dijous, 29 d’octubre del 2015

Biblioteques amb DO

El 2015 té lloc la tercera edició de "Biblioteques amb DO", amb un augment molt considerable de biblioteques que aposten per la difusió de la cultura del vi a través de les diverses expressions culturals. De gener a desembre, 48 biblioteques seran ambaixadores de les 11 DO vinícoles de Catalunya a través de "Biblioteques amb DO", una iniciativa del Servei de Biblioteques que té com a objectiu dinamitzar l’espai bibliotecari amb activitats i propostes culturals variades i per a tots els públics que mostren els trets característics de cada territori vitivinícola.

Amb el suport dels serveis bibliotecaris regionals i dels cellers de cada territori, les biblioteques són les encarregades de programar un seguit d’activitats que s’acompanyen amb la producció d'una edició limitada de vi, com a símbol identificatiu del projecte. A la primera edició (2013), "Biblioteques amb DO" va comptar amb 25 biblioteques participants, a la segona (2014) van ser 36, i en aquesta tercera seran 48 biblioteques que mes a mes s'aniran rellevant, per esdevenir aparadors de la seva denominació d'origen, amb l'organització d'activitats, com ara: vermuts literaris, clubs de lectura, música, tastos de vins, lectures en veu alta, exposicions, caminades entre vinyes, etc.

Per dur a terme aquest seguit d’activitats i perquè assoleixin les fites desitjades, es compta amb la col·laboració d’institucions de renom literari o vinícola com ara laInstitució de les Lletres Catalanes, de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), i de VINSEUM, Museu de les Cultures del Vi de Catalunya.

El desig de tots plegats és posar les bases d’un treball de llarg recorregut. Talment com les bones anyades que després d’un llarg repòs i silenci guanyen un lloc de privilegi en els cellers, així mateix aquesta proposta vol madurar, de mica en mica, fins aconseguir un espai propi a les biblioteques.

Aquest mes de novembre és temps de la DO Penedès i la biblioteca Manuel de Pedrolo i Josep Pla hem preparat un seguit d'activitats relacionades amb el món del vi


Tríptic biblioteques amb do definitiu from Pedrolo

Parlar del Penedès és parlar d’una de les regions vinícoles de més producció i projecció internacional de Catalunya. Les vinyes s’enfilen per pujols ondulants des de del mar fins a Montserrat en uns terrenys molt òptims per al conreu de la vinya. La diversitat de vins és la característica més destacada d’una zona gran productora de vins blancs.

Amb la col.laboració: