dilluns, 22 de novembre del 2010

Novetats d'aquest mes

RECOMANACIONS PEL MES DE NOVEMBRE

NOVEL•LES

El Primer dia
Levy, Marc, Columna, 2010.
N Lev



Ella: francesa, apassionada, tenaç, independent. Ha convertit el seu treball, l’arqueologia, en la passió de la seva vida. Vol explicar, costi el que costi, les restes del primer homínid que va caminar sobre la Terra.
Ell: anglès, taciturn, intel•ligent, solitari. La seva passió és l’astronomia i el seu somni és contestar a la pregunta que des de nen l’acompanya sempre que mira el cel: quina va ser la primera estrella?
Els dos recorren el món perseguint el que podria ser la resposta a les seves preguntes i sense adonar-se de la realitat s’estan buscant un a l’altre.
Potser, quan s’atreveixin a admitir-ho ja es massa tard.
www.marclevy.es

Quatre carpetes marrons
Rodríguez i Pujol, Toni, Leqtor, 2009.
N Rod



Jordi Martínez té trenta anys i és periodista, però el seu lloc de treball és molt precari i el seu caràcter té una inevitable tendència a la indisciplina. La combinació d’ambdues circumstàncies fa que hagi estat acomiadat del diari on treballava com a redactor de la secció de cultura.
La seva vida sentimental tampoc és gaire lluïda. Està enamorat d’una noia de casa bona, que vol casar-se amb ell i tenir fills, però ell no en té gens de ganes... D’altra banda hi ha una noia francesa que n’està enamorada sense demanar-li res a canvi, cosa que li fa tenir mala consciència.
Sortosament, en Jordi rep la comanda de fer de "negre" d’un escriptor "oficial", mandrós i consagrat, en Donzell, que ha d’escriure una biografia hagiogràfica d’un poeta català, en Pujol i Alemany, a qui determinades forces polítiques del país volen promoure a la candidatura del Premi Nobel de Literatura.
La investigació d’en Jordi Martínez, barrejada amb la resolució dels seus propis problemes personals, sentimentals i professionals, farà emergir una història antiga i un xic trèbola, que els seus protagonistes miren d’amagar.
www.lacentral.com


CONEIXEMENTS

Bollywood
Barrera, Sara, Líniazero, 2010.
793.3 Bar



Sàvies que la indústria cinematogràfica més gran del món no està a Estats Units, sinó a la Índia, i que es diu Bollywood? Que produeix 900 llargmetratges a l’any, dona feina a més de quatre milions de persones i genera uns cinc milions de dòlars anualment? Sabies que a els actors de Bolywood els hi construeixen temples? O que es concedeixen premis a la millor intèrpret playback?
En aquest llibre descobriràs això i moltes coses més sobre Bollywood, i t’ensenyarem alguns passos de dansa per iniciarte en aquest art 100% indi.

Literatura i feminisme : l'Hora violeta de Montserrat Roig
Francés Díez, M. Àngels, Arola, 2010.
833.3(Roi) Fra



La relació entre feminisme i literatura, sovint tensa i conflictiva, es manifesta en l'obra de Montserrat Roig com un impuls creatiu, a la recerca de respostes que reconcilien la vida real de les dones amb la teoria alliberadora que predica aquesta nova ètica. El llibre que teniu entre mans estudia part de la narrativa de Roig des d'aquesta perspectiva, la que té en compte el gènere com a categoria problemàtica, i ho fa a una i altra banda del fet literari: es proposa llegir l'escriptora barcelonina des de la crítica literària feminista i, en el procés, reivindicar-ne la importància en el panorama intel•lectual català dels setanta i els vuitanta.
www.llibres.cat


CDs

A la panxa del bou
Troba Kung-Fú, Chesapik, DL 2010.
CD 2.TRO



El cantant i compositor del grup Joan Garriga defineix el seu segon disc com urbà i rumber “es tracta de rumba ortodoxa, potser no evident, però s’ens dubte, rumba”. I continua “Se sol parlar molt del ventilador i les palmas, però mai es reivindica el caràcter guason i divertit de la rumba, que es un element plenament gitano. Nosaltres hem volgut fer un disc guason” assegura.
Tractant-se de La Troba Kung-Fú no es pot parlar només de rumba, ja que en el disc també hi trobem una mica de hip-hop, cumbia, ranxeres, ritmes en bona mesura suggerits per els viatges dels membres del grup.
Com a norma del grup hi ha la intenció de tocar, divertir-se i fer que el públic balli.
www.latrobakungfu.net


IMAGINACIÓ

L'Hort màgic de la Marta
Obiols, Anna. Cadí, 2010.
I* Obi



La Marta té un hort a la vora de casa seva, una masia al mig del camp. El seu, però, no és com el de l' avi Tomàs, on creixen tota mena d' hortalisses: tomàquets, enciams, pastanagues, cols, carbasses i albergínies... el seu és ben diferent. És un hort màgic. Vols saber per què? No t' ho pensis més, obre el conte i descobreix-ho!
www.llibres.cat


CONEIXEMENTS INFANTIL

Espais verds
Cabeza, Anna. Ajuntament de Barcelona : La Galera, 2010
I91(026)(46.71Bar) Cab



Vols saber com escapar-te del Laberint d'Horta? Saps que al Parc del Castell de l'Oreneta pots fer una passejada en un tren en miniatura? Coneixes l'immens mamut que hi ha al Parc de la Ciutadella? Saps que en plena ciutat de Barcelona es conreen horts? En Pau i la Laia són dos barcelonins aventurers i amb moltes ganes d'aprendre coses que et conviden a descobrir els parcs, les platges i altres espais verds de Barcelona. En aquest llibre trobaràs propostes de rutes per a passejar per aquestes zones d'esbarjo de la ciutat i descobrir-ne tots els secrets d'una manera fàcil i divertida.
www.casadellibro.com

Podeu consultar el llistat complet de novetats a la pàgina web de la biblioteca