dilluns, 7 de novembre del 2016

Xerrada

Dimecres 9 de novembre, a les 18:30 hores 

Art i cinema

La xerrada pretén donar a conèixer els mecanismes visuals, de producció i de narració interna que regulen les pel·lícules sobre artistes plàstics.

A càrrec de Dani Agudo, professor de l'ESCAC

Cicle: Aula de Cinema

Col·labora: ESCAC

Amb el propòsit d'apropar el públic al procés de creació cinematogràfica, la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona i l'Escola de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC) posen en marxa el projecte Aula de cinema que, inicialment, oferirà un cicle de conferències a diverses biblioteques de la demarcació.

Les conferències programades són "Oficis del cinema" (on es dóna una visió general dels diferents professionals que intervenen en el rodatge d'una pel·lícula), "Anàlisi cinematogràfica", "Primeras partes siempre fueron buenas" (amb primers curtmetratges de directors avui consagrats) i "Art i cinema" (al voltant de pel·lícules sobre artistes plàstics).

El projecte vol difondre la cultura cinematogràfica entre els ciutadans, promoure el rol de les biblioteques públiques com a equipament cultural de proximitat que treballa per a l'accés universal a la cultura i, alhora, donar visibilitat a les activitats de la Fundació ESCAC. En els darrers anys, les biblioteques han fet un esforç notable per crear col·leccions de cinema actualitzades i de qualitat que reforcen el fons documental de llibres, revistes i música, entre altres, de bandes sonores.