dimarts, 17 de gener del 2012

Separata Sant Pau 2012


Sant Pau s'omple en la presentació de la separata


Pere Coll, autor de la separata de la Festa Major de Sant Pau, ha situat a l’any 1818 la primera referència a la festa tal com l’entenem. Aquesta ha estat una de les pinzellades més destacades de la interessantíssima intervenció de l’historiador en l’acte de presentació del programa i la separata que ha tingut lloc aquest migdia a Sant Pau.


En l’acte també hi ha intervingut l’exregidora de Cultura, Bàrbara Scuderi, que ha volgut tenir unes paraules de record per al finat historiador local Josep-Lluís Palacios. Així mateix, també han parlat Martí Moreno Piqué, autor de la portada del programa, i Araceli Albà, representant de la Comissió de Balls Populars.

Sens dubte, però, el moment culminant de l’acte ha sigut la defensa de Sant Pau com a festa d’interès nacional que ha fet l’historiador Pere Coll, una defensa fonamentada en tot moment en sòlides referències històriques.
Uns tocs dels grallers Els Montaners i un petit xeflis han posat punt i final a l’esdeveniment, al qual ha assistit, sense intervenir, el flamant regidor de Cultura del municipi, Joel Sans.