divendres, 24 d’abril del 2020

Sant Jordi - Recomanació


Una habitación propia és un assaig escrit per Virginia Woolf, escriptora britànica del s. XX i pionera del feminisme blanc. Fou una gran defensora dels drets de les dones i destacà per les seves aportacions en el modernisme literari. La seva obra ha sigut editada per múltiples editorials tant en català com en castellà.

Aquest assaig està construït a partir de dues conferències que va donar Woolf a l’octubre de 1928 a la Societat Literària de Newham i a la Girton College, dues escoles universitàries per a dones de la Universitat de Cambridge; les quals van convidar a l’autora a parlar sobre la relació entre la dona i l’escriptura.

En aquesta obra, Woolf se centra en explicar els aspectes que considera de vital importància perquè les dones puguin desenvolupar-se personalment com a escriptores: fa referència a la importància de la tradició literària, es pregunta si una dona podria arribar a escriure al mateix nivell que Shakespeare, per exemple. També  al·ludeix a les condicions econòmiques i immaterials de les persones del sexe femení. De fet, el títol de l’obra fa esment a aquest fet. Woolf considera que una dona no només necessita ser econòmicament independent sinó que també necessita un espai tranquil i propi per desenvolupar la seva creació literària.

Aquesta obra és perfecta a nivell introductori per fer un primer tast sobre què és el feminisme blanc i els seus inicis. També dóna importància a l’escriptura feta per dones i les posa en el lloc que els correspon: just al costat dels seus companys escriptors.

Aquesta obra la podeu trobar a l’eBiblio en castellà

Altres llibres de la mateixa autora que podeu trobar a l’eBiblio són els següents:

En castellà: 

En anglès: 

I també un audiollibre: