divendres, 11 de novembre del 2016

BiblioClub FilmoTeca

Ja està en marxa el BiblioClub FilmoTeca, un cinefòrum virtual que coorganitzen la Filmoteca de Catalunya i el Servei de Biblioteques de la Generalitat

El Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya i la Filmoteca de Catalunya organitzen la primera edició del Biblioclub Filmoteca, un cicle de cinefòrums que plantejarà un debat cinematogràfic al voltant de 10 llargmetratges internacionals dels darrers anys recomanats per la Filmoteca de Catalunya.

Al llarg d’onze mesos, els usuaris de 20 biblioteques públiques de Catalunya tindran l’oportunitat de participar d’aquest club, on cada mes es debatrà sobre un títol determinat. El debat es desenvoluparà en una plataforma en línia durant tot el mes, així com en les sessions presencials que es realitzaran a les biblioteques especialitzades en cinema o que realitzin programacions especials. Aquesta prova pilot arribarà a més de 500 usuaris de les biblioteques catalanes.

Els participants dels cinefòrums podran visionar els films, seleccionats per la Filmoteca de Catalunya,  des de casa a través d’una plataforma digital de vídeo sota demanda. Les pel·lícules escollides també es projectaran mensualment en sessions especials a la seu del Raval de la Filmoteca de Catalunya. Els membres inscrits al Biblioclub estaran convidats a aquestes sessions, presentades per un especialista convidat.

La Filmoteca de Catalunya ha efectuat la selecció de les pel·lícules d’acord amb criteris cinematogràfics i a l’oferta de les actuals plataformes de vídeo sota demanda, i totes les pel·lícules es podran veure en versió original subtitulada en català. Aquesta prova pilot servirà per avaluar la possibilitat d’incloure el material audiovisual a la plataforma digital eBiblio.cat. Aquest club de caràcter gratuït, es gestiona mitjançant la plataforma de ReadGroups i s’adreça a tots els usuaris de les biblioteques públiques de Catalunya. Es pot fer la inscripció a la Biblioteca Manuel de Pedrolo

La Filmoteca de Catalunya proporcionarà continguts específics que serviran als participants per aprofundir en els seus coneixements cinematogràfics i generar debat al voltant dels títols proposats. Els abonats a la Filmoteca, i el públic general que ho desitgi, també podran participar al cinefòrum virtual i accedir als materials complementaris sobre cada film que s’oferiran a la plataforma.

El debat virtual serà conduït per un especialista de la Filmoteca de Catalunya que ajudarà a dinamitzar les intervencions dels participants i s’encarregarà de proporcionar continguts rellevants per al debat. Els títols, dies i horaris del films del Biblioclub Filmoteca són els següents:

Dijous 3 de novembre / 17.00 h
La grande bellezza, Paolo Sorrentino, 2013   Presentació a càrrec d’Esteve Riambau

Dijous 1 de desembre / 17.00 h 
Mud, Jeff Nichols, 2012
 
Dijous 12 de gener / 17.00 h
Les neiges del Kilimanjaro, Robert Guédiguian, 2011
 
Dijous 2 de març / 17.00 h 
Tokyo kazoku, Yôji Yamada, 2013

Dijous 6 d’abril / 17.00 h 
Le gamin au vélo, Jean-Pierre i Luc Dardenne, 2011

Dijous 4 de maig / 17.00 h 
Master of the Universe, Marc Bauder, 2008

Dijous 1 de juny / 17.00 h 
Un château en Italie, Valeria Bruni Tedeschi, 2013

Dijous 6 de juliol / 17.00 h 
La Vénus à la fourrure, Roman Polanski, 2013

Dijous 7 de setembre 
Cesare deve morire, Paolo i Vittorio Taviani, 2012

Si estàs interessat inscriu-te a la biblioteca Manuel de Pedrolo!