dijous, 26 de gener del 2012

Novetats d'aquest mes de gener

Ja podeu trobar a la Biblioteca Manuel de Pedrolo, les novetats del mes de gener.
Novetats d’adults  del mes de gener
Aquest mes destaquem:
Novel·les: 
El Contenido del silencio de Lucía Etxebarria   N Etx

Gabriel, un jove executiu que té una vida tranquila a Londres, porta deu anys sense saber res de la seva germana, fins al dia en què rep una trucada que l'informa que molt probablement aquesta hagi mort en un suïcidi col·lectiu portat a terme a Tenerife. El seu immediat viatge a les illes per testificar com a únic parent viu de la desapareguda tindrà un efecte devastador i alhora catàrtic, que li farà replantejar tot el seu passat i el seu futur en un itinerari no només físic sinó també, i sobretot, interior.
Helena, l'amiga íntima de la seva germana, serà la seva guia durant la immersió en la vida de la seva germana. Un immersió comuna que precipitarà a tots dos a confrontar les seves pors.

Juego de tronos de George R.R. Martin  N Mar

Aquesta és la primera entrega de la saga de fantasia “Canción de hielo”.


Després del llarg estiu, l'hivern s'acosta als Set Regnes. Lord Eddard Stark, senyor d’ Invernalia, deixa els seus dominis per unir-se a la cort del seu amic el rei Robert Baratheon, anomenat l'Usurpador, home rebel i un guerrer audaç que les seves grans aficions són menjar, beure i engendrar bastards. Eddard Stark ocuparà el càrrec de del Rei i intentarà desentranyar un embolic d'intrigues que posarà en perill la seva vida i la de tots els seus.

Bones intencions de Maria Mercè Roca  N Roc

Quan el món tranquil i ordenat de la Valèria –farmacèutica, casada, dos fills– s’ensorra sense avisar, no té més remei que superar la seva crisis amb l’ajuda de les persones que té més a mà: el seu pare, un avi de vuitanta anys amb poca memòria, i la dona que el cuida, una immigrant sense papers; la seva amiga íntima, que és decoradora; un veterinari solitari; una dona maltractada pel seu marit; un aturat de llarga durada deprimit, i un membre d’un grup d’exalcohòlics.


Vides desafinades de Xavier Aliaga  N Ali

La Vicky i la Marta, dues noies en l’equador de la trentena, intenten salvar del naufragi la seva modesta discogràfica independent amb el llançament d’un prometedor nou grup. De sobte, però, un seguit de fets dolorosos i inesperats sacsegen les seves vides. El Francesc, crític musical i etern enamorat de la Marta, i el Gerard, un informàtic barceloní nouvingut a València, brillant però amb l’existència desballestada, faran d’insospitat matalàs.
Amb el teló de fons del feixuc trànsit a la maduresa i dels rigors de la crisi econòmica que amenaça d’arrasar-ho tot, Vides desafinades, que ha merescut el Premi Joanot Martorell 2011, és una història de vides desconcertades, travessades per la música. Una novel·la on les relacions i les amistats s’entrellacen i es redefineixen a l’albir dels embats d’una realitat punyent. Un combat quotidià contra la infelicitat i el desencís.
 
Novel·la juvenil:

Ciudad de los ángeles caídos de Cassandra Clare JN Cla

Algú està donant mort als Caçadors d'Ombres del cercle de Valentine, i aquestes morts enemisten de nou als Caçadors d'Ombres amb els Subterranis. Només en Simon, ara convertit en vampir, podrà evitar l'enfrontament. Mentre, la Clary i el Jace descobriran un misteri que els portarà a enfortir la seva relació i/o destruir-la per sempre.
Amor, sang, traïció i venjança ... els perills són més grans que mai en aquesta quarta entrega de l'exitosa sèrie de Cassandra Clare, que reprèn la història on Ciutat de vidre la va deixar.
  
Llibres de coneixement:

Àrtic, tresor natural de Thomas Henningsen  910.4(98) Hen

L'Àrtic és un món d'extrems i un escenari del canvi climàtic. La zona al voltant del Pol Nord és una de les regions naturals més grans de la Terra. És l'hàbitat de pobles fascinants i d'un món únic de plantes i animals. Però el gel perpetu de l'Àrtic s'està fonent i els efectes del canvi climàtic i de l'explotació intensiva avancen més de pressa que en qualsevol altre lloc. El retrocés del glaç del mar i el desgel de les glaceres són els efectes més perceptibles d'aquesta evolució. Tot i així, encara no és possible fer una estimació de com afectarà tot això a la Terra.
Aquest llibre va néixer amb el desig de plasmar la fascinació per l'extrem nord del planeta -el món dels óssos blancs, de les misterioses aurores polars, dels captivadors habitants de les terres del nord- i de donar a conèixer els tresors d'aquest paisatge. També vol ser una crida per aturar la destrucció d'aquesta regió única. L'Àrtic és un dels motors del clima més importants per a tot el planeta i hem de vetllar per a la seva conservació i protecció.


Sopa de Cabra : no vull canviar de pell de Marc Isern  78(Sop) Ise

Sopa de Cabra, són, sense discussió, el grup més gran de la història del rock català. Sopa de Cabra va néixer a mitjans dels anys vuitanta al barri vell de Girona. Les seves cançons van esdevenir himnes per al jovent d’un país àvid d’escoltar amb normalitat rock en la seva llengua. Amb la dissolució de la banda, el novembre de 2001, va néixer el mite. El 2011, es reuneixen per commemorar el seu vint-i-cinquè aniversari. No vull canviar de pell actualitza la biografia de la banda i inclou una discografia comentada pels propis membres del grup, que desgranen una a una totes les seves cançons. La guia més completa per a saber tots els detalls de la trajectòria de la banda de Gerard Quintana i Josep Thió, amb una selecció de les millors fotografies de la història de Sopa de Cabra.

Todo lo que necesitas saber sobre herencias y donaciones en España de Alejandro Ebrat Picart  347.6 Ebr

Les herències desperten grans dubtes i provoquen innombrables mals de cap i contratemps, que poden derivar en despeses desproporcionades i innecessàries.
Aquest llibre, únic en la seva especialitat, ens ofereix la informació necessària per a gestionar eficaçment les nostres herències familiars, prenent les decisions més encertades per obtenir el millor resultat econòmic. Escrit en un llenguatge senzill i amè, allunyat de tecnicismes i de l'argot habitual dels bufets d'advocats, aquest llibre està pensat perquè qualsevol persona, independentment dels seus coneixements sobre la matèria, pugui utilitzar-lo com guia pràctica per preparar les seves herències i donacions.

L'Art d'Hergé, el creador de Tintín de Philippe Goddin  741.5(Her) God

Amb aquest títol es completa la trilogia "L'Art d'Hergé" per tots aquells col·leccionistes i amants d'aquest fantàstic personatge creat per Hergé. La majoria dels documents que es reprodueixen en aquesta sèrie provenen d'Studios Hergé, on Philippe Goddin va dirigir la investigació i arxius durant més de deu anys.
Hergé, creador de Tintín i Milú, va néixer fa un segle. Ens va deixar un llegat excepcional, que inclou tires de còmics, anuncis, il·lustracions, dissenys de moda i caricatures.

Còmic:
Habibi de Graig Thompson  C Tho
Habibi explica la història de la Dodola i en Zam, una parella d’esclaus refugiats units per la casualitat, les circumstàncies i l’amor que sorgeix entre ells. L’autor s’endinsa en la cultura àrab-musulmana d’una manera entretinguda, gràcies als seus salts endavant i endarrere i als passatges evocadors de l’Alcorà.
Névé  de Dieter  C Die
Névé és una sèrie de cinc àlbums amb guió de Dieter i dibuixos d’Emmanuel Lepage que l’Editorial Glénat ha decidit publicar en un sol volum. Stan i el seu fill Névé pugen a l’Aconcagua, ascensió que és un viatge iniciàtic cap a la maduresa. Natura i maduració personal es barregen en un història que situa cada àlbum en un escenari i un temps diferent, mantenint sempre el caràcter iniciàtic  del viatge com una forma  de trobar-se amb un mateix.

Audiovisuals:
Buried una pel·lícula de Rodrigo Cortés  DVD Bur
Paul Conroy (Ryan Reynolds), és un pare de família i contractista civil que es troba treballant a l'Iraq. Es desperta enterrat viu en un vell taüt de fusta. Sense saber qui l'ha posat aquí i molt menys per què, la seva única oportunitat per escapar del seu malson és un telèfon mòbil amb poca cobertura i escassa bateria. L'escassetat d'oxigen és el seu pitjor obstacle en una carrera a contrarellotge, Paul només disposa de 90 minuts per aconseguir un rescat i salvar la seva vida.
Harry Potter y el misterio del príncipe una pel·lícula de David Yates DVD Har
És la sexta pel·lícula de la saga de Harry Potter. Situada entre els gèneres de fantasia, drama i aventures. La pel·lícula continua la història del mag Harry Potter que torna al seu col·legi per cursar el seu sisè any enmig d'atemptats perpetrats per Lord Voldemort i els seus mortífags que assolen Anglaterra. A causa de la creixent amenaça de Voldemort i els seus, Albus Dumbledore decideix impartir lliçons privades a Harry i així preparar-lo per la confrontació final amb el costat fosc.
A dos metros bajo tierra sèrie creada per Alan Ball  DVD A do
Sèrie completa. Guanyadora de premis Emmy i Globus d’Or.

Narra la vida quotidiana de la família Fisher, que posseeix una empresa funerària a Los Angeles. La sèrie aborda, sense morbo, amb simplicitat i amb molt d'humor negre, la recerca interior del "jo veritable" dels personatges. Al llarg de la sèrie cadascun anirà buscant i trobant el seu lloc al món.
La seva peculiar estructura narrativa es caracteritza per la mort d'un personatge al començament de cada episodi, durant el funeral en el domicili dels protagonistes es desenvolupa la trama principal, amb la qual el mort tindrà més o menys relació. La sèrie es serveix de diversos recursos com ara els flashbacks, els somnis, les fantasies, la qual cosa aporta un toc surrealista que, però, no desentona amb la dinàmica general de la sèrie, la qual combina perfectament moments de comèdia amb escenes d'un profund dramatisme.

Novetats infantils del mes de gener
Aquest mes destaquem entre les novetats infantils:
Llibres d’imaginació:
El Castor estressat de Nicholas Oldland  I* Old


Aquí tenim una nova història del Nicholas Oldland sobre un habitant del bosc força peculiar. Aquesta vegada ens trobem amb un castor una mica maldestre a l’hora de construir la seva presa. El títol ja ens dóna alguna pista així com el primer paràgraf del conte: “Hi havia una vegada un castor que estava tan estressat que sempre anava molt de pressa, no pensava gaire bé el que feia i actuava com si estigués sol al bosc”. Ja us podeu imaginar les conseqüències de tot plegat. 
Una història divertida per mostrar als més petits la importància de respectar els altres. Saber rectificar i corregir els nostres errors de la manera més adient, és el tema d’aquest conte.

Una Familia normal de Daniela Kulot  I* Kul

  
Aquesta és la tercera entrega de la historia de la família, una mica peculiar, formada per un cocodril i una girafa. Ara arriben dos nous membres a la família: Croquila, una girafeta verda, i Rafolo, un petit cocodril amb taques marrons.
La família viurà una divertida aventura en una piscina, que els petits lectors podran seguir a través d’acolorides il·lustracions en aquest àlbum de gran format. Una lectura familiar la qual, a més, ens parla de valors com la tolerància o el respecte per les diferències.

Mira quines orelles de Liesbet Slegers  PL I* Sle

El nen podrà jugar amb els diferents animals i les seves orelles, podrà canviar les orelles d'uns animals amb altres passant les mitjanes pàgines i aconseguint sorprenents combinacions. Llibre encunyat a mitja pàgina per aprendre els sons dels animals i les seves formes.

Lletra a lletra d’ Àngels Navarro I** Nav

Un llibre de jocs d’ Àngels Navarro per aprendre i divertir-se, que ens invita a entrar en un món de fantasia i d’ imaginació on la cosa més


inesperada i sorprenent es converteix en una lletra del nostre alfabet.


Conté 27 jocs de percepció, imaginació, llenguatge i observació.

La Meva vida com a estrella de cine de Janet Tashjian I*** Tas

Al Derek li agrada molt el monopatí, però també fer parkour. Ho fa tan bé que el contracten com a especialista per rodar una pel·lícula amb la seva actriu preferida. Podrà controlar la seva emoció?
Un llibre intel·ligent i divertit, ple d’enginy i amb una bona història.

Còmic:
La Vila del llac dels barrufets de Peyo IC Pey

Aprofitant també l'estrena de la pel·lícula dels Barrufets, destaquem els darrers àlbums que Editorial Base ha publicat en català d'aquests personatges. Un d'ells és La vila del llac dels barrufets, on veurem una amable metàfora del món modern on l'estrès porta als barrufets a fer-se una segona residència a prop d'un llac, amb tot el que això comporta: vacances massificades, llargues cues per anar i tornar, etc.

Llibres de coneixement:
 
Pediatria amb seny per a pares i mares amb seny d’ Eduard Estivill  RP 616 Est

Un manual complet i pràctic de pediatria del nadó a l'adolescent, adreçat a tots els seguidors del Doctor Estivill i a totes les famílies que tenen criatures a casa. Criar un fill és un repte bonic però difícil, perquè demana certes dosis de reflexos i recursos personals que no s'aprenen a cap escola. Aquest és un llibre diferent i innovador. Pediatria amb seny és una obra rigorosa, senzilla, directa i sobretot molt amena. Exposa cada etapa del creixement dels nens, l'alimentació, el son, les seves actituds i els possibles problemes de salut. Per mitjà de la consulta de las fitxes que descriuen les malalties més freqüents, aprendreu quan cal visitar el pediatre. Aquest llibre també ajuda en temes fonamentals com els aspectes emocionals de l'educació dels fills.

A tocar dels meus animals de mar de Nathalie Choux  I59.19 Cho

Un primer llibre de coneixements sobre els animals de mar. Amb textures per descobrir, per exemple, el tacte de la pell d'un dofí o les ventoses d'un pop, i il·lustracions dels animals més característics dels fons dels mars, com ara la balena, el tauró o la tortuga.

1 comentari:

Unknown ha dit...

Sóc alex, necessitava un préstec per pagar el meu deute i jo estava buscant una empresa de préstecs legítims que podria ajudar-me amb un préstec de $ 750 mil dòlars però jo estava en decadència d'obtenir la quantitat que necessitava i al llarg de la línia va ser presentat a un prestador de préstecs privat, la Sra. Julie Jones, que vaig intentar donar el màxim de mi i em van demanar que vengués i pagués una tarifa que em vaig negar perquè tenia por de ser estafat per segona vegada a causa de la meva mala experiència que he tingut en intentar obtenir aquest préstec molt important per pagar el meu deute, però la Sra. Julie Jones em va donar la seva paraula d'assessorament i em va dir que estic en el lloc correcte d'obtenir un préstec i vaig tenir la sort del préstec que vaig sol·licitar. contacteu amb el correu de Yahoo (juliejonesloancompany@yahoo.com)