dimecres, 27 de juliol del 2022

Coneixes el projecte Labdoo?

Tens un portàtil o una tauleta que ja no fas servir? Si el portes a la biblioteca pots donar-li una segona vida a aquests aparells, fent-lo arribar a escoles que no tenen accés a aquests dispositius.

Labdoo és una plataforma col·laborativa, sense ànim de lucre, on gent d’arreu del món col·labora per fer arribar aquests dispositius electrònics a escoles desfavorides de tot el món. Ho fan sense cap cost econòmic i sense incrementar emissions de CO2, tan perjudicials pel planeta. 

És un projecte que va néixer al 2010 i que des de llavors s’ha estès a 145 països, donant suport a més de 2.000 escoles d’arreu del món. A més, Labdoo ha estat reconegut per la Unesco com una organització que “ajuda a promocionar els principis, els valors i les pràctiques del desenvolupament sostenible en tots els aspectes de l’educació i l’aprenentatge”. 

A les Biblioteques de Sant Pere de Ribes hi pots portar el teu dispositiu en desús, per tal d’impulsar l’economia circular i afavorir l’educació dels infants més necessitats. Podeu contribuir amb qualsevol tauleta o ordinador portàtil, que funcioni (només cal que arrenqui) i tingui 1 Gb de RAM com a mínim. L’estat de la bateria no importa, però si que és indispensable el cable del carregador. Si quan el porteu ens deixeu un correu electrònic podeu rebre informació del destí final del dispositiu.

Podeu consultar més informació sobre el projecte aquí