dimecres, 13 de gener del 2021

Recomanació de novel·la

El Nix és la primera novel·la de l'autor, Nathan Hill (Iowa, 1978), que debuta amb aquesta gran novel·la de més de 700 pàgines. A més, tot i estar publicada al 2016, la situació actual als Estats Units l’ha tornat a posar d’actualitat.

El temps principal de la història és al 2011, a les portes d'unes eleccions presidencials als Estats Units. En un acte de campanya, el governador de Wyoming, que es presenta a les eleccions, és agredit per una senyora. I a partir d'aquí arranca la història. Per una banda trobem al fill de la agressora, a qui aquesta va abandonar de petit, que decideix tornar-hi a contactar i escriure la seva història, per tal de solucionar un deute que té amb la seva editorial. Això ens portarà a les protestes de Chicago de l'any 68, en les que sembla que la agressora va participar quan era una estudiant universitària. Descobrirem també detalls de la vida actual del fill, el Samuel, que dona classes en una universitat i és addicte a un joc d’ordinador, a més de tenir problemes amb una alumna; així com de la seva infància i la seva relació amb una parella de bessons, en Bishop i la Bethany, que el va marcar molt. 

Moltes històries en una, que fan d’aquesta una novel·la molt entretinguda, i si la seva longitud no us espanta no us decepcionarà.

Llibre disponible a la biblioteca i a eBiblio https://biblioteca.ebiblio.cat/opac?id=00154464