dijous, 30 de juny del 2011

Novetats infantils del mes de juny

Ja podeu trobar a la Biblioteca Manuel de Pedrolo, les novetats infantils del mes de juny, que inclou: llibres de coneixement, llibres d’imaginació i audiovisuals.


Aquest mes destaquem entre les novetats infantils:

 Llibres d’imaginació:


El Tento busca el seu osset de Ricardo Alcántara I* Alc (Petits Lectors)





El gosset Tento és una col•lecció de contes que s’ha publicat darrerament per Baula, i ha fet una col•lecció de llibres cartró per als més menuts. Són contes pensats per als més menuts en format quadrat i cartró, per poder conèixer una mica més aquest bonic gosset.En Tento ha perdut l’osset que fa servir per dormir, i ara no el troba. Busca a tot arreu, i al final…


L'Àvia necessita petonets de Anna Bergua i il•lustracions de Carme Sala     I* Ber (Per a nens i nenes de 5 a 8 anys)





Un llibre il•lustrat que explica, de forma simpàtica i comprensible per als infants, el procés d'envelliment i l'evolució de la malaltia de les nostres persones grans. Al mateix temps, encoratja als nens a mostrar el seu afecte com a mesura per alleugerir els efectes degeneratius de la vellesa.


Tots sabem que els petonets de la mama curen...


Però, que passa quan són els avis els qui necessiten aquests petonets?

¡Yotsuba! de Kiyohiko Azuma v.9 IC Azu (a partir de 5 anys)





La trama es centra en les aventures i entremaliadures de Yotsuba Koiwai, una nena adoptada de cinc anys d'edat que és enèrgica, alegre, curiosa, rara i peculiar, a més d'una completa ignorant de moltíssimes coses que qualsevol nena de la seva edat hauria de saber, com els timbres i els gronxadors.


En aquesta nova entrega, Yotsuba segueix descobrint i gaudint de tot el que l'envolta, des d'un humil molinet de cafè fins a una graellada o els ossets de peluix. Tot és meravellós per a ella, així que què no pensarà d'un globus aerostàtic!


En Jacob dos-dos i l'ullal encaputxat de Mordecai Richler I** Ric (a partir de 8 anys)





Pobre Jacob Dos-Dos, tan sols té dos més dos més dos anys i ja ha caigut presoner de l’esfereïdor Ullal Encaputxat. Què deu haver fet per merèixer aquest terrible càstig? Cometre el pitjor delicte de tots: molestar un adult.


En Jacob Dos-Dos i l’Ullal Encaputxat farà passar una bona estona a tots aquells que vulguin descobrir un dels personatges més meravellosos de la literatura infantil.

Llibres de coneixement:

Historia de los grandes cuadros de Charlie Ayres I75.03 Ayr






Un llibre il•lustrat que ens permet conèixer la bellesa d'algunes de les més importants obres mestres de la pintura, la seva història, i curiositats sobre el seu procés de creació. Charlie Ayres presenta en aquest llibre vint de les obres mestres més admirades de tots els temps: des de La primavera de Boticcelli o la Gioconda de Leonardo da Vinci fins Vella fregint ous de Velázquez o la Muntanya Sainte-Victoire de Cezanne. La reproducció completa de cada quadre va acompanyada d'un fascinant relat de com treballava l'artista i alguns detalls curiosos. Amb aquest llibre l'autora avivarà i estimularà la imaginació de tots els aficionats a l'art, sigui quina sigui la seva edat.


Les 26 cançons infantils de Josep M. Espinàs i Francesc Burrull I784 Esp





Josep M. Espinàs i Francesc Burrull, l’escriptor i el músic, van tenir fa anys una idea: unir-se per escriure unes cançons infantils que fossin modernes. Des del primer disc –Cançons per a encarrilar criatures– la iniciativa va tenir un gran èxit. Per primera vegada, els nens i les nenes de Catalunya descobrien que la seva vida quotidiana –llevar-se, anar a dormir, divertir-se amb les seves joguines– podia convertir-se en cançons.



Van passar anys i moltes famílies recordaven aquelles cançons que els havien sorprès i agradat tant. Però els discos ja no es trobaven. Les cançons que havien cantat no les podien transmetre als seus fills.


Ara es recuperen en un CD que s’inclou en aquest llibre, on a més de les partitures i els textos, Josep M. Espinàs i Francesc Burrull, autors experts en els seus oficis, expliquen com van fer aquelles lletres i melodies, amb comentaris i anècdotes curioses.



Audiovisuals:


De viaje por Europa. Little Einsteins IDVD Lit





Ha arribat l'hora de fer les maletes, divertir-se de res i viure una altra aventura amb el Little Einsteins de viatge per Europa. Un DVD per recórrer Itàlia, el lloc de naixement dels instruments de corda, i descobrir què té en comú un violoncel amb una girafa, un pont i un plat de espagueti!.


Las Navidades de Dora. Dora la exploradora. IDVD Dor


Dora és una petita exploradora que descobreix el món.


En cada capítol, els ensenya als nens paraules d'anglès: les expressions corrents, els números, els colors?


A Dora i el seu millor amic, Botes el mico els ajuden en les seves aventures Motxilla, Mapa i altres personatges ¡sempre tendres i divertits!


Beceroles d’ Enric Palomar CD 733PAL





Beceroles té com a protagonistes l’Alfred i l’Elisabet, dos joves primitius que viuen als bosc i formen part d’una tribu que tragina uns sacs enormes plens d’objectes que els serveixen per fer-se entendre. El problema arriba quan l’Alfred intenta expressar que s’ha enamorat de l’Elisabet i no troba la manera de fer-ho. Una tempesta els farà viatjar amb l’Arca de Babel pels diferents mars: Grec, Groc, Roig, Negre, etc. dels que pescaran tota mena de lletres i paraules fins arribar al Mare Monstrum on han de lluitar per salvar les expressions que ha après. Finalment, torna la calma i s’adonen que el Mare Monstrum s’ha transformat en el Mare Nostrum i l’Alfred pot expressar el que sent per la Bet en una apoteosi final.