dissabte, 25 d’abril del 2015

Presentació del llibre de poemes

Dimarts 28 d'abril, a les 19'00 hores




A càrrec de la seva autora Antònia Sabater-Bilbeny amb la participació de Teresa Costa-Gramunt (escriptora i poeta) i Josep Ma. Àlvarez (coordinador del grup Cor Literari del Garraf)



Aquesta obra és un viatge que explora les vicissituds de la vida d’una dona. Inspirada i ordenada sota el patró de les esplèndides composicions musicals del barroc, contempla de manera subjectiva l’evolució de la vida com una suite. Paraula poètica per recrear una atmosfera unitària portadora del missatge i l’equipatge d’un univers personal que va néixer amb... el primer crit!
Escriure representa un catalitzador que facilita l’observació de com les nostres
vides evolucionen. L’exercici requereix tenacitat per aconseguir, amb el temps, una pila de retalls amuntegats als calaixos: un notable i deforme trencadís personal que batega i reclama, segons la poeta, “el difícil equilibri d’encaix per tal que —a mig camí de la immodèstia i la immolació— pugui néixer explicat en una forma”. En aquest cas, la forma radica en uns versos polifònics, continguts, de molta densitat, postmodernistes i alhora postsimbolistes: la vida feta literatura, i la literatura feta vida.

“I vet aquí que un dia estava escoltant Bach i va revelar-se’m la vida com una
dansa monumental, una suite encadenada entre clarobscurs que ordenadament van trobant el seu compàs vital des del moment irrepetible del primer esquitx de llum”, comenta l’autora, Antònia Sabater-Bilbeny, sobre la gènesi d’aquesta nova criatura literària que veu la llum acompanyada dels textos dels escriptors Sergi Xirinacs, Juan González Soto i Francesc Parcerisas.

Organitza: Cor Literari del Garraf