dimarts, 27 de novembre del 2012

Novetats de desembre

Ja podeu trobar a la Biblioteca Manuel de Pedrolo les novetats del mes de de desembre

Novetats d’adults

Aquest mes destaquem entre les novetats d’adults:

Novel·les:

Misión Olvido de María Dueñas  N Due


L’autora recupera l’ aventura dels missioners espanyols que van recórrer l’Alta Califòrnia aixecant missions amb el propòsit de cristianizar a la població nativa, entre els anys 1769 i 1823.
Per aquest motiu trasllada la novel·la Misión Olvido a la Califòrnia dels anys 50 i a l’actualitat a mig camí entre Espanya i els Estats Units.
La protagonista de Misión Olvido és Blanca Perea, una professora d’universitat que després del fracàs del seu matrimoni, decideix acceptar un projecte a la universitat californiana de Santa Cecilia, on haurà de dur a terme la catalogació del llegat de l’hispanista Andrés Fontana, mort en un estrany accident quan investigava la ubicació de l’última missió franciscana que van crear els monjos franciscans al segle XVII.

Cinquanta ombres més fosques de E. L. James  N Jam


La romàntica, sensual, eròtica i totalment addictiva història de l'apassionada relació entre una estudiant universitària i un jove multi milionari. Segona part del bestseller Cinquanta ombres de Grey.
Intimidada per les peculiars pràctiques eròtiques i els obscurs secrets de l'atractiu i turmentat empresari Christian Grey, l'Anastasia Steele ha trencat la seva relació per començar una nova carrera en una editorial de Seattle. Però el desig per en Christian encara domina cada un dels seus pensaments, i quan Grey li proposa reprendre la seva aventura, l'Ana no s'hi pot resistir. Reinicien la seva tòrrida i sensual relació, però mentre en Christian lluita contra els seus dimonis, l'Ana s'ha d'enfrontar amb la ira i l'enveja de les dones que la van precedir, i també ha de prendre la decisió més important de la seva vida...

Novel·la juvenil:

Donde los árboles cantan de Laura Gallego  JN Gal


Premi Nacional de Literatura Infantil i Juvenil 2012.
La Viana, la única filla del duc de Rocagrisa, està promesa a en Robian de Castellmar desde que eren petits. Tots dos s’estimen i es casaran a la primavera. Però, durant les festes de celebració del solstici d’hivern, un home estrafolari adverteix al rei de Nòrtia i els seus cavallers de l’amenaça dels bàrbars de les estepes... I tant Robian com el duc, es veuen obligats a anar-se’n a la guerra. En aquestes circumstàncies, una noia com la Viana no pot fer altra cosa que esperar que el seu promès torni. I, potser també, fer cas de les llegendes que s’expliquen sobre el Gran Bosc... allà on els arbres canten.
  
Llibres de coneixement:

Bebé en forma, bebé inteligente de Glenn Doman  155.4 Dom (Racó de Pares)
Aquest llibre vol il·lustrar a tots els pares i futurs pares que la integració de l’activitat física en la vida dels més petits pot repercutir positivament en els seus processos de creixement cerebral i en l’organització neurològica. Assolir l’excel·lència física no és un fet restringit a uns pocs privilegiats sinó que qualsevol ho pot aconseguir perquè és un dret inherent des del mateix moment del naixement. Cadascun dels capítols, dividits segons els estadis o fases de moviment per les que travessa un nadó en els primers anys de vida, compta amb una secció dedicada a la competència manual per a cada part del cos amb la finalitat de desenvolupar i potenciar les habilitats del nadó al mateix temps que la intel·ligència.

Bruce Springsteen: de greetings from Asbury Park a la tierra prometida de Magela Ronda  78(Spr) Ron


Aquest llibre ofereix un recorregut detallat de la vida i música de Bruce Springsteen que abarca des del seu primer disc, Greetings from Asbury Park fins a l’ últim Wrecking Ball, publicat el març de 2012. Les més de 200 fotografies i altre material gràfic s’acompanyen d’articles i comentaris de periodistes, així com testimonis dels seus fans europeus i dels Estats Units. Per completar aquesta acurada selecció es presenten articles i ressenyes de tots els àlbums, dades de les gires, àlbum a àlbum, i reflexions sobre el músic, els seu estil musical i la banda que l’acompanya en la majoria dels seus concerts, la llegendària E Street Band. En definitiva, la història personal i musical d’un home capaç d’emocionar a milers de fans a tot el món.

La Saga de los Windsor: la pompa y el esplendor de una de las familias reales más emblemáticas de todos los tiempos de Jean des Cars  92(Win) Des


L’historiador francès Jean des Cars, biògraf de les grans dinasties d’Europa i dels seus més il·lustres representants, construeix a La Saga dels Windsor la trajectòria sentimental d’una de les famílies reials més influents del vell continent, amb un estil documental rigorós. La història personal de cadascun dels seus membres i de com en moltes ocasions van haver de renunciar als dictats del seu cor a favor de la corona. Traïció, gelosia, matrimonis de conveniència, espionatge, estat, poder, amor, escàndol, què significa pertànyer a la saga dels Windsor?

Audiovisuals:

Si esto se acaba que siga el boogaloo de Los Fulanos  CD 050.6FUL


Un conjunt format per nou músics que han col·laborat amb figures mítiques com Peret o Joe Bataan es submergeix a l’estudi de gravació. Sota la batuta del productor Miguelito Superstar, donen forma a una fusió d’estils que recorren l’energia i la calidesa dels ritmes llatins, el virtuosisme del jazz, tota la passió pel soul, la celeritat del funk. Un disc d’essència imparable i inacabable, perfecte per a qualsevol pista de ball.

Artesano de Miguel Poveda  CD 094.3POV


Miguel Poveda torna al cant flamenc amb Artesano. Després de l’èxit aconseguit amb Coplas del querer, que va arribar a ser Disc d’Or i Platí, presenta un àlbum en el qual uneix flamenc modern i tradicional. Les genials guitarres de Paco de Lucía i Manolo Sanlúcar l’acompanyen en aquest treball que conté un total de tretze temes en què toca una àmplia gamma d’estils.

Biutiful de Alejandro González Iñárritu  DVD Biu


Drama ambientat a Barcelona i centrat en la vida d’Uxbal, un home que lluita per millorar la vida dels seus dos fills mentre ha de bregar amb la seva dona bipolar abans de morir de càncer terminal, guanyant diners amb el tràfic d’immigrants il·legals, al mateix temps que busca reconciliar-se amb els seus sentiments d’espiritualitat, culpabilitat i moralitat.

Juego de tronos. Primera temporada completa de la serie  DVD Jue


Adaptació de la HBO de la famosa sèrie de novel·les fantàstiques. La història es situa en un món medieval fictici. La major part dels personatges són humans però a mesura que la sèrie avança apareixen altres races. Hi ha tres línies argumentals principals: la crònica de la guerra civil dinàstica entre diverses famílies nobles, la creixent amenaça dels “Altres”, amb prou feines continguda per un inmens mur de gel que protegeix el nord de Ponent, i el viatge de Daenerys Targaryen, la filla exiliada del rei que va ser assassinat en una altra guerra civil fa quinze anys, que busca tornar a Ponent a reclamar els seus drets.

Novetats infantils

Aquest mes destaquem entre les novetats infantils:

Llibres d’imaginació:

I tot per unes roses vermelles de Núria Homs  I* Hom


No fa gaire temps, en un país no tan llunyà, hi havia un príncep que devia tenir sis o set anys. Els seus pares i la seva àvia se l'estimaven molt. Feia sempre el que volia i no menjava mai patata i mongeta tendra, ni per dinar ni per sopar; només volia menjar patates fregides, macarrons o pizza. Fins que un dia...
Conte en lletra lligada.

El Compte enrere dels dinosaures de Nicholas Oldland  I* Old


Vols aprendre a comptar enrere amb els dinosaures? Aquí trobaràs dinosaures herbívors i carnívors, uns que volen i altres que fan el gandul, uns que riuen i altres que caminen. Del número 10 fins al 0. És que tothom sap com va acabar la història dels dinosaures... o no?

El Dit d'Ariadna de Pep Molist  I** Mol


L’ Ariadna passa les tardes amb l’avi Quel, que té una bola del món molt grossa. L’Ariadna la fa girar, i de tant en tant assenyala un punt del mapa amb el dit. Si el nom els agrada, ella i l’ avi s’ inventen una història sobre aquell lloc. I l’ àvia, que viu en un altre país, li envia llibres que també li fan descobrir llocs fantàstics. Així, gràcies als avis, l’Ariadna aprèn que es pot viatjar sense sortir de casa, gràcies a la imaginació i als llibres.

Llibre d'encanteris de la Vella Taràndula de Jordi Folck   I*** Fol


L'endemà de Reis, en Pere porta la seva millor joguina a l'escola. Però no té en compte en Tomàs, el bestiota de la classe, que li trenca el cotxe teledririgit. Aleshores, decideix venjar-se'n a través d'un vell llibrot d'encanteris que havia estat del seu avi. Quan s’adona que allò funciona, decideix venjar-se del noi deixant-lo mut durant uns dies. Però s’adona massa tard que, on creia haver llegit “mut”, algú hi havia escrit amb lletra petita i recargolada la paraula “mort”. Ara es veurà negre per fer reviure el seu company d’escola. No serà fàcil, i menys quan hagi d’enfrontar-se a la vella Sargantana, la darrera d’una perillosa nissaga de bruixes.

Llibres de coneixement:

Que comenci La Festa! de Marta Luna  I398.3(46.71) Lun



Per què per Sant Medir les colles llancen caramels als nens? Qui és la patrona dels músics? Quin és, segons la tradició, el dia dels enamorats a Catalunya? Celebrem festes populars durant tot l'any, i de vegades la manera de celebrar-les és una mica estranya (fent ballar un ou, menjant castanyes, portant a beneir els animals o saltant per damunt d'una foguera). Aquest llibre explica com van néixer aquestes festes i com es celebren.

Atles del món de Nick Crane  I912(100) Cra



L’atles dóna informació sobre els oceans i els continents que formen la Terra. De cada gran regió hi ha una breu explicació sobre la geografia, els pobles i llocs, el clima, els recursos naturals, el medi ambient, la fauna i els transports. Els mapes són molt amens, ja que contenen dibuixos de monuments, animals, plantes o altres elements que ajuden a caracteritzar cada país. A més, per tot el llibre es van explicant curiositats molt interessants sobre cada regió; algunes estan amagades sota les pestanyes titulades “Ho sabies?”

Còmic:

La Gran guerra: les formigues i les vespes de M.A. Sayrach  IC Say



Amb La gran guerra, Editorial Base inicia la publicació de «Les aventures de Bibi i Tobi», dues formigues creades per M. A. Sayrach que sovint hauran de fer servir l'enginy i la intel·ligència per lluitar contra el país veí de les vespes. En aquest episodi, les formigues han tingut una gran collita i el govern ha llicenciat l'exèrcit i ha atorgat tres dies de festa nacional. Espies de les vespes porten la notícia al seu país, que posa en marxa un formidable exèrcit per atacar-los i quedar-se la collita. Només Bibi i Tobi podran trobar les claus per contenir la invasió i retornar la llibertat al país de les formigues.

Audiovisuals:

Dr. Slump Arale. Vol. 2 d’ Akira Toriyama  IDVD Dr S



Dr. Slump narra les aventures del professor Sembei Norimaki i de la seva creació, un robot humanoide amb forma de nena de 10 anys anomenada Arale Norimaki, qui manca de sentit comú i té una força extraordinària. La majoria de les històries transcorren a la Vila del Pingüí, on cap dels seus habitants sap que l’Arale és, en realitat, un robot.

Consulta el llistat complet de novetats