dijous, 9 de juliol del 2020

Recomanació


Petra és una pel·lícula espanyola dirigida per Jaime Rosales, director català de cinema i guanyador del Premi Nacional de Cultura el 2015. Aquest film va guanyar el premi Gaudí al Millor Actor Secundari el 2018.

En aquesta pel·lícula, la Petra inicia un estada artística amb un famós pintor català amb l’objectiu de trobar el seu pare i alhora retrobar-se a ella mateixa. La història se centra en la relació que estableix la protagonista amb els personatges que giren al voltant de la figura d’en Jaume -pintor excèntric i orgullós-. Els entramats relacionals entre familiars, amics i amants de la masia sortiran a la llum, mostrant un punt fosc i enigmàtic en el què la Petra haurà d’endinsar-se per aclarir el seu passat i enfocar el seu futur.

La pintura i l’art estan presents en tota l’obra, la banda sonora afegeix el ritme a la pel·lícula o alenteix l’escena quan és necessari. Les peces artístiques que creen els personatges al llarg de l’obra estan per tot arreu, funcionen com a teló de fons d’un gran espectacle que s’ha d’esdevenir. A més a més, es genera un contrast entre l’interior de la masia, lloc de secrets i mentides; i l’exterior, l’entorn natural, obert i tranquil, que aporta la intimitat i la soledat necessària perquè els personatges prenguin decisions reals i honestes.

Aquesta pel·lícula la podeu trobar a la biblioteca amb opcions de so en català i en castellà i també a eBiblio