dimarts, 14 de maig del 2024

Club de música

Dijous 16 de maig, a les 18:30 hores

Sessió al voltant de l'òpera...

La Cenerentola


La cenerentola, ossia La bontà in trionfo és producte d’un encàrrec fet a Rossini pel Teatro Valle de Roma. La censura pontifícia prohibí l’obra prevista per immoral, i la precipitada solució va ser optar per musicar la famosíssima faula de Charles Perrault, La Ventafocs.

A càrrec de Pol Avinyó del Gran Teatre del Liceu

dijous, 9 de maig del 2024

Exposició de pintura del Casal d'Avis de Ribes

Del 10 al 31 de maig, a la sala polivalent

Pinzellades


Inauguració el divendres 10 de maig, a les 17 hores

dimarts, 7 de maig del 2024

Presentació de llibre

Dijous 9 de maig, a les 18:30 hores


Ningú com tu narra la història d’amor, ambientada a mitjan segle XX i en un entorn hostil, entre una jove serventa i el seu senyor. Però més enllà d’aquest relat el que la novel·la ens mostra és la lluita valenta i coratjosa de cinc dones que, amb el seu capteniment, ens exposen l’essència de la sororitat: Pasquala, òrfena de pare i mare des de ben menuda, que entrarà a treballar a casa de Lluís, important empresari de l’alta burgesia barcelonina i gran col·leccionista; Pilar, la seva germana, que ja a punt de finalitzar la guerra civil haurà de fugir cap a França; Gabriela, tia d’ambdues, una dona de fermes conviccions republicanes que ha patit en primera persona la pèrdua d’éssers estimats; Antonieta, veïna i gran amiga, que romandrà al poble natal, Vall-de-roures, sobrevivint amb astúcia i procurant ser útil a tothom; i Vera, nascuda a França i educada en un clima de llibertat, una jove apassionada per la Història que elaborarà una tesi doctoral de repercussions impensables.

La vida de totes cinc es plasmarà al llarg de quaranta anys: de 1933 a 1973. Un període farcit d’esdeveniments crucials per a l’evolució de la nostra societat —la guerra civil, la postguerra i el paper ambivalent de l’Església, les cuejades d’un franquisme ja moribund—, i tot plegat trobarà el seu mirall en els fets que tenen lloc al país veí: França —la Resistència, la Segona Guerra Mundial, el Maig del 68.

Un relat amb una ambientació històrica rica en detalls i referències culturals i artístiques; una narració de gran profunditat psicològica en el tractament dels personatges; una història que exposa i critica la moral farisea de l’època; una obra enriquida amb tot un seguit de cartes creuades que aporten diferents punts de vista. En definitiva, una novel·la que convida els lectors a ser confidents d’unes dones vitals que mostren camins d’esperança.

A càrrec de Sílvia Romero i Manel Jovani


Sílvia Romero (Barcelona, 1962), és escriptora, conductora de clubs de lectura i filòloga. Ha publicat poesia, relat breu, conte infantil, teatre i novel·la, obtenint alguns dels premis més importants de casa nostra. Col·labora en la revista digital Llegir.cat i condueix els programes de ràdio Cafís de lletres i Els microrelats.

Manel Jovani (Castelló, 1948), és llicenciat en Geografia i Història per la Universitat de Barcelona, i llicenciat en Història de l’Art (Premi Extraordinari de la Universitat Autònoma de Barcelona). L’amor als llibres ha estat una constant al llarg de tota la seva vida, cosa que l’ha dut a escriure una novel·la encara inèdita: Lapites.

Ambdós es coneixen des de fa una pila d’anys, i el 2020 van decidir compartir la passió per la literatura i els llibres tot escrivint a quatre mans: Ningú com tu (Stonberg Editorial).

dilluns, 22 d’abril del 2024

Celebració del 25è aniversari de la Biblioteca Manuel de Pedrolo

Dijous 25 d'abril, a les 18 hores

Concert de Carles Belda

Amb la presentació del cartell de MonoXics

Col·laboren: 




dimecres, 17 d’abril del 2024

Presentació de llibre

Dilluns 22 d'abril, a les 18:30 hores

El noi de l'autobús
d'Isabel Ullate Valls

La Hispano Pontorrina, Transports monasterio, Mon-Bus.
De les tartanes als motors de 500 cavalls.


Les aventures i les desventures d’una família i d’una empresa que avancen sobre rodes. Rodes de carros primer i d’autocars després, des del segle XIX fins el segle XXI, per les comarques de Tarragona i per les de Barcelona. Més de vint testimonis i el noi de l’autobús al qual dona veu l’autora narren una història que bé podria ser la de tantes famílies i la de tantes empreses de Catalunya, mentre revelen què va passant al món, entre guerres, episodis històrics i fenòmens econòmics, socials i culturals que evidencien la importància del transport col·lectiu de viatgers en la vida de les persones i dels pobles.

Presentació a càrrec de Martí Monasterio puigpinós

Lectura dramatitzada a càrrec de Montse Mestre Casas