dilluns, 24 de maig del 2021

Dia Europeu dels Parcs

El
Dia Europeu dels Parcs commemora la declaració dels primers parcs nacionals europeus a Suècia el 24 de maig del 1909. La Federació de Parcs Naturals i Nacionals d’Europa (EUROPARC), que aglutina gairebé 400 membres pertanyents a 36 estats, celebra aquesta efemèride enguany sota el lema: “Parcs: la propera generació”.

A Catalunya, hi ha una vintena de parcs naturals i 184 espais més agrupats en diferents figures de protecció. Tots plegats, sumen el 30% del territori del país.

El Dia d’Europeu dels Parcs comença també la Setmana de la Natura, que es clou amb el Dia Mundial del Medi Ambient (5 de juny). Està organitzada des del 2017 per la Xarxa per a la Conservació de la Natura.

La Xarxa de Parcs Naturals promou prop d’una cinquantena d’activitats per commemorar aquestes efemèrides: passejades guiades, exposicions, conferències, projeccions, jornades de portes obertes, tallers, matinals festives, trobades d’sketchers, sessions de contacontes o activitats de voluntariat, entre moltes altres. A més hi ha les que organitzen les biblioteques aplegades en el programa “Parcs i biblioteques... naturalment!

Totes les activitats són gratuïtes, però cal inscripció prèvia ja que les places són limitades i en tots els casos se seguirà el protocol de mesures que imposa la situació motivada per la COVID-19. Consulteu en el calendari totes les activitats i apunteu-vos a la que més us interessi. Us hi esperem!

#EuropeanDayOfParks #diaeuropeudelsparcs


A les biblioteques trobaràs:


F. Xavier Gregori






Textos Francesc Muntada Sagrado







Eduardo Viñuales Cobos






Noel Arraiz & Águeda Monfort







Jonathan Rubines







Parques y reservas de Europa
Francisco Santolalla Fragero












Selecció de webs:

També et pot interessar: