dimarts, 27 de gener del 2015

Presentació projecte

Dimecres 28 de gener, a les 18'30 hores



Sant Pere de Ribes és membre de la Xarxa de Municipis Indians des de l’any de la seva creació, el 2008. La Xarxa té com a principal objectiu promocionar el patrimoni, la cultura, el llegat dels americanos. S’organitzen diferents activitats amb aquesta finalitat (díptics informatius, jornades, rutes…), com la darrera Jornada “El llegat americano a Ribes” celebrada al mes de novembre a Sant Pere de Ribes, amb més de 80 participants.

La Maleta pedagògica “Els Indians”: S’ha posat en marxa aquest projecte per donar a conèixer als més petits qui eren els indians, per què van marxar a Amèrica i a quines activitats es varen dedicar al nou continent. Mostra també el patrimoni que van deixar en els municipis de Catalunya en aspectes tan diversos com l’urbanisme, l’arquitectura, la gastronomia o la música. El projecte està adreçat a l’alumnat de primària i es composa d’un llibre explicatiu, quaderns d’activitats (un per cicle mitjà i altre pel superior) i quaderns d’avaluació, a més d’una guia didàctica pel professorat.

Aquest dimecres es farà la presentació oficial per part de la Xarxa de Municipis Indians de la Maleta Pedagògica “Els Indians” aprofitant el marc ideal que s’ha iniciat amb la separata del Programa de Festa Major de Sant Pau 2015 “De Ribes a Cuba: petites històries dels americanos”. Aquest acte s’adreça principalment a representants dels centres educatius de primària, AMPES, Centre de Recursos Pedagògics, Biblioteques i totes aquelles entitats vinculades d’alguna manera amb l’educació primària, així com al públic en general.

Cal inscripció prèvia a través del 938967300 o promocioeconomica@santperederibes.cat (indicant nom-cognoms i un telèfon de contacte). Data límit: 27 de gener.