a l’Auditori Eduard Toldrà de Vilanova i la Geltrú.