divendres, 7 de novembre del 2008

Llibres de coneixements

Albert Espinosa
El Món groc: si creus en els somnis, es faran realitat
Ed. Rosa dels vents
616 Esp

El món groc és un món a l’abast de tothom. Un lloc càlid on els petons poden durar deu minuts, on els desconeguts poden ser els teus millors aliats, on la por perd el seu significat, on la mort no és allò que els passa als altres i la vida és el més valuós. Aquest llibre parla de tot això, de tot el que sentim i no diem, de la por que ens treguin el que tenim, de reconèixer-nos de manera completa i apreciar qui som cada segon del dia.

Tim Harford
La Lògica oculta de la vida: com l’economia explica totes les nostres decisions
Ed. Columna
330.1 Har

Molts cops ens sembla que la vida no segueix cap tipus de lògica: l’amor, les addiccions, les guerres... tot plegat, tenim la sensació que no hi ha res que regeixi les accions que prenem en la nostra vida diària.
Tanmateix, el reconegut economista Tim Harford ens ensenya en aquesta entenedora, amena i divertida obra que, al capdavall, la vida sí que segueix normes lògiques.
La lògica oculta de la vida ens descobreix que tots actuem d’acord amb la lògica econòmica i que tenim en compte en tot moment les conseqüències i els beneficis futurs que una acció pot comportar, fins i tot sense ser-ne conscients.