dijous, 13 de març del 2014

Els bibliotecaris recomanen



Tornaran a buscar-me
Hatero, Josan

"Josan Hatero i Use Lahoz, dos autors barcelonins de la generació dels setanta, van ser els guanyadors del Premi La Galera Joves Lectors 2011 amb Tornaran a buscar-me, un premi on el jurat oscil·la entre els 12 i els 15 anys. Es tracta d'una novel·la per a joves on l'adult pot quedar igualment captivat, un thriller fantàstic escrit amb un registre clar i directe.

La història es desenvolupa durant un estiu on en Greco, l'Iris i la Giuletta viuen reclosos a l'Acadèmia Fènix, una escola d'interns d'on se suposa que sortiran amb una conducta millor que la que tenien quan van entrar. Viure un campament d'estiu entre muralles, cohibits per les exigències d'una directora dèspota i misteriosa, sotmesos a la pressió d'un treball acadèmic i físic constant els deixarà molt poc marge per investigar què és el que amaga aquell espai. Únicament a través de les discretíssimes passejades nocturnes, silencioses i terrorífiques descobriran alguns secrets que els deixaran glaçats, a ells i al lector.

Hi ha res millor que l'amistat i la confiança en la superació de moments crítics i etapes de la vida especialment difícils? L'inconformisme dels joves protagonistes de la novel·la va més enllà del ser purament rebel i mostra la maduresa en la presa de decisions, la lluita per la veritat i l'honestedat en les relacions humanes. Dins l'Acadèmia Fènix hi ha una dura contenció en l'expressió de les emocions; és així és com la ràbia, l'amor i la valentia troben camins secundaris per aconseguir fluir enmig d'un entorn altament expectant."

Més informació:

Recomanat per Montse Collazos. Bib. Les Voltes. Sant Vicenç dels Horts.