divendres, 17 de maig del 2019

17 de maig Dia Internacional contra l'Homofòbia, la Transfòbia i la Bifòbia

Avui, com cada any, es commemora que el 17 de maig de 1990 es va eliminar  l'homosexualitat de la llista de malalties mentals per part de l'Assemblea General de l'Organització Mundial de la Salut; i el seu objectiu principal és el de coordinar accions que serveixin per denunciar la discriminació de què són objecte les persones homosexuals, bisexuals i transsexuals i per fer avançar els seus drets a tot el món. 
L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes se suma a aquesta celebració de denúncia i reivindicació de drets adherint-se a la declaració institucional de la Generalitat de Catalunya  contra l'homofòbia: la lesbofòbia, la gaifòbia, la bifòbia i la transfòbia, on “condemnem  totes les actituds de rebuig, de prejudici i d'hostilitat contra lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals; apostem pel reconeixement de la llibertat i la igualtat entre totes les persones en una societat democràtica i plural, i fem una crida a tots els poders polítics, institucions, entitats i col·lectius i a tota la societat civil per a eradicar tot tipus de discriminació i violència per raó d'identitat de gènere o d'orientació afectiva i sexual”.
Igualment, durant tot el dia restarà penjada una banderola amb el lema “STOP LGTBIfobia” als balcons dels edificis institucionals de la Casa de la Vila i de la Vinya d’en Petaca.
Un dels actes més significatius de la jornada serà la xerrada que organitza l’INS Alexandre Galí de les Roquetes aquesta tarda, a les 17h, sobre l’assetjament escolar i, especialment, aquell que pateixen joves per la seva orientació sexual. L’acte comptarà amb una expert que farà una xerrada, testimonis personals i la participació de representants de la comunitat educativa, de la regidora d’Educació, Paqui Carrasquilla i l’alcaldessa, Abigail Garrido.
En defensa dels drets LGTBI, des de les administracions es treballa per construir entre tots un país on la diversitat sexual i de gènere es visqui amb total llibertat.