dimecres, 2 de desembre del 2009

El viaje de Kalilu

Divendres 4 de desembre, a les 19'00 hores

Presentació del llibre



El viaje de Kalilu, a càrrec del seu autor Kalilu Jammeh



Kalilu neix el 01/02/1973 en el petit poblat de Jirong, a la vora del riu Gàmbia, en el North Bank Division de la República de Gàmbia; en una família molt humil com totes les d'aquesta part de Africa Oest.

És l'únic dels seus germans que estudia Primària en Illiassa (North Bank Division) i Secundària en Sukuta (Western Division) 1987-1992. Acabats els estudis treballa en un Hotel de la costa de Gàmbia durant 4 anys, però el turisme sofreix un decreixement i es dedica un poc al comerç (de fruites, objectes de casa..). Sobreviu en aquesta Gàmbia tan pobra i amb poques oportunitats durant nou anys. Li agrada la Política, la Història i l'Economia Mundial i s'interessa en la Política del seu país, li agradaria afavorir el desenvolupament nacional.

Somia com molts joves africans a arribar A Europa, el “paradís”. I a l'agost del 2002emprèn el seu viatge per a creuar mig continent africà amb el desert del Sahara i l'oceà que el separen d'Europa. Volia trobar noves oportunitats per a ajudar a la seva família i al seu país i per a tal vegada poder estudiar Història i Política a Anglaterra (pensava).

Durant la seva travessia coneix les barbaritats de la fam, la pobresa, la malaltia, la desesperació i la mort, i sense perdre la fe ni un minut, decideix llavors escriure el present llibre i es proposa ajudar (si arriba a Europa), a tots els nens orfes i famolencs del seu país, com els quals va trobant en el seu pas pels pobles del seu recorregut. El 14 de Desembre del 2003 arriba a Lanzarote amb una patera juntament amb 30 camarades més. Com que el govern d'Espanya té conveni de no repatriar als de Gàmbia, un dia es transportat amb avió fins a Màlaga on emprèn la seva “nova vida” i intenta localitzar als seus compatriotes que sap viuen a Catalunya i a Itàlia.

Arriba A Blanes (Girona), on acaba d'escriure el llibre i va trobant algun treball temporal obtenint així el permís de residència i treball (2006).
I tal com s'ho havia proposat, funda l'Associació Save the Gambian Orphans www.savethegambianorphans.blogspot.com , inscrita el juny 2006 al Departament de Justicia de la Generalitat de Catalunya) per a ajudar als nens orfes i desemparats i promovent l'Agricultura Local en el North Bank Division de Gàmbia. Associació sense ànim de lucre que fins a la data ell presideix i treballa amb la inestimable ajuda de cooperants i socis des de Catalunya.

Actualment resideix a Sant Pere de Ribes (El Garraf-Barcelona).




Organitza:

Àrea de Cooperació i ajuda al desenvolupament
Ajuntament de Sant Pere de Ribes