dimecres, 30 de gener del 2019

Premi de Novel·la Curta Celler de Lletres 2019

En el marc del projecte "Biblioteques amb DO", una iniciativa del Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya, que té com a objectiu dinamitzar l'espai bibliotecari amb activitats i propostes que volen respondre a les diferents necessitats del territori i, com els bons vins, crear-se la seva pròpia denominació d'origen, neix el Premi de Novel·la Curta CELLER DE LLETRES, una convocatòria de certamen literari organitzada per la Biblioteca Municipal Ramon Bosch de Noya.


El guanyador de l’edició passada fou Sebastià Bennasar amb Terra aspriva, que veurà la llum el proper mes d’abril
BASES:
1. Poden participar en el Premi de Novel·la Curta CELLER DE LLETRES 2019 obres de narrativa inèdites i escrites en català. El gènere ha de ser el de novel·la, acceptant-se qualsevol subgènere, i la trama o temàtica ha d'estar íntimament relacionada amb el món del vi o del cava.
2. S'hi poden presentar totes aquelles persones majors de 18 anys que així ho desitgin, amb un màxim de dos originals per persona participant. Queden excloses aquelles persones membres del Club de lectura Celler de lletres i l'equip de la Biblioteca organitzadora.
3. Els originals, mecanografiats, enquadernats i perfectament llegibles, s'hauran de presentar per duplicat, a doble cara i sota pseudònim. En un sobre a part i tancat s'haurà d'adjuntar la plica corresponent (nom, adreça, correu electrònic i telèfon de contacte). L'extensió de les obres haurà de ser d'un mínim de 80 pàgines i un màxim de 100 pàgines, escrites amb Arial o Times New Roman 12, interlineat 1,5 i una configuració de pàgina aproximadament de 30 línies per 70 espais. Les pàgines hauran d'estar numerades. També caldrà adjuntar una còpia en pdf de l'original mitjançant un CD o llapis de memòria, on no poden figurar les dades personals.
4. Els originals que no compleixin les condicions del punt anterior seran desqualificats.
5. El termini de presentació d'originals s'obrirà el 1 d'abril de 2019 i es tancarà el 30 d'abril de 2019, admetent-se aquells treballs que, enviats per correu, presentin mata-segells amb data del tancament de la convocatòria. Cal trametre les obres a:

Casal d´Entitats
Regidoria de Cultura (Premi Celler de lletres)
Carrer Marc Mir 15, 1r pis
08770 Sant Sadurní d´Anoia

6. Les persones autores de les obres presentades es comprometen a no retirar-les abans de fer-se públic el veredicte del jurat, ni de forma definitiva ni per fer-ne correccions, reduccions o ampliacions. Per altra banda, les obres no poden estar presentades a cap altre premi o certamen pendent d'adjudicació ni tenir compromesos els drets d'edició.
7. El premi consistirà en l'edició de l'obra guanyadora sota el segell de l'Editorial Meteora, amb qui el guanyador signarà el corresponent contracte d'edició. Així mateix l'autor o autora rebrà una dotació econòmica de 500 euros, 25 exemplars del llibre editat i un lot de productes de la població.
8. El veredicte, que serà inapel·lable, es farà públic durant el mes d'octubre de 2019. I en cas que així ho consideri, el jurat podrà declarar el premi desert.
9. L'autor de l'obra premiada es compromet a assistir al lliurament de premis de la present convocatòria i també a la tertúlia del Club de lectura CELLER DE LLETRES d'octubre de 2020, sessió en què es comentarà la seva obra dins els actes previstos en el projecte “Biblioteques amb DO”.
10. El Jurat, que estarà format per membres del Club de lectura CELLER DE LLETRES, de la Biblioteca Municipal Ramon Bosch de Noya i de la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia, es reserva el dret a interpretar aquestes bases en cas de dubte, així com a decidir sobre qualsevol contingència que no hagi estat prevista.
11. Els originals no guardonats seran destruïts.
12. La presentació dels originals pressuposa l'acceptació de les bases, així com dels drets i de les obligacions que se'n deriven.