dimarts, 18 de juliol del 2017

El teu antic portàtil educa un infant

La Biblioteca Manuel de Pedrolo s’uneix al projecte Labdoo com a centre de recollida d’ordinadors portàtils i tauletes (hub).

Per això, a totes les persones que disposeu d’ordinadors portàtils o tauletes en desús que encara funcionin, us proposem donar-los perquè un cop sanejats puguin anar a centres educatius d’arreu del món, amb carències d’aquests materials.

Això no suposa cap cost econòmic ni mediambiental, tot ajudant a reduir el nivell global d’escombraries electròniques i a la vegada contribuint a la causa educativa d’infants i joves als quals se’ls facilitarà l’accés a les tecnologies de la comunicació i la informació.

El procés de recollida i sanejament dels dispositius (portàtils o tauletes) funciona de la manera següent:

- Pas 1. S'han de lliurar els dispositius al Punt de recollida Labdoo ubicat a la biblioteca Manuel de Pedrolo.

- Pas 2. Estudiants de diversos centres educatius fan els tallers de sanejament dels portàtils, tot instal·lant-hi un programari educatiu que engloba totes les àrees principals de la ciència, per a totes les edats i per més de 100 idiomes. El programari educatiu també inclou versions fora de línia de la Wikipedia entre molts altres continguts educatius. 

- Pas 3. Mitjançant la xarxa solidaria Labdoo.org, els portàtils viatgen a través d'una cadena humana col·laborativa fins arribar a les escoles necessitades d'aquests dispositius. 



És una plataforma col·laborativa sense ànim de lucre, creada per un vilafranquí, que permet fer arribar portàtils en desús carregats amb aplicacions educatives a escoles d'arreu del món, de manera distribuïda i sense generar emissions de CO2 addicionals al planeta. 

Des de la seva fundació i gràcies a la col·laboració de milers de persones, la plataforma humanitària Labdoo ha anat creixent, actualment servint portàtils a més de 750 escoles en més de 110 països, disposant de més de 175 hubs operatius repartits en els 5 continents i beneficiant a més de 200,000 estudiants d'arreu del món.