dilluns, 30 de setembre del 2013

Els bibliotecaris recomanen...

La marca del meridiano
Lorenzo Silva          N Sil

Barcelona: Planeta, 2012
399 pàgines
Novel·la policíaca


La Marca del meridiano últim Premi Planeta (2012), ens mostra una visió conciliadora entre Catalunya i la resta d'Espanya, tractant d'establir ponts. També molt políticament correcte pel que fa a les relacions entre les diferents policies autonòmica, estatal i Guàrdia Civil.


Investigació criminal de l'assassinat d'un guàrdia civil retirat que apareix penjat d'un pont després d'haver estat torturat.
L'equip que s'encarrega de la resolució del crim està format per un antic deixeble de la víctima, el Brigada Bevilacqua i la seva companya, la sergent Chamorro, competents investigadors amb anys d'ofici a la seva esquena. Una trama de corrupció policial, explotació sexual, delinqüència organitzada... en uns escenaris molt propers.


Novel·la negra de qualitat. Molt còmoda i agradable de llegir. Resulta amena i divertida. Molt ben escrita. El llenguatge resulta massa culte en algunes ocasions. Té la gràcia de que tracta temes molt actuals i a més en escenaris coneguts i visitats probablement pels lectors. Denota certa admiració i respecte per part de l'autor vers el cos de la Guàrdia Civil. Deixa molt bon regust quan l'has acabat de llegir i convida a descobrir altres obres de l'autor.

Recomanació feta per la Biblioteca de Llinars del Vallès