dilluns, 25 de novembre del 2013

Els bibliotecaris recomanen...

El Jardín Olvidado
Kate Morton




Kate Morton és una escriptora australiana que es va a donar a conèixer internacionalment al 2006 amb la seva primera novel·la, La Casa de Riverton. Dos any més tard publicaria El Jardí oblidat. La seva tercera novel·la va ser Les Hores llunyanes i tot just ara s'acaba d'editar la darrera, L'Aniversari secret.

El Jardí oblidat està estructurat amb tres línies narratives en tres moments històrics diferents. En el passat més llunyà, inicis del segle XX, trobem a Eliza Makepeace, una escriptora de contes infantils. En un passat més proper, l'any 1975, el personatge principal és la Nell, que als 4 anys va arribar sola a Australia des d'Anglaterra i que decideix investigar sobre el seu passat i els seus orígens. I en l'actualitat trobem a Cassandra, la neta de Nell. De fet, la història que explica el llibre es desencadena quan Nell mor i deixa una estranya herència a la seva neta, una cabana de pedra a Cornualles, molt lluny del seu país, Australia. Cassandra aviat descobreix que Nell no era filla biològica dels seus pares i s'embarca en l'aventura inacabada de la seva àvia per tal de descobrir els seus orígens, la seva identitat. Les tres històries es van intercal·lant en la novel·la de manera continua, el que li dona molta agilitat de lectura.

Una curiositat a remarcar és que la propia àvia de la Kate Morton va patir una experiència similar a la de la Nell, al assabantar-se quan va fer 21 anys, que no era filla biològica dels seus pares. Un fet que va servir d'insipiració a l'autora per aquesta novel·la.

Més Informació:


* Booktrailer